نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
زنان مسلمان همواره از صدر اسلام تا کنون همپای مردان در راستای پیشبرد اهداف اسلام تلاش ها و مجاهدت های بسیاری را انجام داده اند و گاهی به آنان پرداخته نمی شود و زنان مسلمان کمتر از نقش آفرینی این بانوان بزرگوار اطلاع دارند. باتوجه به ایام فاطمیه پیش رو در ادامه به معرفی برخی از این بانوان بزرگوار و همراه با حضرت فاطمه(س) و نقش هایشان می پردازیم:
حضور و همراهی فضّه در زندگی حضرت فاطمه(س) در برخی مقاطع مهم حکایت دارد، چنانکه هنگام نذر و روزه گرفتن حضرت(س) برای سلامت امامحسن(ع) و امامحسین(ع) از بیماری و نزول آیات ۵ تا ۹ سورة انسان فضّه نیز آن سه روز را روزه گرفت که این همراهی، فضیلتی برای او به شمار میآید. هنگام هجوم به خانة علی(ع) نیز فضّه در خانه حضور داشت و بر حقانیت امیرمؤمنان(ع) تأکید کرد و مهاجمان را به انصاف و ترس از خدا و رسول دعوت نمود.
فضّه که مدت زیادی را تا هنگام شهادت حضرت فاطمه(س) در کنار ایشان بود، پس از شهادت حضرت فاطمه(س) نیز در خانة آن حضرت(س) بهسربرد و به خدمتِ امیرمؤمنان(ع) پرداخت.
در منابع متعدد، حضور اسماء در روزهای پایانی عمر حضرت فاطمه(س) در خانة ایشان و بعضی کارهای او گزارش شده است. در برخی از آنها آمده است که حضرت فاطمه(س) از اینکه جنازهاش بر تختهای حمل شود که حجم بدن بر آن نمایان باشد، اظهار ناراحتی کرد. اسماء به درخواست آن حضرت(س)، مانند آنچه در حبشه دیده بود، تابوتی ساخت که موجب رضایت و تبسم حضرت زهرا(س) شد. همچنین گفتهاند که حضرت فاطمه(س)، در واپسین لحظات عمر خویش، به اسماء وصیت کرد که بدنش را فقط امامعلی(ع) و او غسل دهند.
دربارة حضور امایمن در برخی حوادث و زمانهای مهم زندگی حضرت فاطمه(س)، روایاتی موجود است. او را در جریان ازدواج حضرت فاطمه(س)، وقتی مراسم سادة این ازدواج را دید، گریست که پیامبر(ص) او را دلداری داد و گفت: «فرشتگان در آسمان مراسم مفصّلی برگزار کردهاند».
گواهی امایمن در ماجرای فدک، یکی دیگر از حوادث مهم همراهی او با حضرت فاطمه(س) است. وقتی ابوبکر از حضرت فاطمه(س) دربارة مالکیت فدک شاهد خواست، ایشان همسرش امامعلی(ع) و امایمن را حاضر کرد و امایمن شهادت داد که پیامبر(ص)، پس از آنکه جبرئیل محدودة فدک را تعیین کرد، آن را به فاطمه(س) بخشید، اما شهادت امایمن به دلیل زن بودنِ او و شهادت امامعلی(ع) به دلیل نفعبردن ایشان، پذیرفته نشد. حضرت زهرا(س) نیز در همین قضیه گواهی داد که رسول خدا(ص) امایمن را از زنان بهشتی خوانده که این امر حاکی از شأن و جایگاه بلند معنوی امایمن است.
حضور امایمن در آخرین لحظات زندگی حضرت زهرا(س)، شنیدن خبر پایان حیات حضرت(س) از زبان خود ایشان، رساندن این خبر به امیرالمؤمنین(ع) برای حاضر شدن بر بالین حضرت فاطمه(س) و شنیدن وصیتهای ایشان نیز نشان از اعتماد حضرت(س) به امایمن است. امایمن پس از شهادت حضرت فاطمه(س)، از شدت ناراحتی نتوانست در مدینه بماند و آنجا را به قصد مکه ترک کرد.
امسلمه در حادثة سقیفه، در برابر ابوبکر به دفاع از امیرمؤمنان(ع) پرداخت و به دلیل دفاع از امامت و ولایت و نیز دفاع از حقوق حضرت فاطمه(س) در فدک، یک سال از حق خود در بیتالمال، محروم گردید. بنا بر روایتی، امسلمه هنگام شهادت حضرت فاطمه(س) در تهیة آب غسل و لباس نو برای ایشان مشارکت داشت. امسلمه را ازجمله کسانی شمردهاند که بنا بر وصیت حضرت فاطمه(س)، از شهادت ایشان باخبر گردید.
با استناد به مقاله زنان همراه فاطمه(س)
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت