نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
قانون جدید اعلام میکند زنانی که نقاب میپوشند، تا مبلغ ۲۰۰ هزار سوم قرقیزی جریمه شوند. مقامات این تصمیم را با ادعاهایی مبنی بر «حفظ امنیت عمومی» توجیه کرده و مدعی شدهاند که این لباس «ممکن است توسط مهاجمان نقابدار مورد سوءاستفاده قرار گیرد» و «با فرهنگ قرقیزی بیگانه است».
به گزارش شفقنا، رئیس جمهور، صدر جباراف از این تصمیم دفاع کرد و گفت: «پوشیدن برقع یا نقاب با سنتهای قرقیزی در تضاد است.» این اظهارات نشاندهنده افزایش رویکرد انکارکننده برخی دولتها در آسیای میانه نسبت به نمادهای مذهبی، به ویژه نمادهای اسلامی است.
این تصمیم قرقیزستان، که شباهت زیادی به سیاستهای برخی کشورهای اروپایی مانند فرانسه و اتریش دارد، اقدامی جدید در زنجیرهای از اقداماتی است که آزادی پوشش و عقیده را محدود میکند و گروههای خاصی را با بهانههای امنیتی یا «هویت ملی» هدف قرار میدهد.
ناظران و فعالان حقوق بشر معتقدند که ممنوعیت نقاب، آزار و اذیت زنان مسلمانی است که با اعتقاد دینی خود آن را انتخاب کردهاند و با اصول حقوق بشر، بهویژه آزادی دین و عقیده که در اعلامیه جهانی حقوق بشر و میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی تصریح شده است، مغایرت دارد.
سازمانهای بینالمللی تأکید میکنند که احترام به تنوع مذهبی و فرهنگی، بهترین راه برای تقویت صلح داخلی و ثبات اجتماعی است و اعمال محدودیت بر اعمال مذهبی، رفتاری مستبدانه است که بافت چندگانهای را که امنیت کشور بر آن استوار است، تهدید میکند.
این ممنوعیت نه تنها به حذف یک لباس خاص محدود نمیشود، بلکه راه را برای تبعیض سیستماتیک علیه زنان مسلمان باز میکند و به جای تشویق به تفاهم و همزیستی، گفتمان ترس از اسلام را تقویت میکند.
ترجمه اختصاصی جهانبانو از پایگاه خبری شفقنا
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت