نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
در ۱ فوریه که روز جهانی حجاب نام دارد؛ جمعیت زیادی از زنان مسلمان و غیر مسلمان «حجاب» را جشن گرفتند.
به گزارش جهان بانو، روز جهانی حجاب یک رویداد سالانه است که توسط خانم نظما خان در سال ۲۰۱۳ تأسیس شد. خانم نظما خان یک زن مسلمان آمریکایی-بنگلادشی ساکن نیویورک است. او می خواست با دعوت از همه زنان به یک روز تجربه کردن حجاب، مدارا و تفاهم مذهبی را تقویت کند.
این ابتکار که امسال وارد دهمین سالگرد خود می شود؛ به طور گسترده در ۲۷۶ کشور رخ می دهد. هدف اصلی این کمپین آموزش و گسترش آگاهی در مورد چرایی حجاب است. منتقدان این روز بزرگ، این روز را ظالمانه و پیام آور این موضوع میدانند که حجاب یک انتخاب است و نه اجبار؛ و از نظر آنها این اطلاعات از پایه نادرست است.
بسیاری هم به این خاطر از همچین رویدادی استقبال نمی کنند چون تاریخ شروع آن، یعنی روز ۱ فوریه مصادف با تاریخ بازگشت امام خمینی (ره) از تبعید فرانسه به ایران است؛ و از نظر منتقدان و مخالفان که متعاقباً همین منجر به اعمال حجاب در ایران شد.
اول از همه، وقتی ۹۹ درصد از جمعیت یک کشور پیرو یک دین هستند. همه آنها موظف به پیروی کامل از همان دین هستند. اگر زنان ایرانی مخالف حجاب یا به طور کلی اسلام بودند. اتفاقات اخیر به نتیجه ای مطلوب بانیان اش می رسید، اما همچین چیزی نشد. شرکت حداکثری در همه مراسم های مذهبی و همچنین حضور باشکوه در راهپیمایی محکومیت ناآرامی های اخیر نشان می دهد که اکثریت خواهان حجاب و نظام حاکم بر کشورشان هستند.
امسال، حدود یک ماه قبل، بنیانگذاران و برگزارکنندگان این کمپین از همه زنان سراسر جهان خواستند تا با پوشیدن حجاب به این جنبش بپیوندند. در دست خود تابلویی با هشتگ#UnapologeticHijabi (یعنی یک محجبه ام و بابت این از کسی عذرخواهی نمیکنم) داشته باشند، از خود عکس بگیرند همراه با دیدگاه های خود در مورد حجاب و دعوت نامه برای سایر زنان در سراسر جهان برای پیوستن به این جنبش، برای بخش روابط عمومی این کمپین ارسال کنند.
بعضی از شرکت کنندگان برای دیگر زنان چند کلمه حرف داشتند.
« حجاب زیباست این فرمانی از خالق ماست. بنابراین، ما باید آن را برآورده کنیم. الحمدلله که من از بچگی حجاب سر میکنم. این به من حیا و اعتماد به نفس می دهد. وقتی آن را بپوشم، نزد خدا ثواب خواهم داشت و در پناه او نیز خواهم بود. بنابراین، لطفا آن را بپوشید و احساس غرور و امنیت کنید! بیایید همه #UnapologeticHijabi شویم!
در روز جهانی حجاب، اول فوریه، با پوشیدن روسری به من بپیوندید تا حمایت خود را از زنان مسلمانی که هر روز انواع تبعیض ها را تجربه می کنند، نشان دهید.»
«چه چیزی مرا یک #UnapologeticHijabi می کند؟
حجاب من عزت و حیا اسلام ماست. نه فقط حجاب من، بلکه حجاب هر یک از ما. از سن ۱۵ سالگی حجاب داشتم و الان ۲۴ ساله هستم و هیچ وقت نسبت به حجابم احساس بدی نداشته ام. حتی اگر دیگران سعی کرده اند حال من را بد کنند، همیشه به یاد داشته ام که عزت از آن خدا، پیامبر و همه مسلمانان است.
پس فقط صدایت را بلند نکن، سرت را با عزت بالا بگیر، بیایید اعمالمان را بر اساس اسلام ناب محمدی بسنجیم».
« حجاب فقط یک تکه پارچه نیست; برای کسانی که می توانند آن را احساس کنند آرامش است. حجاب فقط حافظ کرامت نیست، بلکه اعتماد به نفس در هر زمینه ای است که یک دختر برای ادامه تحصیل، شغل و… وارد شود.
حجاب فقط یک هویت مسلمان نیست. این نشانه حفظ عفت و حیا و چهار چوب ماست، صرف نظر از هر مذهبی که باشیم.
حجاب فقط وسیله ای برای پوشاندن بدن من نیست. این راهی برای زندگی خدامحور و خودآگاه است.
از برادران و خواهران غیرمسلمانم که این مطلب را می خوانند، درخواست می کنم که با شنیدن نظرات تعداد خیلی کمی از مردم در مورد حجاب، حجاب را نشانه ظلم ندانند. بله، ممکن است این افراد ظلم و ستمی را تجربه کرده باشند. من هم کسی نیستم که آن را انکار کنم؛ اما فراموش نکنید که برای قضاوت باید به تعداد حداکثر زنان حجابی که حجاب را دوست دارند و آن را می پذیرند، توجه کنید.
در روز جهانی حجاب من را همراهی کنید.»
علاوه بر این، این کمپین یک ایستگاه کامل در کلیسای اسقفی سنت پیترز در آرکانزاس ایالات متحده داشت. زنان به ایستگاه آمدند و با پوشیدن حجاب این روز را جشن گرفتند.
همچنین شعبه ی این کمپین در بریتانیا جنبشی با عنوان#MuslimsInRail این روز را گرامی داشتند. هدف از این عنوان، افزایش آگاهی عمومی از ناامنی که زنان مسلمان در ایستگاه های مترو و قطار تجربه می کنند، است. و نیز برای رفع و حل این ناامنی ها از مسئولین مربوطه مطالبه می کنند. این ایستگاه فرهنگی در ایستگاه منطقه پدینگتون لندن برپاشد.
پایان/
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت