توقف روند نزولی نرخ باروری در کشور

رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت با اشاره به توقف روند نزولی نرخ باروری در کشور گفت: باید طی ۵ سال آینده و قبل از اینکه پنجره جمعیتی بسته شود، به عدد ۲.۵ در نرخ جانشینی برسیم.

صابر جباری در اولین همایش جوانی جمعیت با محوریت مسائل حقوقی، اخلاقی، شرعی و اجتماعی در درمان ناباروری اظهار کرد: کشور در آستانه سالمندی قرار دارد و برای رهایی از این بحران، باید بیش از پیش در حوزه فرزندآوری و جوانی جمعیت کار کنیم.

نرخ باروری کلی کشور در ۳۰ سال گذشته نزولی بود که در سال  ۱۴۰۱ این روند نزولی متوقف شد و امید است با برنامه‌هایی که در سطح کشور در حوزه جوانی جمعیت انجام می‌شود، نرخ کلی باروری روند صعودی پیدا کند.

باید به نرخ جانشینی ۲٫۵ رسید

جباری با بیان اینکه نرخ باروری از ۱٫۶۵ به ۱٫۶۶ در سال ۱۴۰۱ رسیده و روند نزولی نرخ کلی باروری متوقف شده است، خاطرنشان کرد: براساس برنامه هفتم کشور، نرخ جانشینی (میزان کلی باروری که منجر به جبران جمعیت درگذشته با جمعیت جدید می‌شود) عدد ۲٫۵ است و باید طی ۵ سال آینده و قبل از اینکه پنجره جمعیتی بسته شود، به این عدد برسیم.

چالش‌های درمان ناباروری و استفاده از روش‌های نوین درمان با لحاظ مسائل حقوقی، فقهی و شرعی

باتوجه به این‌که تمام روش‌های نوین درمان ناباروری در کشور قابل انجام است، اما یکی از چالش‌های درمان ناباروری با استفاده از روش‌های نوین، مسائل فقهی، حقوقی و اخلاقی و اجتماعی مربوط به اهدای اسپرم، تخمک و جنین، از شخص ثالث و رحم جایگزین است که در این همایش با حضور صاحب‌نظران این حوزه‌ها مورد بحث و تبادل نظر قرار می‌گیرد.

براساس مصوبه پنجمین جلسه ستاد ملی جمعیت، کارگروه تدوین آیین‌نامه اهدای شخص ثالث در وزارت بهداشت تشکیل شده که وظیفه تهیه و تدوین این آیین نامه را برعهده دارد تا براساس آن، هم از روش‌های نوین درمان ناباروری در کشورمان استفاده شود و هم اینکه مسائل اخلاقی، حقوقی، شرعی، فقهی و اجتماعی درمان ناباروری را لحاظ کرد تا در آینده با مشکلات و آسیب‌های احتمالی روبرو نشد.

در ادامه این مراسم همچنین دکتر سلیمان حیدری؛ رئیس بسیج جامعه پزشکی وزارت بهداشت گفت: وزارت بهداشت با صدور مجوزهای لازم برای تاسیس مراکز درمان ناباروری، در حیطه فرزندآوری و جوانی جمعیت گام برداشته است.

رئیس بسیج جامعه پزشکی وزارت بهداشت تصریح کرد: حوزه درمان ناباروری با چالش‌هایی اخلاقی و حقوقی همراه است، بنابراین در بسیج جامعه پزشکی سعی کردیم از خبرگان این حیطه دعوت کرده و از نظراتشان بهره‌مند شویم تا ابهامات و سؤالات متعدد در زمینه‌های حقوقی، اخلاقی، شرعی و اجتماعی درمان ناباروری برطرف شود.

تسنیم