سهم ۲۴ درصدی اختراعات برای زنان

معاون زنان و امور خانواده رئیس‌جمهور اعلام کرد که بیش از ۲۴ درصد از اختراعات در ایران توسط زنان صورت‌گرفته است.

زهرا بهروز آذر در اولین همایش ملی کارآفرینی و کسب‌وکار زنان که صبح دوشنبه در دانشگاه تربیت‌مدرس برگزار شد، بیان کرد: متأسفانه تنها ۱۲ درصد از مدیریت‌ها و کارآفرینی‌ها در حوزه استارتاپی توسط زنان انجام می‌شود. امیدواریم تا پایان دولت چهاردهم، سهم زنان در کسب‌وکار به ۳۰ درصد برسد.

او افزود: کارآفرینی در ایران نسبت به سایر کشورها دیرتر مطرح شد و به طور رسمی از سال ۱۳۸۰ آغاز گردید. پس از آن، این موضوع به‌عنوان یک رشته در دانشگاه‌ها تعریف شد و نخستین رشته کارآفرینی در دانشگاه تهران به عنوان یک رشته بین‌رشته‌ای راه‌اندازی شد.

معاون زنان و امور خانواده رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: امروزه مفهوم کارآفرینی در حوزه‌های مختلفی از جمله اقتصاد، روان‌شناسی، فرهنگ، جامعه‌شناسی و حتی ادیان موردبحث قرار می‌گیرد.

در سیر تکاملی اندیشه کارآفرینی، این موضوع در حوزه زنان نیز مطرح شده است؛ زیرا در کارآفرینی از نظر عملکرد، انگیزه و دسترسی به منابع، تفاوت‌هایی میان زنان و مردان وجود دارد.

این استاد دانشگاه تهران یادآور شد: یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های کارآفرینی زنان با مردان، بحث انگیزه است. انگیزه مردان در کارآفرینی بیشتر بر پایه دغدغه معاش و افزایش ثروت است، درحالی‌که زنان در سرتاسر دنیا تمایل دارند از کسب‌وکار خود برای تقویت بنیان خانواده استفاده کنند.

معاون زنان و امور خانواده ریاست‌جمهوری ادامه داد: مهم‌ترین هدف در حوزه کارآفرینی زنان در دولت چهاردهم، ترسیم خط‌مشی‌های جوان در این زمینه است. تقویت انگیزه، موضوع اصلی این عرصه به شمار می‌آید.

او همچنین اشاره کرد که مردان به‌راحتی می‌توانند منابع و سرمایه کارآفرینی را تأمین کنند، اما این امکان برای دختران و زنان کمتر فراهم است. به همین دلیل، دختران تحصیل‌کرده برای ورود به کارآفرینی با مشکل تأمین سرمایه مواجه می‌شوند. دولت به این موضوع توجه دارد و به دنبال راهکارهایی برای تقویت دسترسی زنان به منابع مالی کارآفرینی است.

وی اظهار داشت: ۶۱ درصد از ورودی‌های دانشگاه‌های ما دختران هستند و بیش از ۲۴ درصد از اختراعات کشور توسط زنان انجام می‌شود، درحالی‌که میانگین جهانی اختراعات زنان ۱۷ درصد است.

شبكه اطلاع رساني