زنان مخترع ایرانی بالاتر از قله جهانی

آمار زنان مخترع ایران ۲۴ درصد است درصورتی‌که در دنیا بین ۱۴ تا ۱۶ درصد است.

نشست هم‌اندیشی و هم‌افزایی با محوریت افتتاح خانه با‌نوان اندیشه‌ورز و تشکیل کارگروه‌های تخصصی ذیل آن در محل خانه اندیشه‌ورزان جوان برگزار شد و عاطفه سعیدی‌نژاد رئیس بنیاد ملی مردمی نهضت پیشرفت بانوان گفت: ضرورت رسیدگی به حوزه بانوان بسیار مهم است. جدی‌گرفتن زن به‌مثابه کنشگر و موضوع در کشور ما مهم است. ما در حوزه سخت‌افزار پیشرفت خوبی داشتیم اما در بخش نرم‌افزاری یا همان سبک زندگی پیشرفت‌های کمی داشته‌ایم. خانه بانوان اندیشه‌ورز به دنبال برنامه‌ای برای ایران تا سال ۱۴۴۰ یا رقم‌خوردن گام دوم انقلاب اسلامی ایرانی است.

به گفته سعیدی‌نژاد، خانه بانوان اندیشه‌ورز بر اساس این تفکر که زنان پیشران انقلاب هستند و باید در نقطه پیشرانی بایستند، شکل گرفت. زنان می‌توانند پیشرفت‌ها را برای کشور فراهم کنند و کشور را به سمت واقعیت‌ها حرکت دهند.

میترا امین لو مشاور سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی فناوری انستیتو پاستور، درباره نقش زنان در علم و فناوری گفت: زنان در بحث علم‌آموزی از مردان جلوترند اما در دستیابی به شغل و منصب‌های مهم از مردان عقب‌تر هستند. اما در نسل زد به‌خاطر پیشی‌گرفتن از مردان، خانواده را دارند حذف می‌کنند. تفکراتی مثل «چرا باید فردی را بیاورم به این دنیا که اذیت شود» مواجهیم. باید تلاش کنیم نقش خانواده و زن را با وجود مشارکت اجتماعی‌اش حفظ کنیم.

در پایان رئیس بنیاد ملی مردمی نهضت پیشرفت بانوان افزود: فارغ از زن و مرد ما با مشکل نبود افق مشترک و مورد توافق برای پیشبرد اهداف مشترک، مواجهیم. سند تحول در دولت سیزدهم تدوین شد اما حتی در بین مدیران هم اجرایی نشد. ما در بین لایحه‌های تصمیم‌گیری لایحه‌ها را خرد می‌کنیم و جرات تصمیم‌گیری بزرگ نداریم. الگوهای ما باید آسیب محور باشد، یعنی آسیب‌ها را ببینیم و برنامه‌ریزی کنیم.

آمار زنان مخترع ایران ۲۴ درصد است درصورتی‌که در دنیا بین ۱۴ تا ۱۶ درصد است و ده درصد از میانگین جهانی بالاتر می‌باشیم.

فارس