۴۰۰ هزار سقط جنین در یک سال اخیر

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: ۸۰ درصد سقط جنین‌ها توسط والدین انجام می‌شود و بیشترین دلیل آن عدم اطلاع والدین از عوارض سقط جنین، ناخواسته بودن فرزند و شیءانگاری است‌.

فاطمه محمدبیگی در حاشیه اکران مستند «قتل خاص» که با موضوع سقط جنین در سازمان سینمایی سوره برگزار شد، بیان کرد: شیءانگاری جنین باعث شده بود تصور نادرستی نسبت به سقط در کشور ما ایجاد شود. در قانون جدید جوانی جمعیت، جواز سقط برعهده دادگاه صالحه و حاکم شرع قرار گرفته است اما پیش از این پزشکان حکم سقط جنین را صادر می‌کردند. این در حالی است که ما اجازه قتل هیچ جنینی را نداریم، مگر اینکه سقط در قالب عسر و حرج باشد.

وی افزود: هر سال ۹ تا ۱۲ هزار سقط قانونی رخ می‌دهد که در مقابل حدود ۵۰۰ هزار سقط غیرقانونی عدد زیادی محسوب نمی‌شود؛ ۲۰ درصد موارد سقط خودبخودی جنین است و بعضی دیگر از سقط جنین‌ها به دلیل مشکلات پزشکی مادران اتفاق می‌افتد که در موارد اورژانسی و در بیمارستان‌ها انجام می‌شود که این آمار در حدود ۱۰۰ هزار مورد در سال است.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: متاسفانه قبح سقط  از بین رفته است، درحالی‌که در آیات مختلف قرآن کریم از سقط منع شده است. بعضی تصور می‌کنند که باید ابتدا وضعیت اقتصادی خوبی پیدا کنند تا فرزنددار شوند اما خداوند متعال در قرآن کریم، بر روزی دادن به انسان‌ها تاکید کرده است. آنچه نیاز داریم، ایجاد تصاویر هنری برای پرداختن به بزرگ‌ترین مشکل قرن ما یعنی موضوع سقط جنین است.

محمدبیگی ادامه داد: پژوهش‌ها نشان داده بیشترین دلیل سقط عدم اطلاع والدین از عوارض سقط، ناخواسته بودن فرزند، شیءانگاری و همچنین عدم اطلاع آن‌ها از گناه کبیره بودن این اقدام است.

وی خاطرنشان کرد: سقط بیش از ۲۵ عارضه دارد که شامل چسبندگی رحم، اختلالات تخمک گذاری، ناباروری ثانویه، اضطراب، افسردگی و دیگر اختلالات جسمی ناشی از سقط جنین است.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: ۸۰ درصد سقط‌ها توسط پدر و مادر انجام می‌شود.

محمدبیگی به تعداد زیاد سقط جنین اشاره کرد و گفت: در جنگ غزه ۴۸ هزار و ۲۶۴ نفر شهید شدند که قلب همه ما را به درد آورد، با این وجود در یک سال اخیر، ۱۰ برابر این آمار یعنی حدود ۴۰۰ هزار سقط در کشور ما رخ داده است.

وی یادآور شد: فاصله بین ازدواج تا تولد نخستین فرزند در ایران ۵ سال است و میانگین سنی ازدواج در زنان ۲۴ و در مردان ۲۹ سال است و در تهران این میانگین سنی بالای ۳۰ سال برای مردان است. تصور کنید پس از ۵ سال از این سن، افراد اقدام به بچه دار شدن می‌کنند‌ و حالا می‌خواهند پس از این مدت و در این سنین بالا نیز اقدام به سقط جنین کنند! ما در دهه ۶۰ بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار تولد در ایران داشتیم اما در حال حاضر یک میلیون تولد سالانه در کشور داریم. اگر ما یک اقدام برای نجات جمعیت باید انجام دهیم، نجات فرزندان از سقط است و به نظر بنده در حال حاضر جامعه آمادگی پذیرش قبح سقط جنین را دارد.

وی افزود: معلولیت داشتن، مجوزی برای قتل انسان‌ها نیست و این انسان می‌تواند یک جنین در بطن یک مادر یا یک انسان بالغ باشد. موضوع دیگر عسر وحرج است که با توجه به وضعیت هر مادر متفاوت است.

تسنیم