حمایت غذایی دولت از مادران و کودکان

به دنبال کاهش میزان کالری مصرفی خانواده‌ها طی سال‌های ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۹، از ابتدای سال جاری دولت در راستا تقویت سفره غذایی مردم اقدام به اجرای سه طرح «کالابرگ الکترونیک»، «یسنا» و «امنیت غذایی کودکان» کرد.
حمایت از کودکان دارای سوء‌تغذیه در طرح امنیت غذایی کودکان

بعد از تولد نوزادان، کارت سلامت کودک که دارای نمودار سلامتی است به خانواده ها ارائه می شود. در این کارت، شاخص های مختلفی  همچون اندازه دور سر، وزن و قد کودک در نظر گرفته می‌شود تا اگر وضعیت سلامت کودکی در بازه استاندارد نباشد از سوی خانواده مورد توجه ویژه قرار بگیرد با این حال برخی از خانواده ها توانایی تامین نیازهای غذایی کودک خود را نداشته و این افراد از سوی دولت حمایت می شوند.

دولت در طرح امنیت غذایی کودکان، در راستای حمایت از کودکان دارای سوء‌تغذیه، به ازای هر کودک شناسایی شده توسط وزارت بهداشت که نیازمند تغذیه مضاعف باشد، مبلغی برای خرید از اقلام سبد غذایی تعریف شده و به حساب سرپرستان خانوار واریز می کند، به طوریکه برای کودکان دهک درآمدی یک تا پنج، یک میلیون تومان و برای کودکان با دهک درآمدی ۶ و هفت، ۶۰۰ هزارتومان واریز می‌شود. هر ۶ ماه یکبار سلامتی این کودکان توسط وزارت بهداشت بررسی می شود و اگر سلامتی کودک بهبود یافته باشد این حمایت ادامه دار بوده و در صورت خطای سرپرستان خانوار، حمایت دولت قطع می‌شود.

در این طرح، خانوارها می توانند علاوه بر تهیه ۱۱ قلم از مواد خوراکی موجود در طرح کالابرگ خود، اقلام دیگری که دارای پروتئین و ویتامین مورد نیاز کودک بوده و قابلیت پوره شدن را دارد تهیه کنند اقلامی ماننند: خرما، سیب، هویج، کدو سبز، پیاز، گوجه فرنگی، عدس و مغزدانه.

یسنا، طرحی برای حمایت از مادران شیرده

طرح حمایتی یسنا که به تازگی توسط وزارت رفاه اجرا شده است، طرحی برای حمایت از مادران دارای فرزندان شیرده می باشد که در مرحله نخست مادران دارای کودک شیرخوار و کودک زیر ۲ سال در دهک یک در ۸ استان خراسان شمالی و خراسان جنوبی، هرمزگان، لرستان، فارس، گلستان، ایلام و یاسوج شناسایی شده‌اند.

بر اساس این پیمایش از ۲۷ هزار مادر شناسایی شده، تعداد ۲۲ هزار نفر مشمول طرح شده‌ و به آنها ماهانه ۴۰۰ هزار تومان پرداخت می‌شود.

علیرضا عسگریان معاون رفاهی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، با تاکید بر اینکه جدول خوراکی‌ها در طرح امنیت غذایی کودکان و مادران شیرده افزایش یافت، گفت: مثلا همان یک قلم لبنیات حجمش در این سبد افزایش پیدا کرده، چون قائل بر این هستیم که مادران و کودکان بیشتر نیازمند مصرف لبنیات هستند، البته همان شیر و پنیر و ماست است که حجمش بیشتر شده؛ حجم میوجات، سبزیجات و لبنیات افزایش یافته است. در گذشته مثلا مجموع لبنیات، شیر، پنیر و ماست به تقریبا ۵.۵ کیلو می‌رسید و الان به هشت کیلوگرم رسیده؛ این جدول یک جدول استاندارد است.

ایسنا