سلامت در مسیر عشق؛ تغذیه‌ای امن برای زائران اربعین

دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با انتشار راهنمایی برای زائرین اربعین تاکید کرد: زائرین اربعین حسینی باید در طول مسیر پیاده‌روی با رعایت نکات بهداشتی و تغذیه‌ای از بروز گرمازدگی و مسمومیت‌های غذایی پیشگیری کنند.

دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با انتشار راهنمایی برای زائرین اربعین توصیه کرد: زائرین باید از مصرف لبنیات غیرپاستوریزه مانند شیر، پنیر و کره محلی که به‌صورت فله‌ای عرضه می‌شوند، خودداری کرده و فقط از لبنیات بسته‌بندی‌شده دارای مجوز استفاده کنند.

همچنین مصرف سبزیجات خام و نپخته و سالاد در طول سفر توصیه نمی‌شود. میوه‌ها باید با آب سالم شسته شوند. غذاهای طبخ شده نباید بیش از دو ساعت در دمای محیط باقی بمانند و نباید بیشتر از یک‌بار گرم شوند. نگهداری غذای مانده برای وعده بعدی خطرناک است و باید از مصرف آن پرهیز شود.

در ادامه این توصیه‌های غذایی آمده است: از مصرف کنسروهای زنگ‌زده، سوراخ‌ شده و بادکرده و همچنین کنسروهایی که بوی ناخوشایند دارند، پرهیز شود. همچنین بهتر است تخم‌مرغ آب‌پز سفت‌شده به‌جای نیمرو خورده شود، چراکه احتمال آلودگی آن کم است.

وزارت بهداشت توصیه کرده است زائرین برای پیشگیری از مسمومیت، همراه غذای خود از مواد طبیعی ضدعفونی‌کننده مانند آبلیمو، لیموترش و ماست کم‌چرب استفاده کنند. دوغ پاستوریزه هم در پیشگیری از گرمازدگی موثر است و می‌توان آن را با پونه یا نعناع خشک مخلوط کرده و استفاده کرد.

طبق این گزارش، نوشیدن مقادیر کافی آب در طول روز بسیار لازم است و نوشیدن آب‌های بسته‌بندی‌شده به‌جای آب‌های باز توصیه می‌شود. همچنین زائرین باید از مایعات داغ و نوشیدن چای در لیوان‌های عمومی پرهیز کرده و از لیوان شخصی استفاده کنند.

در بخش دیگری از توصیه‌ها آمده است: مصرف نان‌های سبوس‌دار به جای نان لواش می‌تواند از ابتلا به یبوست پیشگیری کند. همچنین باید از مصرف غذاهایی که زود فاسد می‌شوند مانند غذاهای حاوی کشک، سس مایونز، سالاد الویه و کباب خودداری شود.

پایگاه خبری پیام خانواده