نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
دانشجوی جوان دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران در یک رقابت دشوار با عنوان «رویداد رهبران جوان بریکس و سازمان همکاری شانگهای» توانست جایزه پژوهشگر سال ۲۰۲۵را کسب کند.
حسنا سلیمی، یک جوان متولد۷۷ یا بهتر است بگوییم یک دهه هفتادی است که از همان ابتدا هدفش را از درس خواندن تعیین کرد. این دانشجوی دانشگاه تهران که از این به بعد نامش بیشتر شنیده خواهد شد، در دورهای از زندگی خود برای ادامه تحصیل مهاجرت کرد، با این وجود بعد از چند سال با بازگشت به ایران، دریچه جدیدی را روی خود گشود.
تسلط بر ۱۰ زبان
حسنا سلیمی از آن دانشجویانی است که حضور پررنگی در دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران دارد و در سطح جهانی نیز بهعنوان یک پژوهشگر چند زبانه شناخته میشود؛ چراکه او جزو معدود افرادی است که به۱۰زبان زنده دنیا مسلط هستند.
سلیمی در حال حاضر مشغول تحصیل در رشته مطالعات هند دانشگاه مطالعات جهان است. او بهطور فدر کنفرانسهای بینالمللی شرکت میکند و مقالاتی را در مجلات علمی منتشر میکند. به این ترتیب با افتخار باید گفت که تلاشهای این دانشجوی جوان در توسعه مطالعات بینفرهنگی تاثیرگذار است.
حسنا سلیمی در رزومه تحصیلی خود رشته مطالعات ژاپن را هم دارد و این موضوع به علاقه و تسلط او به زبانهای مختلف برمیگردد. تلاشهای او برای شناخت فرهنگ دیگر کشورها باعث شد تا مقالات و پژوهشهای مختلفی را در سطح جهانی منتشر کند و همچنین در نشستهای فرهنگی مربوط به کشورهای مختلف شرکت کند.
یکی از نشستهایی که سلیمی بهعنوان پژوهشگر در آن حضور پیدا کرده، نشستی با عنوان «شب یلدا در ایران و ژاپن» بود که با هدف بررسی اشتراکهای فرهنگی بین ۲کشور برگزار شد و بسیار مورد توجه قرار گرفت.
با هدف به ایران برگشتم
حسنا سلیمی در ۲۶سالگی جایزهای کسب کرد که میتواند برای بسیاری از دانشجویان الگو باشد. او که در حال حاضر در حال اتمام دوره دکتری در دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران است، درباره انتخاب رشته دانشگاهی خود گفت: من مدرک کارشناسی علوم سیاسی را در دانشگاه رم ایتالیا کسب کردم، اما پس از پایان تحصیل به ایران بازگشتم. در ادامه راه با توجه به علاقهام تصمیم گرفتم که در رشته مطالعات ژاپن دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران تحصیلاتم را ادامه بدهم. الان هم دانشجوی دکتری مطالعات هند هستم.»
بازگشت به ایران پس از تحصیل در دانشگاه خارجی کار چندان راحتی نبود. اینطور که سلیمی توضیح میدهد، در بین تعجب و سرزنش دوستانش در ایران، تصمیم گرفت برگردد: «خانوادهام با این کار من موافق بودند، اما برخی از اطرافیانم وقتی فهمیدند میخواهم برگردم، تعجب میکردند و بعضیها هم سرزنش.»
تحصیل در دانشگاه آمریکا انتخاب من نبود
وی افزود: وقتی دوره کارشناسی تمام شد، تصمیم گرفتم که راههای دیگر را انتخاب کنم و رشته ژاپن را به دلیل علاقه شخصیام انتخاب کردم. شاید جالب باشد که بگویم برای ارشد هم در یک دانشگاه آمریکا پذیرفته شدم، اما نرفتم؛ چون میخواستم در ایران درس بخوانم. میخواستم به ایران برگردم و تمرکز کنم و ببینم که از زندگی چه میخواهم.
این دختر دهه هفتادی که در مقطع ارشد رتبه یک و در دکتری رتبه۲ گرفته است، از علاقهاش به زبان و ادبیات میگوید: از همان ابتدا به زبان و ادبیات علاقه داشتم؛ چون من فارغالتحصیل علوم انسانی مدرسه فرزانگان یک هستم، سال۹۵ هم نقره دانشآموزی المپیاد ادبی گرفتم.
علاقه به زبان، برگ برنده این دانشجو شد
سایتهای خارجی در معرفی این دانشجوی ایرانی بر تسلط او به زبانهای زنده دنیا تأکید میکنند. از او در مورد دلیل علاقهاش به یادگیری زبان و تأثیر آن در پیشرفت تحصیلیاش پرسیدیم و سلیمی پاسخ داد: انگلیسی، ایتالیایی و فرانسه را بهطور کامل صحبت میکنم. زبانهای ترکی استانبولی، اسپانیایی، آلمانی، روسی، چینی و ژاپنی را نیز تا حدودی یاد گرفتهام و در پژوهشهایم از آنها استفاده میکنم. زبان فارسی هم که زبان مادری من است و به این ترتیب در این رویداد من را بهعنوان فردی که بر ۱۰زبان مسلط است معرفی کردهاند.
او درباره جایزه پژوهشگر جوان بریکس و سازمان همکاریهای شانگهای توضیح داد: این جایزه در ۴زمینه تعریف شده که یکی از آنها عنوان پژوهشگر برتر سال است که امسال من توانستم آن را کسب کنم. پیشنیاز پژوهش این بود که باید یک مقاله منتشر میکردم و این کار را انجام دادم. بعد از تأیید پیشنیاز هم مرا بهدلیل زبانهایی که یاد گرفته بودم، انتخاب کردند. مقالهای که چاپ کرده بودم در مورد ادبیات معاصر بود.
همشهری
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت