نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
داستان چگونه آغاز شد؟ مونا با فرزندانش در حال قدم زدن بود که پسر کوچکش پیش او آمد و به نظر میرسید بسیار ناراحت است. وقتی دلیلش را پرسید، به او گفت که یک زن مسن او را با کلمهای نژادپرستانه و توهینآمیز درباره پیشینه مهاجرتیاش توصیف کرده است. مونا تصمیم گرفت با همسایهاش رو به رو شود و بپرسد چرا به این کودک توهین کرده است. اما این گفتگو خیلی زود به یک مشاجره لفظی تبدیل شد، تا آنجا که همسایه عبارات نژادپرستانهای را به مونا نسبت داد و به او گفت که در سوئد مالیات نمیپردازد و با کمکهای دولتی زندگی میکند.
شرایط به سرعت خشونتآمیز شد، تا جایی که همسایه مونا را هل داد و به زمین انداخت و حجابش را به زور از سرش برداشت. شاهدان عینی این حادثه را تأیید کردند و پلیس را در جریان این واقعه قرار دادند. پلیس بلافاصله به محل اعزام شد. پس از رسیدن پلیس، آنها مجبور شدند پنجرهای را بشکنند و به زور وارد ساختمان شوند.
در حال حاضر همسایه با اتهام حمله با انگیزه نفرت با محاکمه مواجه است که یک اتهام قانونی است و میتواند باعث مجازات شدیدتری شود. دادستانی عمومی اعلام کرده است که هدف از این حمله توهین به مونا به دلیل مذهب یا اصالتش بوده است. اگرچه مونا در سوئد متولد شده، اما اصالت والدینش به لبنان بازمیگردد. براساس تحقیقات، متجاوز در طول حادثه فریاد میزد: «به کشورتان برگردید!» که اتهامات علیه او را افزایش میدهد.
در طول بازجویی پلیس این زن ۵۷ ساله ارتکاب هر گونه جرمی را انکار کرد، اما اعتراف کرد که مونا را هل داده است. او رفتار خود را توجیه کرد و گفت که از حضور افرادی که اجاره خود را از پول مالیات دهندگان در سوئد پرداخت میکنند، ناراحت است. همچنین وی ادعا کرد که از سوی مونا که به سوئد و سوئدیها توهین کرده است، تحریک شده است. هنگامی که رسانههای سوئدی تلاش کردند با او تماس بگیرند، از اظهار نظر خودداری کرد و گفت: «من هیچ چیز نژادپرستانهای نگفتهام و نمیخواهم درباره این موضوع صحبت کنم».
مونا: دیگر در سوئد احساس امنیت نمیکنم
همزمان با محاکمه، شرکت مسکن MKB پس از اطمینان از درستی شهادت مونا درباره این حادثه، تصمیم به اخراج همسایه از آپارتمانش گرفت. این حمله فیزیکی و لفظی دلیل کافی برای فسخ قرارداد اجاره عنوان شد.
ایوا روزنگرن، مدیر امور اجتماعی در این شرکت میگوید:«هیچکس نباید خشونت یا تهدید را در محل زندگی خود تجربه کند. به همین دلیل تصمیم گرفتیم قرارداد اجاره متجاوز را فسخ کنیم».
جرم نفرت محور چیست؟
جرم نفرت محور، جرمی است که در آن فردی به دلیل مذهب، اصالت قومی یا گرایش جنسیاش مورد هدف قرار میگیرد. اگر ثابت شود که این جرم با انگیزه نفرت انجام شده است، میتواند باعث تشدید مجازات شود.
براساس آمارهای مرکز آمار سوئد، بیش از ۵۰ درصد از جرایم نفرت محور در سوئد به دلیل نژادپرستی بوده است و پس از آن جرایم علیه گروههای مذهبی و اقلیتهای جنسی قرار دارد. در حال حاضر مونا منتظر تحقق عدالت است، درحالیکه متجاوز در دادگاه در انتظار مجازات به سر میبرد.
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت