نخستین جایزه ملی ناداستان «پلک»؛ چیزهایی که به ما آدمها خیلی نزدیک است
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی جهانبانو، نخستین جایزه ملی ناداستان پلک با موضوع پوشش اجتماعی در آبانماه کلید خورد و اختتامیه این جشنواره در اسفند و در شهر اصفهان به کار خود پایان داد. این جایزه ملی با همکاری دفتر آفرینشهای ادبی حوزه هنری انقلاب اسلامی و فولاد مبارکه اصفهان به میزبانی هسته ادبی روایتخانه به عنوان دبیرخانه این رویداد برگزار شد.
فراخوان جایزه ملی ناداستان پلک، در دو بخش حرفهای (ناداستان) و روایتهای مردمی شروع شد تا علاقندان در این دو بخش تجارب و روایتهای خود را براساس موضوع تعیینشده ارسال کنند.
بر اساس مهلت تعیین شده برای ارسال آثار، در مجموع ۶۳۳ اثر شامل ۲۲۲ اثر در بخش حرفهای و ۴۱۱ اثر در بخش مردمی به دبیرخانه رسید که از این میان، در بخش حرفهای ۲۶ اثر و در بخش مردمی ۴۰ اثر به مرحله نیمهنهایی راه یافتند.
از میان راهیافتگان به بخش نیمهنهایی، در مراسم اختتامیه چهار اثر در بخش حرفهای و شش اثر در بخش مردمی بهعنوان برگزیده و شش اثر بهعنوان شایستگان تقدیرشدند.
مائده قاسمزاده؛ برگزیده جشنواره پلک درباره داستانش اینطور میگوید: حضور خانمهای محجبه در مکانهای تفریحی دغدغه من بود. پوشش اجتماعی دغدغه همه ما در این سالها بوده است، برای همین ترغیب شدم به نوشتن. تلاش کردم تجربهام را به زبان روان و ساده بیان کنم طوریکه جامعه مخاطبش با آن همزادپنداری کنند.
حجتالاسلام محمدرضا جوان آراسته در باره جشنواره مردمی پلک اظهار کرد: جشنواره پلک، جشنواره درخوری بود و خوشبختانه به خوبی دیده شد. امیدوارم بعد از این هم نتایج و روایتهای نوشته شده هم به خوبی دیده شود. جشنواره پلک در ادامه نیازمند یک پیوست رسانهای است تا بتواند مسیر پیش رو را به خوبی ادامه دهد و مساله پوشش اجتماعی را در ذهن مخاطب تازه و زنده نگه دارد.
مدیر مدرسه ادبی مبنا ادامه داد: جشنواره پلک با دعوت از نوشتن روایت در ساحت مسئله پوشش، این نقطه را برای همه ما روشن کرده و ما را متوجه امر روزمره خود کرده و این کار بسیار مهمی است. شما اگر فقط در زندگی سر همین یک چشمه بنشینید و بگویید از این به بعد تا وقتی که قرار است قلم را زمین بگذارم، از لباس مینویسم، سوژه کم نمیآورید. پلک یک گوشه از ساحت موضوعات مهم برای نوشتن را که همواره زیر سایه هزار موضوع دیگر بوده است، از کنج غفلت بیرون آورده و نورافکن رویش انداخته است. تجربه امسال نگاه مخاطبان متنها را به ادبیات و مسئله پوشش و درون آدمها عوض میکند.
وی همچنین گفت: کارفرهنگی اگر از پایین بجوشد، هم در بین مردم جذابیت و خواهان بیشتری دارد، هم قدرت اثرگذاری آن در بین لایههای حکومتی بیشتر خواهد بود.
برترینها از بین بانوان نویسنده؛
سرکار خانم سمیه عالمی از استان قم برای اثر «مرغ دریایی» نفر اول بخش حرفهای جشنواره پلک شد.
سرکار خانم مریم شکیبا و فاطمه رجبی بهشت آباد برای آثار «و طراحی نو در اندازیم» و «سنگینی تحمل ناپذیر نف نوف» به صورت مشترک نفر سوم شدند.
اسامی شایستگان تقدیر ازبین بانوان؛
فهیمه میرزایی برای اثر «هی کی» از یزد
نورالهدی تندروصالح از تهران برای اثر «رد نگاه»
هدی سادات حامی از اصفهان برای اثر «عادت»
صدیقه حسنزاده از آذربایجان غربی برای اثر «نیشخند»
فاطمه مهرابی از البرز برای اثر «همدردی با شال زرد»
برگزیدگان بخش مردمی از بین بانوان؛
هانیه پارساییان برای اثر «شهلا» از یزد
نرگس رضازاده برای اثر «مادرانهای تلخ» از مازندران
مائده قاسمزاده برای اثر «از اینکه حجاب اسلامی خود را در این مکان رعایت میکنید سپاسگذاریم» از اصفهان
لیلا آصالح برای اثر «قرمزی» از اصفهان
مائده رمضانخانی «کاراملی» از تهران
الهه ایزدی لایبیدی برای اثر «رسالت من» از تهران
در ادامه برای تفهیم بهتر داستان و ناداستان در خدمت سرکار خانم فاطمه رجبی بهشتآباد، برگزیده نفر سوم جشنواره بودیم و از ایشان تفاوت بین داستان و ناداستان را جویا شدیم: ناداستان در واقع همان جستار و مموآر هست. مهمترین فرقش با داستان، نوشتن از واقعیت و وفاداربودن به آن واقعیت است. در نوشتن ناداستان، باید حتماً از عناصر داستان برای خوشخوانتر شدن متن استفاده کرد. تأمل و تحلیل در ناداستان باید بدون قضاوت و نتیجه باشد. بیطرفانه بنویسد، بدون شعارزدگی به نحوی که خواننده خودش در پایان متن به فکر فرو رود.
گزارشگر: مهتا صانعی
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0