کشف حجاب، تز اسلام زدایی به‌زور سرنیزه

واقعه کشف حجاب به دستور رضاخان، موجب افراط در مدگرایی پوشش بانوان بی‌حجاب و قربانی توطئه بیگانگان با مصرف‌گرایی و مهجوریت زنان مقید به حفظ حجاب به دلیل برخوردهای خشونت‌آمیز و توهین‌کننده مأموران شد.

انسان‌ها به طور فطری از برهنگی گریزان بوده و حصار امن پوشش را برمی‌گزینند. حجاب و عفاف دو ارزش اصیل جامعه بشری است که فرهنگ متعالی زیست عفیفانه را در پرتو هویت انسانی متجلی می‌سازد. حجاب ایرانیان در فرهنگ درخشان و قابل‌ احترام ملی و میهنی، از باستان تاکنون از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده است.

دشمنان عزت و اقتدار میهن همواره در طول تاریخ متمدن ایران اسلامی در صدد تیشه زدن به ریشه اعتقادات هویت‌بخش مردان و زنان ایرانی با جایگزینی خائنانه ارزش‌های سست لیبرالیستی و اجرای تز ضد فطرت انسانی اسلام زدایی از مسلمانان ایران بوده‌اند.

دقت موشکافانه و ژرف‌نگری در وقایع تاریخی ایران نسبت به اندیشه کشف حجاب، باور تاریخ‌نگاران را به تأثیر توطئه جریان روشنفکران غرب‌زده که قبل از مشروطه با اشاعه فرهنگ سخیف غربی در مطبوعات و اشعار شعرا و طرح مباحثی توسط فعالان جنبش زنان ایران برای تحقیر نمادهای دینی و تغییر پوشش برخی از آنان از چادر و روبنده به پوشش غربی، سعی در نفوذ تجددگرایی در اعتقادات مردم داشته‌اند، به‌روشنی اثبات می‌گردد‌.

تکاپوهای مسموم فکری متجددین عصر قاجار در اجتماع، همراه نفوذ فرقه بابیت در برخی نقاط ایران زمینه برداشتن حجاب عرفی مردم قبل از تغییر سلطنت قاجار به پهلوی بوده است.

با به قدرت رساندن رضاخان، تلاش غرب و به‌ویژه انگلیس برای رواج بی‌قیدی و تقلید از مظاهر فریبنده زندگی غربی بر روی مهره‌های دست‌نشانده شدت بیشتری گرفت.

در جریان مفتضحانه دیدار ملکه افغانستان با رضاشاه در سال ۱۳۰۸ و حضور خارج از عرف او در انظار عمومی، سبب پیدایش خیال باطل رضاخان برای تجدد پوشالی فرهنگ اصیل ایرانی شد.

عده‌ای با اعتقاد رسیدن به ترقی در پرتو تقلید بی‌چون ‌و چرا از فرهنگ غرب، مقدمات سفر رضاشاه به ترکیه را در تابستان سال ۱۳۱۳ فراهم نمودند تا با انگیزه بخشی اقدامات رادیکال آتاترک در زمینه پوشش زنان، اعتقاد رضاشاه را برای دشمن‌انگاری حجاب در مسیر ترقی و تمدن ایرانی تقویت نموده و تفکر تجددگرایی را اجرا نماید.

ترویج بی‌بندوباری و فحشا با سودای توسعه فرهنگی

رضاشاه با سودای توسعه فرهنگی، طرح استعماری ترویج بی‌بندوباری و فحشا را در تعمّد مراوده و اختلاط زنان بدون پوشش اسلامی با ایجاد کانون بانوان، مدارس مختلط و تشکیل مجالس سخنرانی و… اجرا نمود.

بازوهای اجرایی پیشرفت الگوی استعماری رضاخانی، تفکرات مردم را با شعارهای عوام‌فریبانه به منافع دلخواه خود سوق داده و زنان را به همراهی کورکورانه با قافله متظاهر مذهب‌زدایی با تعلیم‌وتربیت دختران در مدارس میسیونری و معرفی زنان هنرپیشه غربی به‌عنوان سمبل آزادی ترقی‌خواهانه زنان در مطبوعات ترغیب نمودند.

رضاخان در بهمن ۱۳۱۳ هم‌زمان با جشن افتتاحیه دانشگاه تهران دستور حضور دختران بدون حجاب را صادر نموده و به مقاومت اجتماعی آحاد مردم به‌ویژه مراجع و روحانیت، در برابر سیاست مزوّرانه اسلام زدایی انجامید.

اعتراض زنان به سبک ناهمخوان پوشش در اجتماع که مشکلات عدیده‌ای را رقم می‌زد منجر به اقدام وهن‌آور سرکوب قیام گوهرشاد در تیرماه ۱۳۱۴ و انزجار و خشم مردم در مقابل این سیاست وارداتی رضاخان شد.

منوّرالفکرهای خودباخته با تبلیغ حضور اجتماعی زنان و راهیابی دختران به بازار کار و استقلال مالی و علم‌آموزی در دانش‌سراها به‌ویژه رونق مشاغل آموزگاری، آرایشگری و خیاطی در کسوت زنانه، زمینه اجرای نسخه مضحک سیاست‌های ضد حجاب را فراهم نمودند.

رضاخان در ۱۷ دی ۱۳۱۴ش طیّ اقدامی متهوّرانه، قانون منع حجاب را صادر و بی‌حجابی را نماد گذار از دنیای توحّش شرقی به تمدن اروپایی معرفی نمود.

مصرف‌گرایی و مهجوریت؛ دو پیامد مهم قانون کشف حجاب برای زنان

واقعه اسف‌بار کشف حجاب با تجدد آمرانه و به‌زور سرنیزه رضاخان، موجب افراط در مدگرایی پوشش بانوان بی‌حجاب و قربانی توطئه بیگانگان با مصرف‌گرایی و مهجوریت زنان مقید به حفظ حجاب به دلیل برخوردهای خشونت‌آمیز و توهین‌کننده مأموران شد.

قانون کشف حجاب برآمده از دیکتاتوری رضاخانی سبب فشار و زجر افزون بر قاطبه بانوان ایرانی در پذیرش این دستور و حتی جلای وطن افراد معتقد شد.

افزون بر این فجایع تلخ، به نقش محوری و اثرگذار خانواده در تربیت نسل مؤثر هجمه وارد نموده و شکاف ترمیم‌ناپذیری بین نسل گذشته و جدید خانواده‌ها ایجاد نمودند.

 سخن گزافی نیست اگر بگوییم پس از پیروزی انقلاب اسلامی، همچنان استعمار فرانو، با هجمه سنگین رسانه‌ای و با بهره‌گیری سیاست‌مدارانه از فناوری‌های نوین عصر جدید، سیاست نرم ترویج بی‌حجابی و بی‌حرمتی به عقاید مسلّم را در سطح گسترده در قبال جامعه متدیّن و سنّتی اجرا می‌کنند!