تفاوت زنان و مردان در استفاده از هوش مصنوعی

تحقیقات جدیدی که از سوی OpenAI و MIT منتشر شده، نشان می‌دهد که بیش از ۴۰۰ میلیون نفر هر هفته از ChatGPT استفاده می‌کنند.

اما این سؤال مطرح است که تعامل با این ابزار هوش مصنوعی چه تأثیری بر احساسات و رفتارهای اجتماعی کاربران دارد؟ آیا ChatGPT می‌تواند احساس تنهایی را افزایش دهد یا آن را کاهش دهد؟

بر اساس تحقیقات انجام شده توسط OpenAI و MIT، فقط تعداد کمی از کاربران به‌طور عاطفی با ChatGPT ارتباط برقرار می‌کنند. این موضوع چندان تعجب‌آور نیست، چرا که ChatGPT به عنوان یک ابزار عاطفی مانند Replika یا Character.AI معرفی نشده است.

ChatGPT بیشتر به‌عنوان ابزاری برای افزایش بهره‌وری طراحی شده و این دو تحقیق نشان می‌دهد که کاربرانی که با این هدف از ChatGPT استفاده می‌کنند، معمولاً زمان بیشتری را با آن می‌گذرانند و برخی از آن‌ها به‌طور متوسط روزانه حدود نیم ساعت با این ابزار تعامل دارند.

تفاوت‌های جنسیتی در استفاده از ChatGPT

این تحقیقات همچنین تفاوت‌های جالبی در واکنش مردان و زنان نسبت به ChatGPT نشان داده‌اند. پس از چهار هفته استفاده، زنان شرکت‌کننده در مطالعه تمایل کمتری به معاشرت با دیگران داشتند، درحالی‌که چنین تغییری در مردان مشاهده نشد.

علاوه‌براین، کاربرانی که با صدایی غیر از جنسیت خود با ChatGPT تعامل کردند، در پایان آزمایش احساس تنهایی و وابستگی عاطفی بیشتری را نسبت به این ابزار گزارش کردند.

روش تحقیق

محققان از دو روش برای انجام این تحقیقات بهره برده‌اند: ابتدا داده‌های واقعی از نزدیک به ۴۰ میلیون تعامل با ChatGPT را جمع‌آوری و تحلیل کردند. سپس از ۴۰۷۶ کاربری که این تعاملات را داشتند، پرسش کردند که این تجربه چگونه بر احساسات آن‌ها تأثیر گذاشته است.

در مرحله بعد، آزمایشگاه MIT از حدود ۱۰۰۰ نفر دعوت کرد تا در یک آزمایش چهار هفته‌ای شرکت کنند. در این آزمایش، شرکت‌کنندگان باید حداقل پنج دقیقه در روز با ChatGPT تعامل می‌کردند. در پایان، آن‌ها پرسش‌نامه‌ای را پر کردند که احساساتشان نسبت به ChatGPT، میزان تنهایی، سطح تعاملات اجتماعی، وابستگی عاطفی به ربات و دیدگاهشان درباره استفاده مشکل‌ساز از آن را اندازه‌گیری می‌کرد.

نتایج این نظرسنجی نشان داد که کاربرانی که بیشتر به ChatGPT اعتماد کرده و با آن ارتباط برقرار کرده‌اند، احتمالاً احساس تنهایی بیشتری داشته و وابستگی بیشتری به این ابزار احساس کرده‌اند.

برندسازی