زنان تاثیرگذار ایرانی در ۱۴۰۳

بانوان ایرانی در دهه‌های گذشته تلاش کرده‌اند توانایی‌های خود را شکوفا کنند و در این مسیر طولانی، موجب هزاران افتخارآفرینی برای کشور شده‌اند.

بانوان ایرانی در دهه‌های گذشته تلاش کرده‌اند توانایی‌های خود را شکوفا کنند و در این مسیر طولانی، موجب هزاران افتخارآفرینی برای کشور شده‌اند. در هر موضوعی که وارد شوی، زنانی را می‌بینی که در آن عرصه سرآمد هستند؛ عرصه‌های مختلفی که ۲حوزه علمی و ورزشی سرآمد آن است.

در تابستان سال جاری ۸زن در مسابقات المپیک و پارالمپیک، ۴دختر در بین رتبه‌های برتر کنکور، ۳زن در مسابقات جهانی و ۴دانش‌آموز دختر در عرصه المپیادهای علمی جهانی موفقیت‌های شایانی کسب کردند؛ زنانی که سهم آنها در بالا ماندن پرچم ایران هر سال پررنگ‌تر می‌شود.

مسابقات ورزشی جهان

بانوان ایرانی در هفته‌های گذشته به جز مسابقات پارالمپیک و المپیک، در مسابقات ورزشی جهان مانند اسکیت و تنیس روی میز هم موفق به کسب مدال برنز و طلا شدند.

باران ارجمند: اولین دختری است که توانست جواز حضور در قهرمانی جهانی را برای تیم ملی تنیس روی میز به دست آورد و در مسابقات نیز در جایگاه هفدهم رده سنی زیر ۱۵ سال دنیا قرار گرفت.

ترانه احمدی و رومینا سالک: این ۲ ورزشکار در رقابت‌های جهانی اسکیت موفق به شکست رقبای خود شدند و به‌ترتیب مدال طلا و برنز کسب کردند.

المپیک ۲۰۲۴

دختران ایرانی در مسابقات المپیک ۲۰۲۴پاریس تصویر خوبی از خود نشان دادند و بعد از پشت سر گذاشتن رقابت‌های سخت توانستند با کسب یک مدال نقره و یک مدال برنز به کشور بازگردند؛ به این ترتیب بانوان کاروان ایران برای اولین بار توانستند ۲ مدال را کسب کنند. در بین زنان شرکت‌کننده در رشته تکواندو ناهید کیانی و مبینا نعمت‌زاده باعث اعتلای پرچم کشور و نام ایران شدند.

مبینا نعمت‌زاده: دختر ۱۹ساله تکواندوی ایران، در رقابت‌های المپیک پاریس موفق به کسب مدال برنز شدند. این دور از مسابقات المپیک به‌عنوان اولین دوره حضور نعمت‌زاده به ثبت رسید، در حالی که او توانست به مدال برنز مسابقات تکواندو در المپیک پاریس دست پیدا کند.

ناهید کیانی: عنوان پرافتخارترین دختر ایرانی المپیک پاریس با نام کیانی شناخته می‌شود؛ این دختر دهه هفتادی تا به امروز ۲بار در  المپیک‌های ۲۰۲۰و ۲۰۲۴شرکت کرده است. او در این دور از مسابقات المپیک، موفق به کسب مدال نقره شد. گذشته از رقابت‌های المپیک، این تکواندوکار ایرانی در مسابقات قهرمانی تکواندوی جهان رکورد زد و توانست اولین مدال طلای رقابت‌های جهانی در تاریخ تکواندوی بانوان ایران را به دست آورد.

پارالمپیک پاریس

بانوان ورزشکار ایرانی در مسابقات پارالمپیک پاریس تمام توان خود را گذاشتند و از ۱۲زن کاروان پارالمپیک کشور، ۶نفر موفق به کسب مدال شدند و تعداد مدال‌های کشورمان را در این دور از مسابقات افزایش دادند.

ساره جوانمردی: این ورزشکار دهه شصتی تاکنون در بسیاری از مسابقات جهانی شرکت کرده است. این ورزشکار شیرازی در رقابت‌های تیراندازی پارالمپیک۲۰۲۴ توانست مدال طلا کسب کند.

پرستو حبیبی: یکی از جوان‌ترین ورزشکاران کشورمان در رشته پارادوومیدانی است که با ۲۲سال سن در رشته پرتاب کلاب توانست مدال نقره را به دست آورد و نامش در تاریخ مسابقات این رشته به‌عنوان اولین مدال‌آور پارادوومیدانی کشورمان به ثبت رسید.

زهرا رحیمی: نوجوان مرندی با ۱۵سال سن، نه فقط در سطح بین‌المللی به‌عنوان دارنده مدال نقره پارالمپیک شناخته می‌شود بلکه رکورد کم‌سن و سال‌ترین مدال‌آور تاریخ کشورمان در رقابت‌های پارالمپیک نیز توسط او ثبت شده است. رحیمی که به دلیل یک مشکل مادرزادی در یکی از دستانش در رقابت‌های پارالمپیک شرکت کرد، به گفته خودش« هیچوقت از مشکلم برای خودم سد نساختم بلکه آن را تبدیل به پُل برای موفقیت کردم.»

الهام صالحی: این ورزشکار خوزستانی با ثبت رکورد ۱۶.۲۴ متر در رشته پرتاب نیزه موفق به کسب مدال برنز در مسابقات پارالمپیک ۲۰۲۴ شد.

فاطمه همتی: این ورزشکار در مسابقات پارالمپیک به عنوان یک دهه هشتادی پرچم ایران را بالا برد. این بانوی ورزشکار متولد ۱۳۸۲است و موفق شد تا در رشته پاراتیراندازی با کمان به مدال نقره برسد.

رتبه‌های برتر کنکور ۱۴۰۳

در بین رتبه‌های برتر ۳ رشته انسانی، ریاضی و تجربی کنکور سال ۱۴۰۳، نام ۴دانش‌آموز دختر می‌درخشد.

صبا معصوم‌نیا سماکوش: دختری مازندرانی که به خاطر شغل پدرش که در نیروی دریایی ارتش خدمت می‌کند، چند سالی است در مدارس هرمزگان در حال تحصیل است و امسال موفق شد رتبه یک تجربی را به دست آورد و اهالی بندرعباس که تاکنون در بین نفرات برتر کنکور جایی نداشتند، امسال به دلیل کسب رتبه یک در کنکور علوم تجربی شادمان شدند.

ساغر استهبدی، فاطمه فاطمی‌فرد و نسترن گل‌آقایی: نام این ۳دختر نوجوان در بین ۱۰نفر برتر کنکور انسانی جای گرفت. ساغر استهبدی دانش‌آموز اهل مشهد است که با کسب رتبه ۲کنکور انسانی توانست نتیجه درخشانی را کسب کند. فاطمه فاطمی‌مفرد نیز که ساکن تهران است با کسب رتبه ۵ در کنکور امسال درخشید و نسترن گل‌آقایی دانش‌آموز اصفهان نیز توانست رتبه ۱۰ رشته انسانی را کسب کند.

المپیادهای علمی بین‌المللی

مدال‌های المپیادهای علمی جهان امسال نشان داد که دانش‌آموزان دختر ایرانی در مسابقات علمی موفقیت‌های درخشانی کسب می‌کنند و از ۷رشته مسابقات المپیاد علمی، ۴دانش‌آموز دختر موفق به کسب مدال شدند.

حنانه خرم‌دشتی: یکی از اعضای تیم ۵نفره نجوم و اختر فیزیک است که در هفدهمین دوره المپیاد جهانی نجوم به برزیل رفت و توانست مدال طلا را به دست آورد. این دانش‌آموز مدال‌آور به‌عنوان کاپیتان تیم‌های المپیادی کشورمان در مسابقات سال آینده معرفی شد.

سارا موسائی: دانش‌آموزان ایرانی در پنجاه‌وچهارمین المپیاد جهانی فیزیک که در اصفهان برگزار شد، با کسب یک مدال طلا و ۴ مدال نقره در جایگاه چهارم ایستادند. سارا موسائی، دانش‌آموز تهرانی یکی از اعضای تیم فیزیک است که موفق به کسب مدال نقره این دوره از مسابقات شد.

فاطمه حقانی: مدال برنز هفدهمین المپیاد جهانی علوم زمین ۲۰۲۴چین با تلاش فاطمه حقانی به ایران رسید و این دانش‌آموز کشورمان در بخش انفرادی این المپیاد علمی موفق به کسب مدال برنز شد.

پرنیا دباغ: این دانش‌آموز تهرانی موفق به کسب دیپلم افتخار ریاضی در شصت و پنجمین المپیاد جهانی ۲۰۲۴انگلیس شد. هر چند او در این دور از مسابقات موفق به کسب مدال نشد، با این وجود پیش از این به‌دلیل کسب مدال طلا در المپیادهای کشوری ریاضی در دو سال گذشته افتخارآفرینی کرده بود.

همشهری