نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
بر اساس آمار به دست آمده در تیرماه ۱۴۰۲، تعداد کل ثبت نام کنندگان در نوبت دوم کنکور سراسری سال ۱۴۰۲ تعداد یک میلیون و ۱۱۹ هزار و ۴۳۶ نفر است که از این تعداد ۶۸۷ هزار و ۴۲۰ نفر معادل ۶۱ درصد زن و تعداد ۴۳۲ هزار و ۱۶ نفر معادل ۳۹ درصد مرد بودند.
تعداد ثبت نام کنندگان در تهران ۱۰۴ هزار و ۴۹۵ نفر است که از این تعداد ۶۱ هزار و ۴۱۰ نفر معادل ۵۹ درصد زن و تعداد ۴۳ هزار و ۸۵ نفر معادل ۴۱ درصد مرد هستند. تعداد ثبت نام کنندگان در خارج از کشور ۲۴۰ نفر هستند که در ۱۳ کشور خارجی کنکور برای آنها برگزار شد.
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بعد از اعلام نتایج کنکور سراسری ۱۴۰۲ درباره تعداد پذیرفتهشدگان در این آزمون سراسری، گفت: در آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ کلیه دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و چهار رشته دانشگاه آزاد اسلامی تعداد ۴۸۲ هزار و ۵۹۹ داوطلب قبول شدهاند که از این تعداد ۱۸۹ هزار و ۸۴۰ داوطلب در رشتههای تحصیلی با آزمون و ۲۹۲ هزار و ۷۵۹ داوطلب در پذیرش صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی پذیرفته شدهاند که حدود ۶۱ درصد پذیرفتهشدگان زن و حدود ۳۹ درصد مرد هستند.
تا دهه ۴۰ شمسی دانشگاه های موجود در کشور هر کدام شیوه متفاوتی برای گزینش دانشجو داشتند. آن ها به روش امتحان کتبی یا مصاحبه علمی دانشجویان را مورد بررسی و پذیرش قرار می دادند. علیرغم تعداد دانشگاه های محدودی که در آن زمان وجود داشت متقاضیان تحصیل در مدارج عالی هم بسیار محدود بودند. از جمله این دانشگاه ها می توان به دانشگاه تهران، دانشگاه پلی تکنیک (امیرکبیر فعلی)، دانشگاه ملی (شهید بهشتی فعلی)، فردوسی مشهد، جندی شاپور اهواز (شهید چمران فعلی) و دانشگاه پهلوی (دانشگاه شیراز فعلی) اشاره کرد.
برای اولین بار به دلیل تعداد بالای متقاضیان آزمون هماهنگی برای پذیرش دانشجو در دانشکده پزشکی تهران برگزار شد و بعد از آن دیگر دانشکده ها به فکر برگزاری آزمون ورودی افتادند. این نوع از آزمون سال ها ادامه داشت تا اینکه در سال ۱۳۴۱ قرار شد امتحانی سراسری برای دانشگاه ها برگزار شود اما سال بعد برای افزایش کیفیت این آزمون، اولین امتحان سراسری دانشگاه ها در سال ۱۳۴۲ برگزار شد.
سال ۱۳۵۴ سازمان سنجش آموزش کشور تاسیس شد و از آن سال به بعد، موارد تازه تری برای سنجش به این آزمون اضافه شد؛ معدل امتحانات نهایی ششم متوسطه و نوع مدرک (دیپلم ریاضی، طبیعی و ادبی)، جنسیت، وضعیت نظام وظیفه و سهمیه منطقه.
در سال ۱۳۵۷ به دلیل جریان انقلاب و شرایط کشور کنکور برگزار نشد اما از سال بعد این آزمون با قدرت بیشتری به کار خود ادامه داد به طوری اکنون بعد از گذشت سال ها علاوه بر افزایش چشمگیر تعداد دانشگاه ها در سراسر کشور، تعداد متقاضیان کنکور سراسری افزایش بسیار خوبی داشته و از یک میلیون نفر فراتر رفته است.
اواخر سال ۱۳۹۹ بود که وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گزارشی با عنوان «حضور بانوان ایرانی در عرصه آموزش عالی کشور طی ۴ دهه پس از انقلاب اسلامی» را منتشر نمود که خلاصه گزارش حضور بانوان ایرانی در عرصه آموزش عالی کشور طی ۴ دهه پس از انقلاب اسلامی به شرح زیر است:
همچنین در جمعبندی این گزارش آمده است: آموزش عالی کشور عزیزمان ایران شاهد حضور روزافزون بانوان ایرانی هم در عرصه کسب علم و هم در عرصههای ارائه خدمات آموزشی و انجام پژوهشهای مؤثر، فعالیتهای اجرایی و مدیریتی، و عرصههای تولیدی در قالب واحدهای نوآور و فناور بوده است. بیشک چهار دهه انقلاب اسلامی زمینه بالندگی و پیشرفت بانوان ایرانی را در عرصههای علمی، آموزشی، نوآوری و اجرایی فراهم آورده و این ادعا با آمار و ارقام متقن قابل استناد و اثبات است و به روشنی در سطح جامعه نیز می توان آن را مشاهده کرد. مطمئناً بررسی این پیشرفتها در بخش های دیگر کشور نیز کم و بیش همین نتایج را در بر خواهند داشت. بدیهی است که این همه بدون شک با تلاش بانوان مسلمان و متعهد ایرانی محقق شده و افتخاری برای جمهوری اسلامی ایران محسوب میشود.
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت