نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
این رفتارها ممکن است در نگاه اول به عنوان یک چالش به نظر برسند، اما در حقیقت، ابزاری بسیار دقیق و حرفهای برای تخریب ریشههای حیا در ذهن و قلب نوجوانان ما محسوب میشوند. گروه زندگی: این موضوع دردناک است. کافی است چند بار چالش تماس با مادر را در یوتیوب و اینستاگرام جستوجو کنید تا با انبوهی از کلیپهای چند دقیقهای مواجه شوید که به طرز بیرحمانهای حیا را لگدمال میکنند و اگر ذرهای حس انسانیت در شما وجود داشته باشد، این صحنهها تا عمق وجودتان را میآزارد.
آیا خانه را خالی میکنید؟
یک نوجوان در برابر دوربینی که در فاصلهای نزدیک قرار دارد، ایستاده و جوانی که حداقل شش یا هفت سال از آنها بزرگتر است از آنها میخواهد که در همان لحظه با مادرشان تماس بگیرند و به او بگویند که قصد دارند دوست دختر یا دوست پسرشان را به خانه بیاورند و آیا میتوانند خانه را برای آنها خالی کنند؟!
این هنجارشکنیها تا کجا ادامه خواهد داشت؟
اما کل ماجرای این چالش تنها به تماس تلفنی محدود نمیشود. شرمآورتر این است که برخی از مادران پاسخهایی به فرزندان خود میدهند که از خودِ چالش نیز خجالتآورتر است. اکنون این سؤال مطرح است: این رهاشدگی در فضای تبلیغ چالشهایی مانند تماس با مادر تا کجا ادامه خواهد یافت و نقش نهادهای فرهنگی و انتظامی در برخورد با این هنجارشکنیها چیست؟
با قبحشکنان برخورد کنید
مهدی سمیعی، یکی از مخاطبان دغدغهمند ، پویشی تحت عنوان «برخورد با قبحشکنان گناه از طریق چالش» در سامانه فارس من ثبت کرده است. او بر این باور است که این چالشها خانوادهها را هدف قرار دادهاند و تا زمانی که اساس آنها بهطور کامل از بین نرود، از تلاشهای خود دست نخواهند کشید. این شهروند با دعوت از نهادهای قضایی، مقننه و اجرایی، از آنها میخواهد که این پدیده را تنها به صورت مجازی نبینند و برای جلوگیری از تبعات مخرب آن در آینده، برنامههای پیشگیرانه و برخوردهای قاطعانهای را تدوین کنند.
چالش چیست؟
اما ما چه میدانیم درباره چالشها؟ چالش به معنای تقلید رفتارهای هنجارشکنانه از افرادی است که بایدها و نبایدهای اجتماعی را به سخره گرفتهاند! روانشناسان بر این باورند که اگر چنین رفتارهایی در میان نوجوانان شیوع یابد، نه تنها آسیبهای روحی، بلکه خطرات جسمی مانند اعتیاد مزمن به شبکههای اجتماعی و گرفتار شدن در دام رفتارهای پرخطر و بیماریهای کنترلنشده را به همراه خواهد داشت.
مامانی که دیگر پایه نیست!
خانم فهیمزاده، یک آموزگار، با گلایه از عدم کنترل و پیشروی بیرحمانه این چالشها میگوید: «ایکاش فقط هفتهای یک بار فضای مجازی رصد میشد تا بدانند بچههای ما چه مزخرفاتی را تماشا میکنند. دختر چهاردهسالهام بعد از دیدن این چالشها به من میگوید: «خوش به حال آن دختر که مامانش اینقدر پایه است!» و حالا من که میخواهم از دخترم در برابر این بیحیاییها محافظت کنم، به چشمش تبدیل شدهام به دشمن»!
آگاه باشیم
اگرچه آمار دقیقی از میزان استفاده کاربران نوجوان از فضای مجازی در ایران وجود ندارد، اما قطعاً تعداد بالایی از فرزندان ما روزانه با حجم زیادی از این چالشهای قبحزدا مواجه میشوند که کرامت و شرافت آنها را هدف قرار داده است. در این میان، آگاهی اولین گام در مواجهه با این چالشهای کنترلنشده است. آگاهیای که باید دو بعدی باشد؛ شامل اطلاع والدین از این ترندها و آگاه کردن فرزندان از تبعات آنها.
فارس
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت