نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
خبر اصلی:
«اسماء الاسد، همسر بشار اسد به همراه همسرش به مسکو گریخته است و اکنون مقامات بریتانیا میگویند از بازگشتش به لندن استقبال نمیکنند.»
تحلیل خبر:
اسما اسد، همسر رئیس جمهور سوریه و مادر فرزندان بشار اسد یکی از خبرسازترین زنان سوری در سالهای اخیر بود. او که با چهرهای مدرن و با ژست دفاع از حقوق زنان، زمانی مورد تحسین رسانههای غربی قرار میگرفت، حالا مغضوب کشورهای اتحادیه اروپا شده و مایک پمپئو وزیر خارجه وقت آمریکا نیز او را «یکی از بدنامترین سودجویان جنگ سوریه» توصیف کرده است.
اما اسما اسد که بود و چه کرد؟
اسما اسد در خانوادهای سوریالاصل، سرشناس و مرفه در لندن به دنیا آمد و تابعیت بریتانیایی دارد.
او که نیمی از عمر خود را در انگلیس سپری کرده است، پس از ازدواج با بشار اسد به سوریه رفت. او ظاهری متفاوت با تصور غالب از زنان خاورمیانه داشت و مانند همسران مقامات کشورهای غربی مثل ایالات متحده آمریکا «بانوی اول» خوانده میشد و برای سر و سامان دادن به اوضاع سوریه تلاش میکرد.
اسما به عنوان عضوی از اعضای جنبش زنان حقوق بشر معرفی شد و فعالیتهای اجتماعی متعددی داشت و به امور نوجوانان و جوانان سوری علاقه زیادی نشان میداد. او تلاش زیادی برای توسعه سوریه در راستای ارزشهای فرهنگی غرب انجام میداد و دعوت بازیگرانی مانند برد پیت و آنجلینا جولی در سفری در سال ۲۰۰۹ به سوریه از جمله این اقدامات بود.
اما پس از آغاز بحران سوریه در سال ۲۰۱۲ ورق برگشت و اسماء که پیش از این بارها به دلیل ظاهرش مورد تحسین رسانههای غربی قرار گرفته بود، یکباره پس از جنگ خانمانسوز سوریه به دلیل حمایت از مواضع همسرش در برابر کشورهای غربی و حمایت از یکپارچگی سوریه مورد نفرت رسانههای جریان غرب واقع شد و در راس حملات آنها قرار گرفت.
حالا او که پس از سرنگونی حکومت سوریه، نه تنها امنیت سیاسی خود و خانوادهاش را از دست داده است، بلکه بیش از هر زمان دیگری به حمایت کشوری که در آن متولد شده است و تابعیت آن کشور نیاز دارد، از طرف مقامات انگلیس به مجازات، مصادره اموال و لغو تابعیت بریتانیاییاش تهدید میشود.
در همین راستا، دیوید لامی، وزیر خارجه انگلیس نیز به تازگی اعلام کرده است که دیگر از او در این کشور استقبال نمیشود و ممکن است به زودی پاسپورت بریتانیاییاش را از دست بدهد.
انگلیس که به زعم خود تاریخچه پرباری در دفاع از حقوق زنان دارد و بسیاری از اولین نویسندگان و فعالان فمینیست مانند مری ولستونکرافت را بریتانیایی تبار میداند و در راستای برابری جنسیتی و دفاع از حقوق زنان در کشورش تلاش میکند و با اتکا به ادعاهای خود در زمینه حقوق زنان بارها در امور داخلی دیگر کشورها از جمله ایران دخالت کرده است، حالا در برابر نیاز یک زن به حمایت از این کشور در موضعی نامهربانانه اسما اسد را تحت فشار قرار میدهد و حتی تهدید به لغو تابعیت او که برخلاف تمام پروتکلهای بینالمللی است، میکند. این موضع نشان دهنده سیاست دوگانه انگلیس در قبال حقوق زنان است.
زهرا سادات حسینی
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت