توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار در ۱۴۰۴

سرپرست مرکز توسعه کارآفرینی سازمان بهزیستی گفت: فعالیت‌های این سازمان از ارائه خدمات پس از فروش تا تأمین مواد اولیه را شامل می‌شود و تولید براساس نیاز بازار از ارکان اصلی این زنجیره است.

مرکز توسعه کارآفرینی و توانمندسازی سازمان بهزیستی کشور تصمیم دارد در سال جاری با تغییر رویکرد از حمایت‌های صرف به توانمندسازی اقتصادی، اجرای برنامه‌ای جامع را در دستور کار قرار دهد. برنامه‌ای که با تمرکز بر ایجاد گروه‌های همیار زنان، توسعه زنجیره ارزش و آموزش به دنبال تقویت خوداتکایی اقتصادی و کاهش وابستگی جامعه هدف است.

آرزو ذکایی‌فر، سرپرست مرکز توسعه کارآفرینی و توانمندسازی سازمان بهزیستی کشور در این باره اظهار کرد: مرکز توسعه کارآفرینی، اشتغال و توانمندسازی با هدف تسهیل در دسترسی جامعه هدف به منابع، ارتقا سطح خودباوری، ظرفیت‌سازی و توسعه حمایت‌های اجتماعی برنامه‌ای جامع را به منظور تغییر رویکرد از حمایت صرف به توانمندسازی اجرا می‌کند.

وی ادامه داد: در همین راستا، سازمان بهزیستی کشور اقدام به ایجاد گروه‌های همیار بانوان کرده است؛ این گروه‌ها به منظور ارتقای سطح آموزش و مهارت‌های بانوان، افزایش خوداتکایی اقتصادی، روانی و اجتماعی زنان، کاهش وابستگی جامعه هدف و کاهش زمان حمایت‌های مستمر آن‌ها ایجاد شده‌اند.

ذکایی‌فر با بیان اینکه جامعه هدف این طرح زنان و دختران سرپرست خانوار، زنان و دختران خودسرپرست، دختران عضو خانواده و مادران دارای فرزند چندقلو است، تصریح کرد: یکی از مؤلفه‌های مهم در فرآیند ایجاد گروه‌های همیار، مفهوم «زنجیره ارزش» است.

ذکایی فر افزود: در این چارچوب، افراد با سپری کردن فرآیندها و انجام فعالیت‌هایی متعهد می‌شوند تا به خدمات یا محصولات خود ارزش افزوده دهند. این فعالیت‌ها از ارائه خدمات پس از فروش تا تأمین مواد اولیه را شامل می‌شود و تولید براساس نیاز بازار، قیمت‌گذاری جذاب، بازاریابی موثر و فروش موفق از ارکان اصلی این فرایند محسوب می‌شوند.

سرپرست مرکز توسعه کارآفرینی و توانمندسازی سازمان بهزیستی کشور تاکید کرد: همچنین فعالیت‌های پشتیبانی برون‌گروهی و درون‌گروهی با هدف بازاریابی، ارائه خدمات پس از فروش و تولید مستمر از اهمیت خاصی برخوردارند و هرچه این فعالیت‌ها حرفه‌ای‌تر انجام شوند، ارزش نهایی خدمت یا محصول افزایش پیدا می‌کند.

وی با اشاره به تنوع و گسترش گروه‌های همیار در استان‌های کشور تصریح کرد: در حال حاضر حدود ۱۶۰۰ گروه همیار در قالب شرکت، مؤسسه خیریه و تعاونی و در قالب سه مدل مختلف شامل گروه خانوادگی، گروه نامتمرکز و گروه با سرپرست دوره‌ای یا دائم در چهار رسته صنعتی، آموزشی، تولیدی و خدماتی در همه استان‌ها فعالیت می‌کنند.

اهلیت‌سنجی و مهارت از بسترهای مهم در توسعه کسب‌وکار پایدار است

ذکایی‌فر مرحله مهارت، آموزش و اهلیت‌سنجی را یکی از بسترهای مهم در توسعه اشتغال پایدار عنوان کرد و گفت: بعد از شناسایی و مصاحبه اولیه توسط تسهیل‌گران شغلی، اعضای گروه‌ها باید دوره‌های آموزش مهارت‌های نرم و پایه مثل مهارت‌های کسب‌وکار، آشنایی با قوانین مرتبط، تفکر خلاق، مسئولیت‌پذیری، حل مسئله و ارتباط مؤثر گروهی و فردی را بگذرانند.

سرپرست مرکز توسعه کارآفرینی و توانمندسازی سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: در ادامه، آموزش‌های فنی‌وحرفه‌ای و اهلیت‌سنجی نیز طبق فرآیند رغبت‌سنجی و استعدادیابی شغلی انجام می‌شود تا هر فرد متناسب با توانایی‌های خود شغل مورد علاقه خود را دنبال کند.

مهر