توهین ممنوع: قرآن در برابر مردان می‌ایستد

به گفته یکی از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، قرآن در برابر مردانی که از کلمات توهین‌آمیز علیه زنان استفاده می‌کنند، موضعی قاطع و تند اتخاذ می‌کند.

حسن رحیم‌پور ازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، در برنامه «طرحی برای فردا» از شبکه یک سیما درباره جایگاه و منزلت زن اظهار داشت: صحبت‌هایم را با نقل قولی از حضرت فاطمه (س) آغاز می‌کنم که فرمودند: یکی از نشانه‌های ایمان در مردان، میزان احترام آنها به زنان است. هر مردی که به زنان، چه در خانواده و چه در جامعه، با کلمات توهین‌آمیز و نگاه اهانت‌آمیز برخورد کند و حقوق و کرامت آنها را نادیده بگیرد، به همان اندازه از ایمان و انسانیت فاصله دارد.

رحیم‌پور ازغدی ادامه داد: قرآن در برابر مردانی که از کلمات توهین‌آمیز علیه زنان استفاده می‌کنند، موضعی قاطع اتخاذ می‌کند، به ویژه در مورد متلک‌های جنسی که در انظار عمومی گفته می‌شود. بنابراین، اصل اول این است که ارزش اخلاقی و اسلامی تمام مردان، چه پیر و جوان، به میزان احترام آنها به زنان بستگی دارد و باید با کلمات و رفتار محترمانه با آنها برخورد کنند. البته زنان نیز باید مراقب باشند که خود را در معرض هرگونه رفتاری قرار ندهند که منجر به توهین شود. هیچ‌کس نباید به دیگری تهمت بزند و از طرفی، باید از قرار گرفتن در معرض تهمت جلوگیری کنند. یعنی باید به گونه‌ای رفتار کنند و لباس بپوشند که افکار شک‌آلود درباره‌شان شکل نگیرد. گاهی ما خودمان باعث می‌شویم که به ما اهانت کنند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه قرآن کریم در بیش از ۱۸ مورد حریم‌هایی برای زنان تعیین کرده است، افزود: متأسفانه مردان معمولاً این حریم‌ها را نقض می‌کنند. مثلاً نباید زنان را مجبور به ازدواج کنند یا در هنگام طلاق آنها را تحت فشار قرار دهند. آیه‌ای در قرآن درباره مردانی نازل شده که در زمان طلاق، زنان را تحت فشار قرار می‌دهند و می‌گویند نه طلاقت را می‌دهم و نه حقوقت را. در این آیه آمده که بر مردان حرام است که در هنگام جدایی از زن، او را تحت فشار قرار دهند تا از حقوقش بگذرد. این عمل گناه کبیره‌ای است و متأسفانه در جامعه ما رایج است.

به گفته وی، همچنین نباید به زنان تهمت جنسی زد. مردی که به زنش تهمت جنسی می‌زند، او را متهم می‌کند که با مردان دیگر ارتباط دارد. در شریعت اسلام، این تهمت جنسی مجازات دارد، مگر اینکه چهار شاهد عادل وجود داشته باشند که ماجرا را تأیید کنند. همچنین، تهدید کردن زن از سوی مرد برای آزار دادن او نیز از مواردی است که اسلام به شدت با آن مخالفت کرده است.

باشگاه خبرنگاران جوان