نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
زنان از سالمترین اهداکنندگان خون هستند و در برخی از کشورها آمار اهدای خون زنان تقریبا با مردان برابری میکند، اما تحقیقات نشان میدهد با وجود نقش پررنگی که زنان میتوانند در زمینه اهدای خون داشته باشند، آمار اهدای خون بانوان ایرانی چیزی حدود ۵ درصد است که نسبت به میزان قابل انتظار بسیار پایین است. اما چرا این اتفاق افتاده است؟ آیا زنان از اهدای خون میترسند یا باورهای غلط مانع اهدای خون آنان است؟
ماجرا این است که زنان بهدلیل خودمراقبتی بیشتر، صداقت در پاسخگویی به سؤالات هنگام اهدای خون و رفتارهای پرخطر کمتر، خون سالمتری دارند و ۲۰ میلیون نفر از بانوان ایرانی دارای شرایط اهدای خون هستند، اما ترس از کمخونی و سوزن کیسههای اهدای خون و ابتلا به بیماریهای عفونی مثل ایدز و هپاتیت و ضعف قوای جسمی، ممانعت شوهران از اهدای خون همسران خود و داشتن ذهنیت منفی نسبت به اهدای خون باعث میزان پایین اهدای خون بانوان شده است.
به همین دلیل سازمان انتقال خون پویشی را با عنوان «مهر فاطمی» با شعار «بانوی ایرانی، نبض زندگی و اهدای خون» در مراکز اهدای خون سراسر کشور راهاندازی کرده تا میزان مشارکت زنان و دختران را در اهدای خون بالا ببرد. مسئولان این سازمان معتقدند که اگر یک زن در خانواده به جمع اهداکنندگان خون بپیوندد، در فرهنگسازی این امر انساندوستانه میان دیگر اعضای خانواده و جامعه، بسیار تأثیرگذار خواهد بود؛ بنابراین از زنان ایرانی خواستهاند که در این پویش شرکت کرده و برای حمایت از کودکان، بانوان باردار و همه بیماران نیازمند به خون، آستین بالا بزنند و یکبار دیگر ظرفیت خود را در حمایت و سخاوت به اثبات برسانند.
همشهری
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت