نسل‌کشی مردم فلسطین، قبل از به‌دنیاآمدن

جنایات اسرائیل در جنگ اخیر نشان داد که این جنایات هیچ گروهی از فلسطینی‌ها را مستثنی نمی‌کند، حتی جنین‌هایی که در شکم مادرانشان هستند.

هیچ‌کس در نوار غزه از جنگ نسل‌کشی اسرائیل که بیش از ۵۰۰ روز است در جریان است، در امان نمانده، حتی جنین‌های فلسطینی که در شکم مادرانشان به شهادت رسیدند و به بیش از ۱۶ هزار کودک شهید نوار غزه پیوستند یا آن‌هایی که جان سالم به در بردند، اما با انواع ناهنجاری‌ها به دنیا آمدند.

تحقیقات سازمان ملل نشان می‌دهد، اسرائیل با نابودی سیستماتیک مراکز مراقبت‌های بهداشتی باروری، مرتکب نسل‌کشی علیه جنین‌ها در نوار غزه شده و عمداً با حمله به مراکز باروری و بمباران آن‌ها، مانع ارائه کمک‌های حین بارداری، زایمان و مراقبت از نوزادان شده است.

به این ترتیب، اسرائیل قدرت زاد و ولد فلسطینی‌ها را با نابودی سیستماتیک بخش بهداشت باروری از بین برده است. آنروا می‌گوید، بیش از ۴ هزار زن باردار و شیرده در غزه با سوءتغذیه شدید مواجه‌اند.

این رقم پس از بسته‌شدن گذرگاه‌ها در ابتدای ماه رمضان و کمبود مواد غذایی در غزه، به‌ویژه برای زنان باردار و شیرده روبه‌افزایش است و این منجر به گسترش سوءتغذیه در میان نوزادان و تهدید سلامت آن‌ها، از جمله نوزادان نارس یا تازه به دنیا آمده، شده است.

افزون بر آن، به تازگی پدیده جدیدی در بیمارستان‌های غزه به نام «نوزادان کوتوله» در حال گسترش است، پدیده‌ای که در اثر سوءتغذیه رخ می‌دهد و موجب می‌شود نوزادانی کوتاه‌تر از حد متوسط به دنیا بیایند و این جدای از افزایش موارد سقط‌جنین و حاملگی‌های زودرس است که به دلیل سوءتغذیه، استنشاق گازهای سمی یا سیاست گرسنگی‌دادن در غزه رخ می‌دهد.

نرخ بالای ناهنجاری‌های مادرزادی

نسل‌کشی جاری در نوار غزه باعث افزایش نقص‌ها و معلولیت‌های مادرزادی به ویژه در نواحی مانند قلب، پا، مغز، اندام‌های تناسلی و تحتانی بین نوزادان شده است. داده‌های پزشکان از به‌دنیاآمدن صدها نوزاد مبتلا به ناهنجاری‌ها و اختلالات مادرزادی خبر می‌دهد. حداقل ۲۰ درصد این نوزادان به دلیل این ناهنجاری‌ها به‌محض تولد فوت کرده‌اند. مهم‌ترین دلایل افزایش این ناهنجاری‌ها عبارت‌اند از:

مواد منفجره مورد استفاده در غزه، حاوی مواد سمی، رادیواکتیو و فسفر است که منجر به افزایش نرخ ناهنجاری‌های مادرزادی در نوزادان می‌شود.

شیوع گسترده ویروس‌های عفونی، نبود بهداشت، سوءتغذیه مادران و وجود ۳۵۰۰ کودک در معرض خطر مرگ ناشی از سوءتغذیه.

آوارگی مکرر حدود نیم‌میلیون کودک زیر ۱۰ سال که نیاز به واکسیناسیون دارند و مرگ بسیاری از نوزادان به دلیل جثه غیرطبیعی، درحالی‌که خستگی، ترس، وحشت، بی‌غذایی و نبود آب به‌شدت مادران را رنج می‌دهد.

کاهش نرخ رشد در غزه از ۲.۷ درصد به یک درصد، به خاطر تصمیم زوج‌ها به عدم بچه‌دار شدن به دلیل شرایط حاکم موجود و افزایش نگرانی‌ ناشی از سلامت مادر و کودک. آمارها نشان می‌دهد، تعداد ازدواج‌ها در غزه طی جنگ به شدت کاهش یافته است.

تولدهایی با اندازه غیرطبیعی

جنگ غزه رنج و عذاب زنان باردار و نوزادان را افزایش داده است. هم اکنون ۵۰ هزار زن باردار در نوار وجود دارد که با نبود داروهای دوران بارداری، سوءتغذیه و مراقبت پزشکی مواجه‌اند. رنج آوارگی مکرر نیز موجب افزایش سقط‌جنین در بسیاری از مادران شده است. رنج مادران فلسطینی در باریکه غزه از دوران قبل از تولد شروع و پس از تولد تشدید می‌شود، آن‌ها به دلیل آوارگی مکرر و کمبود غذا، ویتامین‌ها و سایر عناصر ضروری هر روز با مرگ دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

نداشتن قدرت و توان بدنی موجب شده، زمان زایمان طبیعی بیشتر از حد معمول طول بکشد و این بر سلامت مادر و نوزاد هر دو تأثیر بگذارد. درحالی‌که بسیاری از زنان باردار سزارین را بدون داروهای بی‌حسی و با درد تجربه می‌کنند، پس از تولد، به دلیل کمبودهای غذایی، جنین نمی‌تواند به‌اندازه کافی شیر مادر دریافت کند، این امر مادر را مجبور به استفاده از شیرخشک می‌کند که همچون دیگر مواد غذایی در نوار نایاب است.

گزارش سازمان ملل فاش می‌کند، پزشکان غزه دیگر نوزادانی با اندازه طبیعی به دنیا نمی‌آورند، چون مادران آن‌ها روزانه با گرسنگی و بی‌آبی شدید مواجه هستند. این جامعه جهانی را با کابوس یک بحران بزرگ انسانی مواجه می‌کند.

هدف قرار دادن جنین‌های فریز شده توسط اسرائیل

هم‌راستا با سیاستِ هدف قرار دادن زنان باردار، نوزادان و جنین‌ها، جنگ غزه شاهد پدیده جدید دیگری نیز بوده: هدف قرار دادن مادرانی که از طریق لقاح مصنوعی باردار شده‌اند. این امر در پی توقف روند درمان و بمباران‌هایی که هزاران جنین فریز شده را هدف قرار داده‌اند، رخ داده است.

تنها در اولین روزهای جنگ، حدود ۵۰ مادر در مرکز باروری و IVF بسمه در حال تزریق هورمون بودند تا آن‌ها را برای لقاح مصنوعی آماده کنند و تنها چند روز با دریافت جنین فاصله داشتند که بمباران این مرکز همه آن‌ها را نابود کرد. حملات هوایی اسرائیل همچنین منجر به مرگ ۴ هزار جنین فریز شده در درمانگاه‌های مختلف نوار غزه شده که نیمی از آن‌ها متعلق به زوج‌هایی بود که در شرایط وخیم یا نیاز به مراقبت‌های شدید بعد از لقاح مصنوعی داشتند.

بسیاری هم با اینکه موفق به گرفتن درمان‌ها و لقاح مصنوعی شده بودند، به دلیل نبود مراقبت‌های پزشکی خاص مورد نیاز در طول دوران بارداری، جنین خود را از دست دادند. همه این‌ها باعث شده تا نرخ سقط جنین در نوار غزه شاهد افزایش ۳۰۰ درصدی باشد.

این داده‌ها تأکید می‌کند، سرنوشت خطرناکی منتظر زنان باردار غزه از مرگ گرفته تا سقط جنین و زایمان زودرس است. ادامه جنایات اسرائیل زندگی آن‌ها و نوزادانشان را تهدید می‌کند، داده‌ها نشان می‌دهد، تعداد تولدها در غزه به روزانه ۱۸۰ تولد رسیده که کاهش چشمگیری در مقایسه با پیش از جنگ را نشان می‌دهد.

بسیاری از مادران فلسطینی در نوار غزه به دلیل سوءتغذیه و نبود شیرخشک مجبورند، نوزاد خود را با آب تغذیه کنند و صدها مادر نیز برای شیر دادن به نوزاد خود با مشکلات بسیاری مواجه هستند؛ بنابراین تعجبی ندارد که میزان سقط‌جنین، زایمان‌های زودرس خطرناک و سزارین در نوار غزه گسترش یابد و نوزادان به دلیل سوءتغذیه در معرض خطر مرگ قرار داشته باشند.

درحالی‌که داده‌ها نشان می‌دهد، نرخ باروری در غزه در سال ۲۰۲۳، قبل از شروع جنگ ۳.۳۸ فرزند به‌ازای هر زن بود، انتظار می‌رود، نرخ باروری سال‌های بعد از جنگ به‌شدت تحت‌تأثیر قرار بگیرد و تا یک درصد کاهش یابد.

همه این‌ها تأکید می‌کند، فلسطینی‌ها به دلیل جنگ در خطر واقعی نسل‌کشی قرار دارند و بیم بسیاری وجود دارد که زنان غزه دیگر نتوانند فرزندان سالمی به دنیا آورند و روی بافت و ساختار جمعیتی غزه تأثیر بگذارد، از جمله:

  • تبدیل جامعه غزه به جامعه‌ای کودکانه بدون جوانان در سن باروری.

  • کاهش جمعیت زنان به‌ویژه زنان بارور.

  • تغییر میانگین‌های باروری و تعداد زادوولد.

  • ایجاد اختلال در نیروی کار.

بمب جمعیتی و تهدید صهیونیستی

بحث درباره این پدیده‌ها از منظر صرفاً انسانی و پزشکی، بدون رجوع به ریشه‌های سیاسی و امنیتی صهیونیستی آن‌ها که اکنون به تهدید جمعیتی برای فلسطینی‌ها تبدیل شده، بسیار سخت است.

جمعیت‌شناسان اسرائیلی مانند آرنون سوفر ادعا می‌کنند، «ژن فلسطینی‌ها از زباله‌دان‌هاست»، سوفر به تمسخر می‌گوید: «اشکالی ندارد، از فلسطینی‌ها برای جمع‌آوری زباله یا کار در کافه‌ها و غذاخوری‌ها برای سرویس‌دهی به یهود استفاده کنیم.»

اگرچه جمعیت فلسطینی‌ها از نکبت سال ۴۸ تقریباً ده برابر شده و به حدود ۱۴ میلیون نفر رسیده که ۲.۳ میلیون نفر آن‌ها در نوار غزه‌ای زندگی می‌کنند که بیش از ۳۶۰ کیلومترمربع وسعت ندارد، اما جنگ اخیر شاهد تجاوز بسیار خطرناکی به مناطق وسیع نوار از جمله مناطق بسیار پر جمعیت آن بوده است.

درحالی‌که جنگنده‌ها و تانک‌های اسرائیل به بمباران شبانه‌روزی نوار غزه ادامه می‌دهند، راست‌های افراطی سیاسی و امنیتی این رژیم از این جنگ برای غلبه بر برتری جمعیتی فلسطینی‌ها استفاده می‌کنند. این در حالی است که یکی از انگیزه‌های جنگ جاری، از نسل‌کشی فلسطینی‌های غزه است که افزایش جمعیت سریع آن‌ها به‌شدت صهیونیست‌ها را نگران می‌کند.

اسرائیل این افزایش جمعیت را تهدید بلندمدت امنیتی می‌بیند که باید فوراً با آن مقابله کند، زمانی با کشتار سیستماتیک و زمانی با سیاست‌های جمعیتی از قبل برنامه‌ریزی‌شده.

در اینجا می‌توان به اظهارات نماینده اداره مدنی اسرائیل در کنست اشاره کرد که گفته بود: «جمعیت فلسطینی‌ها از زمان توافق اسلو افزایش‌یافته، به این معنی که ظرف ۳۰ سال جمعیت آن‌ها سه برابر شده، این‌ها آمار ترسناکی است.»

خطرات تغییرات جمعیتی

هشدارهای نسبت به افزایش جمعیت فلسطینی‌ها تنها به جمعیت‌شناسان این رژیم ختم نمی‌شود؛ بلکه محافل نظامی و امنیتی این رژیم را هم در برگرفته است. آن‌ها از خطر جمعیتی فلسطینی‌ها با عنوان «انقلاب جمعیتی» یاد می‌کنند. این محافل با این ادعا که فلسطینی‌ها به دنبال افزایش ۵۰ درصدی جمعیت خود هستند، بیم آن را دارند که طرح صهیونیستی تضعیف شود، طرحی که موفقیت اجرای آن در گرو کاهش تعداد زادوولد و افزایش نرخ سقط جنین فلسطینی‌ها است، سیاستی که عملاً در جنگ غزه پیاده شد.

سند امنیتی تدوین‌شده توسط افسران و ژنرال‌های ارشد سازمان «نیروهای امنیتی» به عنوان نماینده جناح‌های راست و چپ صهیونیست نشان می‌دهد، تمرکز اغلب فلسطینی‌ها بین رود اردن و دریای مدیترانه، از جمله غزه، راهبردی برای اسرائیل است. به همین منظور خواستار تغییر در معادله جمعیتی فلسطینی‌ها شده‌اند. آن‌ها تأکید می‌کنند، اگر این تغییر رخ ندهد، نیروهای مقاومت از این برتری جمعیتی در راستای تشکیل هسته‌های مقاومت استفاده خواهند کرد که نماد آن شکل‌گیری جنبش حماس و حاکمیت آن بر نوار غزه از سال ۲۰۰۵ و همچنین شکل‌گیری خطرناک‌ترین عملیات تاریخ اسرائیل به نام «طوفان الاقصی» در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ است.

در راستای همین سیاست، اسرائیل در صدد کوچاندن فلسطینی‌های غزه و بازگرداندن شهرک‌نشینان صهیونیست به آن است. صهیونیست‌ها در این زمینه اظهارات «دیوید بن گوریون»، اولین نخست‌وزیرشان را به یاد می‌آورند که گفت: «یهودیان را باید به هر قیمتی برای زندگی به اینجا آورد و در مدت کوتاهی به اکثریت یهودی دست‌یافت.»

بنابراین، تلاش‌های کابینه‌های اسرائیلی بر روی تحقق این هدف متمرکز شد، اگرچه به اعتقاد «مرکز مطالعات امور عمومی و حکومتی اورشلیم» بر این باور است، هنوز این هدف محقق نشده است که مهم‌ترین آن بالاتر بودن نرخ زادوولد میان فلسطینی‌ها بیش از یهودیان است.

جنگ اخیر اسرائیل در نوار غزه ثابت کرد، این رژیم در پی تحقق چشم‌اندازهای جمعیتی خود از جمله تخلیه نوار از ساکنین آن به شیوه‌های مختلفی مانند آوارگی فلسطینی‌ها، محاصره آن‌ها، گرسنگی دادن به آن‌ها و غیره است، این موضوعی است که طرح‌های اسرائیلی و آمریکایی در این اواخر از آن پرده برداشتند.

بسیاری از اسرائیلی‌ها تأکید می‌کنند که نوار غزه بمب ساعتی است که هر لحظه ممکن است منفجر شود. این دقیقاً همان چیزی است که در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ اتفاق افتاد و رژیم صهیونیستی به هیچ وجه آن را پیش‌بینی نمی‌کرد.

بی‌تردید امروز مسئله فلسطین مرحله مهم و جدیدی را آغاز می‌کند، به ویژه حالا که آشکار شده جنگ اسرائیل در نوار غزه ۲.۲ میلیون‌نفری ابعاد مهم دیگری نیز دارد.

ترس از رشد جمعیتی فلسطینی‌ها تنها مسئولان سیاسی این رژیم را شامل نمی‌شود، بلکه رهبران امنیتی و اطلاعاتی اسرائیل از جمله «تامیر پاردو»، رئیس پیشین موساد، این موضوع را «بمب ساعتی» می‌داند.

ازآنجاکه اسرائیل تهدید جمعیتی فلسطینی‌ها را از جمله تهدیدات وجودی برای ادامه بقای اسرائیل می‌داند، لذا دهه‌هاست روی سیاست‌های فرزندآوری در این رژیم تمرکز ویژه‌ای می‌کند.

صهیونیست‌ها تهدید ناشی از افزایش جمعیت فلسطینی‌ها را با این گفته «یاسر عرفات»، رئیس سابق تشکیلات خودگردان فلسطینی به یاد می‌آورند که گفته بود: «رحم هر زن عرب فلسطینی قوی‌ترین سلاح در رویارویی با اسرائیل است.»

فارس