مشارکت حلقه میانی؛ کلیدواژه نخستین نشست الگوی حکمرانی تمدنی زن و خانواده

اولین نشست علمی از سلسله رویدادهای طراحی الگوی حکمرانی تمدنی در حوزه زن و خانواده به همت ستاد راهبری و نظارت خانواده و زنان شورای‌عالی انقلاب‌فرهنگی و به مناسبت چهلمین سالگرد تأسیس شورای‌عالی انقلاب‌فرهنگی، با همکاری معاونت بانوان بنیاد فرهنگی اجتماعی خاتم‌الاوصیاء (عج) برگزار شد.

محور این نشست، «الگوی مشارکت حلقه‌های میانی در فرایند حکمرانی تمدنی حوزه زنان و خانواده» بود و در مجتمع شهدای هفتم تیر با حضور مسئولان و استادان این حوزه برگزار گردید.

طاهره سیدی، معاونت بانوان بنیاد فرهنگی اجتماعی خاتم‌الاوصیاء (عج)، در آغاز نشست به فرموده امام خمینی (ره) اشاره کرد که روز ۱۲ فروردین ۱۳۵۸ را روز «امامت امت» نامید و به این وسیله بر نقش ­آفرینی مردم در جریان حکمرانی تأکید کرد.

در ادامه، دکتر فهیمه فرهمندپور، رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی خانواده و زنان شورای ‌عالی انقلاب‌فرهنگی، به تشریح حکمرانی با مفهومی فراتر از قوه مجریه پرداخت و از بررسی قریب به ۵۰ مسئله اصلی به عنوان مقدمه طراحی الگوی حکمرانی حوزه زنان و خانواده خبر داد. او همچنین به اجرای ۱۱ نشست در طول یک ماه آتی به عنوان ویژه برنامه­ های ستاد خانواده و زنان به مناسبت چهلمین سالگرد شورای عالی انقلاب فرهنگی اشاره کرد که البته تا حصول نتیجه کامل در روند طراحی الگوی حکمرانی تمدنی حوزه زنان و خانواده و با مشارکت دستگاه ­ها، نهادها و سازمان­ ها ادامه خواهد یافت.

فرهمندپور دبیر ستاد راهبری و نظارت خانواده و زنان، پیام دکتر خسروپناه دبیر شورای‌ عالی انقلاب ‌فرهنگی به این نشست را قرائت کرد که بر تقویت بنیاد خانواده و تأمین عدالت جنسیتی با همراهی نهادهای مردمی تأکید داشت.

در ادامه جلسه دکتر ناهید سلیمی، دبیر علمی نشست، به کنش رویه‌ای مقام معظم رهبری اشاره کرد و بر اهمیت مشارکت حلقه‌های میانی در مسیر راهبرد­های کلان جریان حکمرانی تأکید نمود.

سخنرانی دکتر علیرضا شاکری با عنوان «مبانی مشارکت حلقه­های میانی در فرایند حکمرانی از منظر قرآن» و سخنرانی دکتر هدی تاجیک با عنوان «آسیب‌ شناسی زمینه­ های مشارکت حلقه میانی در فرایند حکمرانی» بخش­ های بعدی این نشست بود.  

بخش بعدی این رویداد علمی، ارائه دکتر عاطفه سعیدی‌نژاد، رئیس بنیاد مردمی نهضت پیشرفت بود. وی در سخنرانی با عنوان «ظرفیت­ های نوآورانه مشارکت حلقه ­های میانی بانوان در حل مسائل عمومی» طرح رویکرد عملیاتی مبنا محور را ارائه و به نقش زنان در آینده ایران در افق ۱۴۴۰ اشاره کرد و بر اهمیت حلقه‌های میانی مؤثر در تحقق این اهداف تأکید نمود.

این طرح که با حضور دکتر مصطفی زمانیان، استاد دانشگاه و رئیس سابق مرکز مطالعات استراتژیک ریاست جمهوری و حجت‌الاسلام والمسلمین علی بابایی، مدیر مرکز نظام‌سازی و مدرسه پیشرفت ستاد پیشرفت جامع، ارائه شده بود مورد نقد و ارزیابی داوران علمی قرار گرفت. بخش پایانی این نشست، تبادل نظر اعضا و جمع بندی دبیر علمی نشست بود.

در پایان، دکتر فرهمندپور به جمع ­بندی محتوا پرداخته و با ابراز رضایت از محتوای ارائه شده تأکید کرد تا طراحی الگوی حکمرانی تمدنی حوزه زنان و خانواده، نیازمند نشست­ های علمی متعدد دیگری در این موضوع  و موضوعات دیگر هستیم تا ادبیات علمی کافی تولید و همفکری جمع نخبگانی حاصل گردد.

تنظیم: زهرا سعادت

جهان بانو