نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
یان اگلند، دبیر کل شورای پناهندگان نروژ در مصاحبه با آسوشیتدپرس اظهار کرد: زنان و دختران افغانستانی بیشترین تاثیر منفی را از کاهش کمکهای بشردوستانه تجربه میکنند.
براساس گزارش NRC، این سازمان در سال ۲۰۲۲ به ۷۷۲,۴۸۴ نفر افغان کمک کرد، اما این آمار در سال ۲۰۲۳ به ۴۹۱,۴۳۵ نفر کاهش پیدا کرد و در سال گذشته فقط به ۲۱۶,۵۰۱ نفر کمک کردند که زنان نیمی از آنها را تشکیل میدادند.
اگلند که از سال ۲۰۲۱ چندین بار به افغانستان سفر کرده است، تصریح کرد: «ما شاهد کاهش کارکنان و برنامهها در سازمانهای همکار خود در دو سال اخیر بودهایم. بزرگترین تهدید برای برنامههای کمک به زنان افغانستانی، کاهش بودجه است و فقدان آموزش است.»
بعد از تصرف طالبان در اوت ۲۰۲۱، میلیونها نفر با گرسنگی و فقر دست و پنجه نرم میکنند، زیرا کمکهای خارجی تقریباً بلافاصله قطع شد. تحریمها علیه حکومت جدید افغانستان، توقف انتقالات بانکی و بلوکه شدن میلیاردها دلار از ذخایر ارزی افغانستان دسترسی به پولهای خارجی و موسسات جهانی را قطع کرده است.
سازمانهای کمکرسانی مانند شورای پناهندگان نروژ با برنامههای آموزشی و بهداشتی، مانند تغذیه و واکسیناسیون به خدمات عمومی کمک میکنند، با این وجود زنان و دختران به دلیل محدودیتهای اعمال شده از سوی مقامات و کمبود مداوم پزشکان زن با موانع بیشتری در دستیابی به آموزش و مراقبتهای بهداشتی روبرو هستند.
اگلند تصریح کرد که زنان و دختران افغانستانی وعدههای رهبران جهانی مبنی بر اینکه «اولویت شماره یک آنها» حقوق بشر و آموزش است را فراموش نمیکنند. وی افزود: «در حال حاضر حتی نمیتوانیم برنامههای اقتصادی برای بیوهها و مادران تنها را تامین مالی کنیم.»
جامعه بینالمللی در تعداد زیادی از کشورها که با سیاستهای محلی مخالف بودند کمکهای بشردوستانه ارائه کرده است، اما مخالفت با سیاستهای طالبان، همراه با «گرسنگی عمومی» و قطع بودجه بسیاری از کشورها، کمبودها در افغانستان را افزایش داده است.
اگلند گفت که اغلب مذاکراتش با مقامات طالبان در مورد نیاز به از سرگیری آموزش برای دختران بوده است. وی افزود: آنها هنوز استدلال میکنند که این اتفاق رخ میدهد، اما شرایط مناسب نیست. آنها میگویند باید بر سر شرایط توافق کنیم.
ایراف
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت