افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی در زنان با مصرف شیر

ممکن است زمان تغییر ذائقه از شیر معمولی به شیر سویا یا بادام برای زنان فرارسیده باشد. یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که مصرف زیاد شیر، کره یا خامه در طول روز می‌تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را در زنان تا ۲۱ درصد افزایش دهد.

نتایج این تحقیق می‌تواند توجه ویژه محققان و متخصصان قلب در ایران را جلب کند. دکتر وحید اسلامی، فلوشیپ آنژیوپلاستی و عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در نشست خبری هشتمین کنگره بین‌المللی نارسایی قلب به شیوع این بیماری اشاره کرد و گفت: سالانه ۱۶۰ هزار مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی و عروقی در کشور داریم و از هر ۵ نفر، یک نفر به دلیل سکته قلبی فوت می‌کند.

همچنین، ۴۰ درصد مرگ‌ومیرها در ایران به این بیماری‌ها مربوط می‌شود و پس از آن حوادث ترافیکی و سرطان‌ها قرار دارند.

بر اساس مطالعه‌ای که در نشریه «بی ام سی مدیسین» منتشر شده، نوشیدن شیر گاو معمولی می‌تواند خطر ابتلا به بیماری ایسکمیک قلبی (IHD) را افزایش دهد، وضعیتی که ممکن است منجر به حملات قلبی شود.

به گزارش نیویورک پست، محققان دریافتند که هرچه میزان مصرف شیر بیشتر باشد، خطر نیز افزایش می‌یابد، اما فقط نیمی از جمعیت باید نگران این موضوع باشند.

 تیمی از محققان دانشگاه اوپسالا در سوئد دریافتند که احتمال ابتلای زنان به بیماری‌های قلبی با مصرف بیشتر لبنیات افزایش می‌یابد، درحالی‌که سلامت قلب مردان تحت‌تأثیر قرار نمی‌گیرد.

 با بررسی اطلاعات حدود ۶۰ هزار زن و ۴۰ هزار مرد، مشخص شد زنانی که روزانه ۴۰۰ میلی‌لیتر شیر می‌نوشند، ۵ درصد افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی دارند. برای درک بهتر، می‌توان به یک لیوان قهوه لاته بزرگ که حدود ۳۵۴ میلی‌لیتر شیر دارد، اشاره کرد.

افزایش مصرف شیر به ۶۰۰ میلی‌لیتر خطر ابتلا به بیماری قلبی را ۱۲ درصد افزایش می‌دهد و اگر این میزان به ۸۰۰ میلی‌لیتر (معادل ۴ لیوان شیر) برسد، خطر به ۲۱ درصد می‌رسد.

پروفسور کارل مایکلسون، نویسنده این مطالعه، گفت: رژیم غذایی سالم برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی ضروری است.

 تحلیل ما نشان می‌دهد که مصرف شیر بالاتر از ۳۰۰ میلی‌لیتر در روز با افزایش بیماری ایسکمیک قلبی و انفارکتوس میوکارد به‌ویژه در زنان ارتباط دارد، درحالی‌که این ارتباط در مردان مشاهده نمی‌شود.

خطر بالاتر در زنان بدون توجه به محتوای چربی شیر دیده می‌شود. مایکلسون افزود: جایگزینی شیر معمولی، کره و خامه (که به آن شیر تخمیر نشده می‌گویند) با مصرف متوسط ماست، دوغ، کفیر و کشک (شیر تخمیر شده) می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را در زنان کاهش دهد.

محققان بر این باورند که لاکتوز موجود در شیر ممکن است باعث التهاب شود که می‌تواند به قلب آسیب برساند.

افراد مبتلا به بیماری ایسکمیک قلب (که به بیماری عروق کرونر نیز معروف است) دچار تنگی عروق قلب هستند که جریان خون و اکسیژن را به قلب محدود می‌کند و می‌تواند منجر به درد قفسه سینه و در موارد شدید حمله قلبی شود.

همشهری