نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
محبوبیت رژیم های غذایی گیاهی(گیاهخواری) به واسطه فواید سلامتی فراوانی که دارند، از جمله خطر کمتر بیماری های قلبی عروقی و دیابت نوع ۲، رو به افزایش است. با این حال، همه رژیم های غذایی مبتنی بر گیاهان با یکدیگر برابر نیستند و برخی از عادات غذایی ممکن است بیشتر از اینکه مفید باشند، مضر واقع شوند.
رژیم های غذایی گیاهی به رژیم هایی گفته می شود که شامل غذاهای تهیه شده از گیاهان هستند و رژیم های مکان و گیاه خواری را در بر میگیرند. در حالی که رژیم های وگان مصرف تمام محصولات حیوانی را ممنوع می کنند، رژیم گیاهخواری تنها گوشت و ماهی را حذف می کند، از تنوع بیشتری برخوردار است و ممکن است شامل تخم مرغ و لبنیات هم باشد. ماهیخواری یا پسکتاریانیسم نیز گوشت را از سبد غذایی حذف می کند، اما ماهی را خیر.
مقالاتی که در وب سایت کتابخانه ملی پزشکی آمریکا وجود دارد نشان میدهد، محبوبیت رژیم های گیاهی در کشورهای مختلف به دنبال دهه ها تحقیق علمی و شواهد فزاینده مزایای بالقوه سلامتی آنها، صرفا محدود به بهبود قند خون و سطح کلسترول نیست.
با رژیمهای گیاهی “ناسالم” آشنا شوید
غذاهای فوق فرآوری شده، محصولاتی هستند که حاوی چربی، نمک، قند افزوده و حداقل مواد غذایی کامل و کالری بالا هستند. این محصولات از ارزش غذایی کمی برخوردارند و با استفاده از افزودنی های صنعتی ارزان فرآوری شده اند.
سیستم طبقه بندی NOVA محصولات غذایی را طبق وسعت فرآیندهای صنعتی که تحت تاثیر آن قرار می گیرند، تقسیم می کند. با توجه به این سیستم، غذاهای ناسالم طیف متنوعی از مواد غذایی بر پایه گیاهی را شامل میشوند که مواد غذایی زیر را در بر میگیرند:
خطرات سلامتی
غذاهای فوق فرآوری شده را می توان به آسانی مصرف کرد. شاید به همین دلیل است که این نوع مواد غذایی به جایگزینی غذاهای کامل با فرآوری حداقلی ادامه داده است و در حال حاضر نیمی از کالری دریافتی روزانه افراد زیادی را در کشورهای با درآمد متوسط و بالا به خود اختصاص میدهد.
در حالی که یک رژیم غذایی گیاهی سالم و متعادل از تنوع زیادی برخوردار است، مصرف مکرر غذاهای فوق فرآوری شده گیاهی، پیامدهای منفی به دنبال دارد. به عنوان مثال، در یک کوهورت در سال ۲۰۱۹ که ۱۰۵۱۵۹ بزرگسال را طی یک دوره ۵ ساله مورد تجزیه و تحلیل قرار داده بود، پژوهشگران مشاهده کردند که حتی افزایش ۱۰ درصدی مصرف غذاهای فوق فرآوری شده با خطر بالاتر سکته و بیماریهای قلبی ارتباط دارد.
برخی از پژوهشها نشان میدهد که وگان ها و گیاهخواران سطوح پایین تری از مواد مغذی مانند ویتامین B۱۲، ویتامین دی، کلسیم، آهن، امگا ۳ و اسیدهای چرب دارند. به علاوه، پژوهشی مربوط به سال ۲۰۲۲ که از طریق مجله BMC Medicine قابل دسترسی است، نشان داد که زنان گیاهخوار نسبت به زنانی که گاهی اوقات گوشت مصرف می کنند، ممکن است با شکستگی لگن مواجه شوند.
راههای جلوگیری از خطرات سلامتی در رژیمهای گیاهی
رژیم های وگان یا گیاه خواری که به روش صحیح برنامه ریزی شدهاند، فواید سلامتی ارزشمندی را ارائه میدهند و از بدن در برابر کمبود مواد مغذی محافظت میکنند. رژیم های غذایی گیاهی نه تنها طول عمر را افزایش میدهند، بلکه ممکن است از دست دادن عضله در افراد مسن مبتلا به چاقی را کمتر کنند.
زنان در دوران شیردهی و بارداری تا زمانی که به مواد مغذی را تامین کنند و فعالیت فیزیکی انجام دهند، ایمن هستند.
عصر ایران
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت