نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
«فوران ابتذال در شبکه نمایش خانگی» عنوان یادداشتی در روزنامه کیهان است که معتقد است برخی برنامههای تولید شده در این شبکه در راستای «تخریب سبک زندگی ایرانی – اسلامی و ترویج سبک زندگی اباحهگر و بیبندوباری» ساخته شدهاند.
از آبانماه سال گذشته تا کنون، ۳۳ پویش با ۵۳ هزار امضا از سوی مخاطبان سامانه فارس من ثبت شده است که در آنها خواستار «نظارت بر تولید و انتشار سریالهای نمایش خانگی» شدهاند.
در یک دهه اخیر که سریالهای نمایش خانگی رواج یافتهاند، مخاطبان خبرگزاری فارس معتقدند که این سریالها به ترویج «تجملگرایی، روابط آزاد خارج از ازدواج، بیبندوباری، تصویرسازی عشق مثلثی، شکستن چارچوب خانواده، خیانت و استفاده از مشروبات الکلی و دخانیات» بهعنوان ابزاری برای جذب مخاطب پرداختهاند.
در میان پویشهای مخاطبان خبرگزاری فارس، پویشهایی مانند «حیازدایی با چاشنی خنده در جوکر»، «بار دیگر افتضاحی در نمایش خانگی با سریال قهوهترک»، «لزوم رسیدگی به موضوع ترویج ناهنجاری در فیلمهای خانگی»، «درخواست بازنگری در ادامه پخش سریال رهایم کن»، «تسریع در توقف نمایش ناهنجاریها در سینمای خانگی»، «وزارت ارشاد پاسخگوی وضعیت سریالهای نمایش خانگی باشد» و «قهوه پدری ترویج ابتذال شبکه فارسیزبان خارجی در شبکه خانگی» بیشترین امضاها را از سوی مخاطبان فارس به خود اختصاص دادهاند.
هوشنگ توکلی، بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون، معتقد است که مدیران شبکه نمایش خانگی «یک جریان پولساز و صرفاً اقتصادی» را به این عرصه وارد کردهاند که باعث انحراف و افت کیفیت در شبکه نمایش خانگی شده است.
محوریت سلبریتیها و عدم تطابق فضای ترسیمی این سریالها با واقعیت، موقعیتهای لوکس و لاکچری را به تصویر میکشد که فضایی رؤیایی ایجاد میکند. این موضوع به دلیل فاصله این روایتها با سطح زندگی عموم مردم، احساس شکست و سرخوردگی را برای مخاطب به همراه دارد.
رضا صائمی، منتقد سینما و کارشناس فرهنگی، معتقد است که سریالهای پلتفرمی توانستهاند «نیاز بصری، سرگرمی و دراماتیک مردم را تأمین کنند و مانع از خاموشی و رکود فرهنگ و عادت تماشای فیلم و سریال شوند» و به رونق سنت سریالبینی کمک کرده و تجربههای نو و تازهای در سریالسازی ارائه دهند تا مخاطب با آثار خلاقانه و نوآورانهتری روبرو شود.
اما هاتف الرحمن صالحی، استاد دانشگاه و کارشناس مسائل فرهنگی، میگوید که یک دهه است که «شبکه نمایش خانگی بهمنظور باز کردن گرههایی ایجاد شده، اما متأسفانه بر گرههای فرهنگی قبلی افزوده است» و درحالیکه این بستر میتواند فرصتی استثنایی برای ترویج سبک زندگی اسلامی و ایرانی باشد، به «تهدیدی برای تزلزل بنیان خانواده تبدیل شده است.»
محمدرضا عباسیان، کارشناس و پژوهشگر سینما، میگوید که متأسفانه نحوه فعالیت پلتفرمها در حال حاضر فاقد قانون است.
او اشاره میکند که «بین وزارت ارشاد و صدا و سیما در این زمینه دعوایی وجود دارد که به نتیجه نرسیده است.
از سوی دیگر، موضوع تدوین آییننامه جدید پلتفرمها در شورایعالی انقلابفرهنگی بیش از یک سال است که مسکوت مانده است». در این شرایط، مسئولان فرهنگی مورد انتقاد قرار میگیرند که چشمشان را بر روی این وضعیت ناهنجار بستهاند و این گره کور تنها به دست آنها باز خواهد شد.
فارس
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت