واکنش‌ها به مجوز دختران محجبه در یک مدرسه ایتالیایی

تصمیم مدیر مدرسه دبیرستان «ساندرو برتینی» در ایتالیا مبنی بر مجوز داشتن حجاب برای دانش ‌آموزان دختر مسلمان در کلاس درس، جنجال گسترده‌ای را در محافل اجتماعی و سیاسی ایتالیا ایجاد کرده است.

مدیر مدرسه دبیرستان «ساندرو برتینی» در مونفالکون ایتالیا به دانش آموزان مسلمان اجازه داشتن نقاب و حجاب را در کلاس درس داد که این موضوع دارای تدابیر سختگیرانه‌ای برای احراز هویت این دانش آموزان است، به طوری که دانش آموزان با نقاب و محجبه در اتاقی جداگانه حجاب خود را در برابر نماینده مدیر پیش از ورود به کلاس برمی‌دارند.

این دانش‌آموزان دختر از برخی فعالیت‌های ورزشی مانند دویدن معاف می‌شوند و با فعالیت‌های دیگری مانند بدمینتون جایگزین می‌شوند و همکلاسی‌ها شرایط را «موضوعی فرهنگی» می‌دانند و با این تصمیمات مشکلی ندارند.

کارملا پراینو مدیر مدرسه که این تصمیم را گرفته، معتقد است که این موضوع برای جلوگیری از ترک تحصیل دانش آموزان دختر صورت گرفت چراکه یکی از دانش آموزان تاکید کرد که پوشیدن حجاب و نقاب یک «انتخاب شخصی» است.

واکنش‌های احزاب ایتالیا

این تصمیم بدون ایجاد جنجال سیاسی به تصویب نرسید، چراکه سناتور مارکو دروستو، دبیرکل انجمن فریولی-ونزیا جولیا، ارائه لایحه قانونی برای ممنوعیت پوشیدن لباس‌های اسلامی در مکان‌های عمومی اعم از مدارس اعلام کرده بود.

دروستو نقاب را زیر سوال بردن کرامت زنان توصیف کرد و گفت: قانون اساسی ایتالیا حقوق و کرامت زنان محجبه را تضمین می‌کند.

این انجمن حمایت حزب ایتالیایی «فورزا» را به دست آورد، به طوری که روبرتو نوولی، مشاور منطقه‌ای این حزب اعلام کرد که نقاب و حجاب در مدرسه با فرهنگ ما همخوانی نیست.

وی افزود: مهاجرانی که در غرب زندگی می‌کنند، باید ارزش‌ها و قوانین جامعه را رعایت کنند.

از طرف دیگر، حزب دموکرات ایتالیا نیز از این انجمن حمایت کرد و گفت که نقاب موانعی برای یکپارچگی کامل و تاثیرگذار است، به طوری که دیگو مورتی، مشاور و نامزد شهرداری مونفالکون، یکپارچه شدن تصمیمات در همه مدارس منطقه را مطالبه کرد.

احترام به اختلافات و همزیستی ادیان

در مقابل، روبرتو موگنای، نایب رئیس اتحادیه مدیران مدارس از تصمیم پیراینو، مدیر این مدرسه دفاع و تاکید کرد که مدرسه باید محلی برای همزیستی بین فرهنگ‌ها و ترویج احترام به تفاوت‌ها باشد.

وی تصریح کرد: خطر واقعی در تقویت بی‌اعتمادی و تعصب در بین دانشجویان نسبت به همکارانشان با پیشینه‌های مختلف است.

بحث و جدل در منطقه لمباردی

بحث در منطقه لومباردی نیز شدت گرفته است و شورای منطقه‌ای دو پیشنهاد را مورد بررسی قرار می‌دهد: یکی خواستار ممنوعیت نقاب و حجاب در اماکن عمومی و مدارس است، درحالی‌که دیگری آزادی پوشش افراد محجبه با احترام به اعتقادات شخصی را تایید می‌کند.

پیرفرانچسکو ماجورینو، رهبر حزب دموکراتیک لمباردی، از پیشنهاد منطقه‌ای انتقاد کرد و خواستار تمرکز بر مسائل مبرم‌تری مانند فهرست‌های انتظار طولانی و سلامت عمومی شد.

شیعه نیوز