مادران باردار ویتامین دی را جدی بگیرند

زنان بارداری که ویتامین D را به میزان ۱۰۰۰ واحد در روز مصرف می‌کنند، به طور چشمگیری به بهبود سوخت‌وساز بدن کمک می‌کنند و همچنین وزن کم نوزاد هنگام تولد با سطح ویتامین D در بدن ارتباط دارد.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ویتامین D را به‌عنوان یک ماده مغذی بسیار مهم برای بارداری سالم معرفی کرد و گفت: مصرف مکمل ویتامین D در مادران باردار به‌تنهایی می‌تواند خطر ابتلا به دیابت حاملگی، وزن کم نوزاد هنگام تولد و خطر خونریزی شدید پس از زایمان را کاهش دهد.

دکتر پروین یداللهی با اشاره به اینکه ویتامین D یا ویتامین «آفتاب» یکی از ویتامین‌هایی است که در بدن در هنگام قرارگرفتن در معرض نور خورشید تولید می‌شود، افزود: این ویتامین علاوه بر فواید بی‌شماری که برای بدن دارد، مانند سلامت استخوان‌ها، مغز، قلب و عروق، ایمنی، سوخت‌وساز بدن و تنفس، می‌تواند به‌عنوان یک ماده غذایی بسیار مهم در بارداری سالم عمل کند.

وی در مورد مزایای مصرف ویتامین D برای مادران باردار گفت: زنان بارداری که ویتامین D را به میزان ۱۰۰۰ واحد در روز مصرف کرده‌اند، به طور قابل‌توجهی به بهبود سوخت‌وساز بدن کمک می‌کنند و از سوی دیگر وزن کم نوزاد هنگام تولد به میزان ویتامین D در بدن مرتبط است.

این متخصص بهداشت باروری به تأثیر ویتامین D موجود در بدن مادران باردار بر جنین و همچنین نوزادان تازه‌متولدشده و سلامت کودک در آینده اشاره کرد و خاطرنشان کرد: به دلیل عدم قرارگرفتن در معرض مستقیم آفتاب (به دلایل مختلف)، کمبود ویتامین D در رژیم غذایی (بدون مکمل) یا عوامل ژنتیکی می‌تواند منجر به کاهش قابل‌توجه میزان ویتامین D تولید شده در بدن شود.

بنا بر اعلام وزارت بهداشت، یداللهی تصریح کرد: استفاده از ضدآفتاب، انتخاب رژیم غذایی نادرست، مصرف ناکافی مکمل ویتامین D و موقعیت جغرافیایی می‌تواند خطر کمبود این ویتامین را افزایش دهد.

وی ادامه داد: کمبود ویتامین D در بدن در سه‌ماهه اول بارداری احتمال بروز محدودیت‌های رشد جنینی را افزایش می‌دهد و همواره از سوی متخصصان زنان و زایمان توصیه می‌شود که باتوجه‌به اهمیت نقش این ویتامین در بدن، پس از انجام آزمایش خون و مشخص‌شدن میزان ویتامین D در بدن، مصرف مکمل‌های این ویتامین آغاز شود.

عصر ایران