نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
در روز دوشنبه ۱۴ آوریل، شش نفر از ثروتمندترین زنان جهان سفری کوتاه به خارج از جو کره زمین را تجربه کردند؛ سفری که با استفاده از موشک «نیو شیپرد» شرکت «بلو اوریجن» انجام شد. این زنان توجه خاصی به ظاهر خود داشتند و همه تلاششان را برای حضوری منحصر به فرد در این سفر فضایی به کار بستند. لباسهایی که این زنان به تن کرده بودند، توسط فرناندو گارسیا و لورا کیم، بنیانگذاران برند «مونس» و مدیران برند «اوسکار دی لا رنتا» طراحی شده بود.
براساس گزاش شفقنا، موشک «نیو شیپرد» از جایگاه «وان» پرتاب شد. این سفر نیمهمداری تنها ۱۱ دقیقه طول کشید و به مرز خط کارمن، که مرز رسمی فضایی بین زمین و فضا محسوب میشود و در ارتفاع ۱۰۰ کیلومتری از سطح زمین قرار دارد، رسید.
چه کسانی در این سفر بودند؟
در بین زنانی که در این سفر فضایی ثبت نام کرده بودند، کیتی پری خواننده آمریکایی نیز حضور داشت. ویدئویی از کیتی پری منتشر شد که بعد از رسیدن به زمین، آن را میبوسد. سفر به فضا برای او از دوران کودکی یک رویای بزرگ بود. علاوه بر پری، لورن سانچز خبرنگار پیشین و نامزد جف بیزوس، گایل کینگ چهره تلویزیونی معروف آمریکایی، عائشه بو دانشمند سابق ناسا در زمینه راکتها، آماندا نغویین فعال حقوق بشر و کریان فلین تهیهکننده فیلم نیز در این سفر فضایی حضور داشتند.
طراحی لباسها چگونه انجام شد؟
پیش از آغاز سفر، لورن سانچز با طراحانی که مسئول طراحی لباسهای فضایی این زنان بودند، همکاری کرد. سانچز توضیح داد که معمولاً این لباسها برای مردان طراحی میشوند و سپس برای زنان مطابقت داده میشوند. او برای طراحی لباسهای فضایی مخصوص زنان با فرناندو گارسیا و لورا کیم تماس گرفت. گارسیا در این باره گفته است: «واقعاً نمیدانستیم از کجا شروع کنیم، چون هیچ سابقهای در طراحی لباس فضایی برای زنان وجود ندارد و تمام منابع در دسترس لباسهای فضایی مردانه بودند».
بحث بین موافقان و مخالفان:
این سفر فضایی بحثهای زیادی را در بین موافقان و مخالفان برانگیخت. برخی از افراد معتقدند که این سفر با هدف ارتقاء نقش زنان در حوزههای علمی، الهامبخشیدن به نسلهای آینده و ترویج برابری جنسیتی انجام شده است. آنها تاکید کردند که این اولین سفر فضایی زنان از سال ۱۹۶۳ است، زمانی که والنتینا ترشکوا از اتحاد جماهیر شوروی بهعنوان اولین زن در یک ماموریت انفرادی که کمتر از سه روز طول کشید، با فضاپیمای وستوک ۶ به فضا سفر کرد.
اما گروهی دیگر بر این باورند که این سفر بیانگر تجملگرایی و افراط در رفاه افراد میلیاردر است، بهخصوص که گردشگری فضایی اغلب مختص ثروتمندان است و این روند میتواند به محیط زیست آسیبهای جدی وارد کند. علاوه بر این، برخی دیدگاهها این سفر را گامی مثبت میدانند که موجب میشود فضا به تدریج به مکانی در دسترستر برای همه تبدیل شود.
ترجمه اختصاصی جهانبانو از پایگاه خبری شفقنا
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت