نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
فاطمه اسفندیاری، به اهمیت این رویداد بزرگ اشاره کرد و گفت: ایام اربعین، فرصتی مغتنم برای ترویج فرهنگ عاشورا و اربعین و خدمترسانی فرهنگی به زائران است. به همین خاطر، حوزه علمیه خواهران استان تهران با توجه به ظرفیت بانوان طلبه، اقداماتی متنوع و مؤثر را برای ترویج فرهنگ اربعین، خدمترسانی به زائران و ارتقاء سطح معرفتی و معنوی طلاب خواهر برنامهریزی کرده است.
وی با اشاره به اینکه این طرحها در چهار محور دستهبندی شدهاند، اظهار داشت: محور اول شامل آمادگی معنوی و معرفتی طلاب خواهر قبل از اربعین است که شامل دورههای آموزشی، جلسات معرفتی و مسابقات فرهنگی میشود. محور دوم مربوط به مشارکت طلاب خواهر در ایام پیادهروی اربعین است که شامل خدمترسانی در مواکب، فعالیتهای رسانهای و در صورت امکان، حضور در پیادهروی اربعین خواهد بود.
معاون فرهنگی حوزه علمیه خواهران استان تهران ادامه داد: محور سوم به فعالیتهای فرهنگی و اطلاعرسانی در استان تهران در ایام اربعین مربوط میشود که شامل برگزاری پیادهروی نمادین، برپایی غرفهها، همایشها و فعالیتهای رسانهای در داخل استان است. محور چهارم نیز حمایت و تقدیر از طلاب فعال در حوزه اربعین است که شامل تجلیل از تلاشهای طلاب و تشویق آنها به ثبت تجربیاتشان میشود.
وی یادآور شد: این برنامهها بر اساس ظرفیتها و نیازهای هر منطقه و همچنین با در نظر گرفتن تفاوتهای فرهنگی زائران در داخل و خارج از کشور طراحی شده است.
اسفندیاری افزود: برای مبلغین استان تهران، دورههای آموزشی فشرده شامل آشنایی با مباحث معرفتی اربعین، سیره اهلبیت (ع)، احکام شرعی مرتبط با سفر و زیارت، آداب زیارت، مهارتهای ارتباطی با زائران از فرهنگهای مختلف، پاسخگویی به شبهات رایج، مسائل روز جهان اسلام و نقش رسانه در تبلیغ با تأکید بر تأمین «نیازهای تبلیغی تربیتی زن و خانواده» برگزار میشود.
وی ادامه داد: برپایی موکبهای فرهنگی و معرفتی با ارائه خدمات مشاوره دینی و شرعی، پاسخگویی به سؤالات زائران، توزیع بروشور و محصولات فرهنگی مرتبط با اربعین، برگزاری حلقههای معرفتی کوتاه، قرائت زیارت اربعین و ذکر توسل در اماکن پرتردد در شهرستانها (مساجد، میادین اصلی) و نقاط مرزی استان تهران و در صورت امکان، ایجاد ایستگاههای صلواتی در مسیرهای منتهی به کربلا و مسیر پیادهروی اربعین در تهران از دیگر برنامهها است.
معاون فرهنگی حوزه علمیه خواهران استان تهران با اشاره به فعالیتهای رسانهای و اطلاعرسانی گفت: تولید و انتشار محتوای تصویری و متنی در شبکههای اجتماعی با محوریت فضیلت زیارت اربعین و اهداف مهدوی آن، به تصویر کشیدن زیباییهای مسیر و خدمترسانی مبلغین به زائران، پوشش زنده برنامههای فرهنگی و مراسمهای مذهبی مرتبط با اربعین در شهرستانهای استان تهران و راهاندازی پویشهای رسانهای نظیر «فراخوان نشر تجربیات و دلنوشتههای زائران و مبلغین» از جمله برنامههای رسانهای است.
وی اظهار کرد: همچنین همانند هر سال، همایشها و نشستهای بصیرتی تخصصی و عمومی با محوریت بررسی ابعاد سیاسی، اجتماعی و فرهنگی اربعین، جایگاه پیادهروی اربعین در تمدن نوین اسلامی و پیام اربعین برای جوانان با حضور طلاب، اساتید، مسئولین فرهنگی و عموم مردم برگزار میشود.
اسفندیاری با اشاره به اینکه بخشی از وظایف مبلغات و طلاب ارتباط با مدارس علمیه و مساجد و هیئات است، تصریح کرد: باتوجهبه اقتضائاتی که خواهران طلبه در خانواده دارند، امسال با واقع شدن ایام اربعین در فصل تابستان، امکان ایجاد فضای همکاری مدارس علمیه و مساجد برای اعزام گروههای تبلیغی و ارائه خدمات بیش از گذشته فراهم شده است.
وی با بیان اینکه فعالیتها و اقداماتی نیز برای انجام در کشور عراق طراحی و تدوین شده است، گفت: تیمهایی از مبلغین با تخصصهای مختلف دینی و اخلاقی برای پاسخگویی به سؤالات شرعی و احکام نماز و بانوان، ترویج اخلاق اسلامی و ارائه مشاوره تشکیل شده است. همچنین مبلغین فرهنگی و بصیرتی با ارائه مباحث معرفتی اربعین، تبیین جایگاه اهل بیت (ع)، معرفی فرهنگ و تاریخ تشیع و پاسخگویی به شبهات دینی و اعتقادی فعالیت میکنند. مبلغین رسانهای نیز با پوشش تصویری و متنی رویدادهای اربعین، مصاحبه با زائران و دستاندرکاران خدمت، اطلاعرسانی از مسیرها و خدمات موجود به غنای اهداف تبلیغ در این ایام مقدس کمک خواهند نمود.
معاون فرهنگی حوزه علمیه خواهران استان تهران اظهار کرد: برخی از این فعالیتها در مسیر پیادهروی و نقاط تجمع زائران انجام میشود که به خدمترسانی در مواکب، حضور در مواکب (از جمله مواکب ایرانی) و ارائه خدمات فرهنگی، دینی و مشاورهای به زائران تبلور مییابد. برپایی ایستگاههای موقت در مسیر پیادهروی برای ارائه خدمات مختصر (مانند آب، خرما، اقامه نماز جماعت، قرائت زیارت) و حلقههای معرفتی، مرثیهخوانی و ذکر توسل در نقاط مناسب مسیر پیادهروی نیز از اقداماتی است که همه ساله توسط مبلغین و موکب داران به انجام میرسد.
وی اضافه کرد: فعالیت در شهرهای مذهبی (نجف، کربلا، کاظمین و…)، حضور در حرمهای مطهر و پاسخگویی به سؤالات زائران، بیان احکام و فضائل زیارتی و مراکز فرهنگی و مذهبی و برگزاری جلسات سخنرانی و پرسشوپاسخ در مساجد و حسینیههای فعال در ایام اربعین از اصلیترین فعالیتهای تخصصی مبلغات است که با ارتباط با زائران ایرانی و غیرایرانی و تلاش برای ایجاد ارتباط فرهنگی و دینی با زائران از ملیتهای مختلف با توجه به زبان و فرهنگ آنان از اهم کارهاست.
اسفندیاری یادآور شد: برای برگزاری این اهداف، برگزاری دورههای آموزشی فشرده قبل از اعزام با تأکید بر حساسیتهای فرهنگی و اجتماعی کشور عراق و ارائه راهنماییهای لازم در خصوص مسائل امنیتی، بهداشتی و آموزش زبان عربی (در حد ضرورت) برای ارتباط بهتر با زائران عراقی و سایر ملیتها در دستور کار استان است.
خبرگزاری حوزه
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت