نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
دیدار با همسر رئیسعلی
خبرنگار اطلاعات به منطقهای به نام «انبارک» در بندر بوشهر میرود تا با «خیری» همسر سوم رئیسعلی که ۸۵ سال داشت، گفتوگو کند. خیری میگوید: «رئیسعلی دوبار دیگر نیز ازدواج کرده بود و از همسر دومش فرزندی داشت به نام «بهادر» که او نیز سه سال قبل درگذشت.»
خیری درباره خصوصیات ظاهری رئیسعلی میگوید: «رئیسعلی مردی بلندقامت و چهارشانه بود. خیلی مهربان و مردمدار بود. او مثل هر جنوبی با ایمان و خونگرم بود و به مذهب و قوانین اسلام سخت پایبند بود. وقتی که او را ناجوانمردانه کشتند، نزدیک به ۵۵ سال داشت. هرگز فراموش نمیکنم هنگامی که «واسموس» آلمانی که به عقیده من و جنوبیها مرد خوب و مهربانی بود به او پیشنهاد کرد هدایا و کمکهای مالی دولت آلمان را به خاطر راندن قوای انگلیس بپذیرد، جواب داد ما به کمک شما احتیاج نداریم. ما برای دین و برای نجات میهن خود میجنگیم.» براساس اظهارات خیری، واسموم آلمانی همیشه در لباس تنگسیریها در کنار رئیسعلی میجنگید.
خیری آرزو داشت که اول برای زیارت به کربلا و نجف اشرف برود که مدفن رئیسعلی دلواری است. خیری خودش اهل «انبارک» است که پس از ازدواج با رئیسعلی در دلوار ساکن میشود. پس از شهادت رئیسعلی، خیری نزد بستگانش در انبارک باز میگردد.
جنگ چریکی با انگلیسیها
رئیسعلی زمانی که ۲۴ ساله بود، به مشروطهخواهان پیوست و در طول ۹ ماه بوشهر را تحت کنترل داشت. در جنگ جهانی اول که ایران توسط نیروهای بیگانه اشغال شد، رئیسعلی در جنوب با نیروهای انگلیسی وارد جنگ شد. انگلیسیها با وجود تجهیزات پیشرفته و نیروهای فراوانی که در اختیار داشتند، برای پیروز شدن بر رئیسعلی کار دشواری در پیش داشتند. رئیسعلی و یارانش با نیروهای انگلیسی به سبک چریکی میجنگیدند و با شناخت خوبی که از منطقه تنگستان داشتند، ضربات سهمگینی به دشمن وارد کردند. در نهایت رئیسعلی در محلی به نام «تنگک صفر» هنگام شبیخون به قوای بریتانیا توسط فردی نفوذی به نام غلامحسین تنگکی، از پشت سر هدف گلوله قرار گرفت و در ۳۳ سالگی به شهادت رسید.
فرزندان رئیسعلی
در ویکیپدیا آمده که بهادر فرزند همسر آخر رئیسعلی بوده و این ادعا برخلاف اظهارات خیری است که در مصاحبه با روزنامه اطلاعات اعلام کرده بهادر فرزند همسر دوم رئیسعلی بوده است. با توجه به اینکه ۳ فرزند از بهادر باقی مانده بود، منطقی است که خود بهادر فرزند همسر آخر رئیسعلی بوده باشد. گلاندام شهیدی، آخرین نوه زنده رئیسعلی بود که در خردادماه ۱۳۹۴ درگذشت.
روزنامه اطلاعات
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت