فصل سوم آقای قاضی با حضور پررنگ زنان

سرپرست گروه نویسندگان فصل دوم سریال «آقای قاضی» گفت: در فصل سوم سریال بیشتر به حضور زنان در قوه قضائیه توجه می‌شود.

«آقای قاضی» سریالی تلویزیونی به‌کارگردانی سجاد مهرگان است که در سال‌های ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۳ تولید شده و داستان قضاوت‌های یک قاضی را روایت می‌کند. فصل اول این سریال که در سبک درام دادگاهی ساخته شده است، به‌تهیه‌کنندگی احمد شفیعی در ۴۲ قسمت به روی آنتن رفت. فصل دوم این مجموعه تلویزیونی نیز به‌تهیه‌کنندگی سیدحسام‌الدین حسینی از پنجشنبه بیست و هفتم اردیبهشت ۱۴۰۳ از شبکه دو پخش شد.

سرپرست گروه نویسندگان فصل دوم سریال «آقای قاضی» حسین برکتی است و امیرحسین جواهری و رؤیا نژادشجاعی نیز با او همکاری می‌کردند.

در هر قسمت از سریال دو ماجرای کاملاً متفاوت پخش می‌شود. در هر اپیزود دو فرد یا گروه شاکی و متشاکی (شکایت کیفری) وارد دادگاه می‌شوند و پس از بیان مطالبشان قاضی حکم را صادر می‌کند. موارد شکایت مسائل مختلفی مانند آزار کلامی، خیانت در امانت، ضرب‌وشتم، دزدی و امثال این‌ موارد را شامل می‌شود.

برکتی، جانشین سرپرست نویسندگان فصل دوم «آقای قاضی»، به تشریح روند شکل‌گیری فیلمنامه و دلایل موفقیت این سریال پرداخت و از توجه ویژه به حضور زنان در قوه قضائیه در فصل سوم این مجموعه خبر داد.

وی با بیان اینکه ایده‌های اصلی این سریال از سه منبع اصلی به دست می‌آید، گفت: اول، خاطرات و یا تجربیات مردم که به تیم نویسندگان منتقل می‌شد و سپس با افزودن عناصر داستانی به فیلمنامه تبدیل می‌شدند. دوم، تجربیات و خاطرات قضات در پرونده‌های مختلف که بعضاً مشاوره‌هایی نیز از طرف خود قضات درباره مشکلات حقوقی دریافت می‌شد.

برکتی همچنین به برنامه‌های آینده این سریال اشاره کرد و گفت: در فصل سوم بیشتر به حضور زنان در قوه قضائیه توجه می‌شود. طرح‌های جدیدی برای افزایش حضور زنان در بخش‌های مهم داریم تا با توجه ویژه به مسائل زنان در فصل سوم، سریال بتواند نقش مؤثری در بهبود تصویر قوه قضائیه در جامعه داشته باشد.

وی اشاره کرد که مشکلات روز جامعه و مسائل اجتماعی، مانند مهاجران اتباع افغانستان و بحران آب، از جمله مسائلی هستند که در فضای مجازی مطرح و سپس در سریال گنجانده شدند و در واقع بازتاب‌هایی که از مردم به ما می‌رسید و این موضوعات را پیش از این مطرح کرده بودند.

برکتی خاطرنشان کرد: دادگاه‌های نمایش‌داده‌شده در سریال، تصویر ایده‌آلی از قوه قضائیه هستند که ممکن است برخلاف واقعیت باشد، با این وجود هدف این است که مردم و مسئولان به این ایده‌آل‌ها برسند. امروز مردم ما با همه نگاه‌ها و محاسن آن، قوه قضاییه‌ای را می‌خواهند که در سریال «آقای قاضی» به تصویر کشیده شده است.

تسنیم