تاثیر معماری بر امنیت جنسیتی
این مطالعه که توسط دکتر سو یون پارک، استادیار دانشکده معماری دانشگاه ملی علم و فناوری سئول در کره جنوبی، هدایت شده است، بررسی کرده که چگونه طرحهای مختلف معماری فضاهای شهری، به ویژه پارکهای پیلوتی و خیابانهای اطراف آن، میتوانند دید و ترس از جرم و جنایت را در بین جنسیتهای مختلف تحت تاثیر قرار دهند.
تحقیقات نشان میدهد که فضاهای شهری با طراحی حساس به جنسیت میتوانند در کاهش ترس از خشونت و افزایش احساس امنیت در بین زنان و مردان تاثیرگذار باشند. دکتر پارک در این باره تأکید میکند که استراتژیهای خاص طراحی، مانند داشتن دید بدون مانع در فضاهای عمومی، میتواند اضطراب مربوط به جرم و جنایت را در بین مردان کاهش دهد.
از سوی دیگر، داشتن حصارهای کم ارتفاع درختان و طراحی فضاهایی که نقاط کور را به حداقل میرسانند، میتواند احساس امنیت زنان را تقویت کند. دکتر پارک و تیم تحقیقاتی او به این نکته اشاره کردند که طراحی فضاهای شهری باید به گونهای باشد که هم مردان و هم زنان احساس امنیت کنند و از حضور در فضاهای عمومی ترسی نداشته باشند.
بهویژه برای زنان، طراحی محیطهای شهری با توجه به کاهش نقاط کور و ایجاد دید واضح میتواند نقش مهمی در کاهش ترس از تعرضات و خشونتهای احتمالی ایفا کند. این تغییرات ساده در طراحی، میتواند بهطور قابل توجهی احساس امنیت و راحتی را در فضاهای عمومی تقویت کند.
تحقیقات اخیر نشان میدهد که معماران و برنامهریزان شهری باید از مفاهیم طراحی حساس به جنسیت استفاده کنند تا فضاهای شهری را به محیطهایی امنتر و برابرتر برای تمام افراد، صرفنظر از جنسیت آنها، تبدیل کنند. این مطالعه یادآور اهمیت توجه به جنبههای اجتماعی و جنسیتی در طراحی شهری است که میتواند کیفیت زندگی و امنیت در شهرها را بهبود بخشد.
Phys
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0