کنترل و کاهش خشونت علیه زنان در جامعه

یکی از راهکارهای موثر در کاهش و کنترل خشونت علیه زنان، آموزش‌، فرهنگ‌سازی و ایستادگی در برابر این معضل می باشد.
خشونت

براساس اظهارات سارا گلستانی یکی از روانشناسان ایرانی، ناآگاهی از حقوق، ارزش و جایگاه واقعی زنان سبب سکوت آنان در برابر خشونت می گردد. به همین دلیل است که نخستین افرادی که باید در مقابل خشونت آموزش ببینند و پرورش یابند، زنان هستند. با آموزش‌، فرهنگ‌سازی و ایستادگی می‌توان معضل خشونت علیه زنان را رفع کرد.

به‌طوراساسی انواع خشونت ازجمله خشونت‌های کلامی، غیرکلامی و رفتاری گسترده است، همچنین خشونت‌هایی در محل کار افراد و انتخاب اشخاص براساس جنسیت آن‌ها صورت می‌گیرد که زنان را به لحاظ جنسیتی در جامعه و خانواده یا محیط کار تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.

نقش زن باعث می‌شود، خانواده به عنوان یک گروه به رسمیت شناخته شود، خانواده شامل اعضای گروهی ازجمله زن، مرد و فرزند هستند، در غیر این صورت هر کدام از این نقش‌ها را خود فرد باید برعهده گیرد.

درحال‌حاضر خانواده‌های تک‌نفره‌ای وجود دارد که زن یا مرد مجرد به تنهایی زندگی می‌کند و به لحاظ اقتصادی خانواده تک‌نفره محسوب می‌شود، اما به لحاظ روان‌شناختی، نمی‌تواند تمام نقش‌ها را برعهده گیرد و لازم است فرد دیگری را در کنار خود داشته باشد.  زن و مرد هر دو در ایجاد خانواده و گروهی به نام خانواده نقش دارند، که هریک از آن‌ها حذف شود پیکره خانواده از یکدیگر می‌پاشد، همچنین هرکدام از آن‌ها آسیب ببیند مورد خشونت، پرخاش و بی‌عدالتی واقع می‌شود، در نتیجه کل خانواده تحت تأثیر قرار می‌گیرد.

 ازآنجاکه یکی از مهارت‌های زنان در راستای تجربه، شناخت و تنظیم هیجانات خانواده است و مردان مهارت کمتری در شناخت هیجانات و تنظیم آن دارند، به‌طورطبیعی زمانی که خشونتی علیه زن اعمال می‌شود، هیجانات موجود در فرایندهای زیستی پیکره خانواده مسدود می‌شود و از بین می‌رود که می‌تواند گره‌های روان‌شناختی بسیاری ایجاد کند و فرایند زندگی و روند آن را متوقف کند.

ایمنا