راهکارهایی برای حل مسأله مخالفت خانواده با ازدواج دختر

گاهی ممکن است والدین دختر به دلایل مختلف برای ازدواج فرزندشان راضی نباشند که در این مواقع بهتر است دختر و پسر با صبر و حوصله برخورد کرده و انجام چند راهکار خانواده را برای ازدواج خود متقاعد کنند.

نگرانی از دلبستگی دختر به شریک زندگی نامناسب و اشتباه، ترس از قضاوت دیگران به دلیل ازدواج غیرسنتی، حفظ سنت‌های قدیمی، ترس از نتیجه نامطلوب در ازدواج عاشقانه و… برخی از دلایلی است که خانواده دختر را برای ازدواج فرزندشان راضی نمی‌کند.

در ادامه ۱۶ راهکار برای متقاعد کردن خانواده دختر را بیان می‌کنیم:

۱-با خانواده خود صحبت کنید: با احترام و به آرامی دلایل دوست داشتن و انتخاب شخص مورد نظر خود را گفته و به آن ها اجازه دهید دلیل اعتراض خود را اعلام کنند . ممکن است آن‌ها فقط فرصت کافی برای آشنایی با شخص را نداشته‌اند یا شاید دچار سوء تفاهم شده باشند .

گاهی ممکن است خانواده‌تان به دلیل رفتارهای غلط این فرد نسبت به شما در گذشته، مانند فریب یا کنترل‌گری بیش از حد احساس خطر کرده و این ازدواج را به صلاح ندانند که در این مواقع کمک گرفتن از یک مشاوره بسیار مفید خواهد بود.

۲- فرصت آشنایی ایجاد کنید: اگر فکر می‌کنید زمان دادن به آن‌ها برای آشنایی با طرف مقابل و خانواده اش موثر است به دنبال فرصت‌هایی برای آشنایی بیشتر طرفین باشید و آن ها را تشویق کنید تا با هم زمان بگذرانند و در این زمان از طرف مقابل بخواهید درباره خاطرات ، رویاها و اهدافی که در سر دارد صحبت کند ، تا والدین شما بتوانند او را بهتر بشناسند. همچنین تلاش کنید که آنها را متقاعد کنید که نامزد شما ، حامی و متعهد است.

۳- مشاوره را فراموش نکنید: حضور یک مشاوره ازدواج و خانواده درمانی، به شما برای بهبود روابط و پیداکردن راه‌حل‌های مناسب برای رفع مشکلات و مخالفت‌ها کمک خواهد کرد.

۴- حد و مرزها را مشخص کنید: اگر خانواده‌تان همچنان بعد از ازدواج نیز همسرتان را دوست ندارند باید با آن‌ها حدود روابط‌تان را مشخص کرده تا به دلیل این عدم پذیرش مانع از صدمه به زندگی مشترک‌تان شوید و از طرف دیگر مراقب باشید تا روابط با والدین نیز آسیب نبیند.

۵- بدانید از رابطه خود چه می‌خواهید: قبل از گفتگو با والدین‌تان باید صادقانه رابطه‌تان را ارزیابی کنید و بدانید چه می‌خواهید و اینکه آیا هر دوی شما برای تشکیل یک زندگی متعهد هستید یا نه؟ چراکه ترس و عدم اطمینان هر یک از شما باعث نابودی همه چیز خواهد شد.

۶- پیش از تصمیم به ازدواج ، خانواده‌تان مطلع کنید: اگر شخصی در زندگی‌تان حضور دارد پیش از اینکه تصمیم به ازدواج با او را بگیرید باید به هر نحوی که شده والدین خود را در جریان بگذارید و رابطه‌تان را مخفی نگه‌ ندارید در این صورت هم از آسیب به والدین خود جلوگیری کرده و هم با کمک‌هایی که از آن‌ها دریافت می‌کنید احتمال مخالفت‌شان را پایین می‌آورید.

۷- نظرات خود را با خانواده در میان بگذارید: درباره ویژگی‌های شخص ایده آل از نظرتان حرف زده و موارد کم اهمیت از نظر خود را بگویید چراکه گاهی ممکن است این مخالفت‌ها بر اساس دلایلی باشد که برای شما مهم نیستند.

۸- نشان دهید که اکنون مسئولیت پذیر و بالغ هستید :همواره به شکل عاقلانه و مسولانه رفتار کنید تا آن‌ها به تصمیم شما اطمینان پیدا کنند و بدانند آماده چالش‌های زندگی بوده و در هنگام مشکلات کم نمی‌آورید.

۹– به دیدگاه‌شان توجه کنید: بدون تعصب و تدافع به دیدگاه و نگرانی آن‌ها درباره ازدواج خود گوش دهید و به دلایل مخالفت‌شان دقت کنید چراکه آن‌ها تجربه بیشتری داشته و انسان ها را بهتر می‌شناسند و ممکن است در نهایت حق با خانواده شما باشد و یا ممکن است از اهداف شریک زندگی آینده شما مطمئن نباشند در این صورت می‌توانید با آگاهی نسبت به نظرات‌شان و شخصیت شریک زندگی‌تان تصمیم درست بگیرید.

۱۰- دلایل انتخاب خود را بیان کنید: ویژگی های خوب شریک زندگی خود را برای خانواده تان گفته و با علت به آن‌ها بگویید چرا این فرد برای زندگی‌تان مناسب است. می‌توانید با ترتیب دادن ملاقات‌هایی میان شخص موردنظر و خانواده‌تان از شبهات موجود رها شوید.

۱۱- از دیگران کمک بگیرید: از آن دسته اقوام و دوستان معتبری که توانایی متقاعد کردن خانواده‌تان را دارند برای این کار کمک بگیرید.

۱۲- بدرفتاری نکنید: در این راه صبر و آرامش داشته باشید و پل‌های پشت سرتان را خراب نکنید چراکه ممکن است در آینده و به دلیل شکست زندگی مشتر‌تان مجبور به بازگشت به خانه پدری شوید و در آغوش خانواده به زندگی خود ادامه دهید پس ترک خانه پدری در زمان تجرد و یا ازدواج بدون اطلاع خانواده را از سرتان بیرون کنید.

۱۳- حداقل یکی از والدین را راضی کنید: با هرکدام از والدین که احساس نزدیکی بیشتری دارید صحبت کرده و رضایت او را برای ازدواج جلب کنید و از او برای متقاعد کردن والد دیگر خود کمک بگیرید.

۱۴- به شریک خود وفادار باشید: ممکن است والدین شما برای فراموش کردن شخص موردنظرتان شما را مجبور به دیدار با فرد دیگری کنند پس اگر به انتخاب خود اطمینان دارید باید هرگونه پیشنهاد برای ملاقات با شخص دیگری را برای ازدواج ، رد کرده و به او وفادار باشید تا آن‌ها متوجه عشق شما به فرد موردنظر شوند.

۱۵- جلسات آشنایی برای خانواده‌ها ترتیب دهید: زمانی که تا حدی موفق شدید، آن‌ها را برای آشنایی بیشتر با شریک زندگی و خانواده‌اش تشویق کنید تا والدین‌تان بیشتر در مورد پیشینه خانواده، وضعیت اقتصادی – اجتماعی ، فرهنگ ، ارزش ها ، اخلاق و… طرف مقابل آشنا شوند.

۱۶- تسلیم نشوید: اگر واقعا از تصمیم خود اطمینان داشته و عاشق او هستید در حدی که آینده‌تان را با او تصور می‌کنید به شرط درست بودن انتخاب و تایید مشاور برای به دست آوردن عشق‌تان مبارزه کنید و به هیچ قیمتی تسلیم نشوید و سعی کنید رضایت خانواده را برای ازدواج به دست بیاورید.

در نهایت زندگی خود را بدون رضایت و حمایت خانواده خود شروع نکنید و این احساس شیرین را از خود، دریغ نکنید و در این مسیر از مشاوران خبره کمک بگیرید.

 مرکز مشاوره روان آرام