تعجب رسانه آمریکایی از سخت کوشی دختران زاگرس

زندگی سخت و پر تلاش زنان بختیاری، توجه رسانه آمریکایی «ان‌پی‌ار» را به خود جلب کرد.

رسانه «ان‌پی‌ار» که رادیو ملی دولتی آمریکا است، یک سازمان رسانه‌ای غیرانتفاعی با بودجه دولتی است. این رسانه در گزارشی، زندگی سخت زنان بختیاری در ایران را سوژه خود قرار داده است.

ان‌آرپی، زنان بختیاری را نمونه‌ای روشن از پشتکار، توانمندی و استقامت در دل طبیعت دانسته و نوشته: «آن‌ها نقش بسیار پررنگی در حفظ اقتصاد، سیاست طایفه‌ای و فرهنگ بومی خود ایفا می‌کنند.»

در این گزارش آمده است: «مراقبت از خانواده و انجام امور عرفی، آن هم در زندگی دشوار این زنان، باعث شده آن‌ها در همه بخش‌های زندگی سهیم شوند. زنان برای کارهای عملی و مبارزه سخت تلاش می‌کنند و همزمان نقش همسری و مادری را نیز ایفا می‌کنند.»

در گزارش ان‌پی‌آر تاکید شده: «این زنان نیاز دارند که نیرومند و قوی شوند. به‌عنوان مثال چهره محترمی مانند سردار «بی‌بی مریم بختیاری» فرمانده نظامی عملیاتی بود که به نیروهای عشایر کمک کرد تا تهران را در سال ۱۹٠۹ تصرف کنند.»

همچنین، رسانه رادیو ملی دولتی به شرایط دشوار زندگی زنان بختیاری هم اشاره کرده و نوشته: «نام بختیاری به معنی حامل شانس خوب و نیک فرجامی است؛ اما ارتباطی به شرایط کنونی این زنان ندارد. زندگی آن‌ها به راحتی سپری نمی‌شود و بسیاری از این عشایر، مشکلاتی مانند دسترسی سخت به دارو و پزشک و امکانات تحصیلی دارند. بادهای خشک و گردوغبار ترکیب شده با کمبود آب، آن‌ها را ناچار کرده که به سفرهایی با فاصله‌هایی طولانی در طول سال بروند؛ همچنین مهاجرت از دشت‌ها به مکان‌های سردتر و مرتفع‌تر.»

ان‌آرپی نوشته: «این مجموعه عکس‌ها در سال ۲٠۲٠ و۲٠۲۱ تهیه شده و مربوط به سه تبار چادرنشین است و زنانی را نشان می‌دهد که به سختی کودکان‌شان را بزرگ می‌کنند و سنت‌های کشاورزی را ادامه می‌دهند؛ با این وجود واقعیت‌های قرن بیست‌ویکم ممکن است به این معنی باشد که روزهای کوچ‌نشینی آن‌ها به زودی به پایان می‌رسد.»

روزنامه قدس