مقاومت شیعی؛ الگوی فاطمی

مقاومت شیعی یک الگوی فاطمی است و روح زنانه مادر مومنان در آن دمیده شده، از این‌روست که زنده و پویا به پیش می‌رود و چراغش خاموش ناشدنی است.

مقام معظم رهبری: معنای مقاومت این است که انسان یک راهی را انتخاب کند که آن را راه حق می‌داند، راه درست می‌داند، و در این راه شروع به حرکت کند و موانع نتواند او را از حرکت در این راه منصرف کند و او را متوقّف کند؛ این معنای مقاومت است. ۱۳۹۸/۳/۱۴

بنابراین مقاومت یعنی ایستادن بر طریق حق ، کاری که پس از رحلت نبی اکرم(ص) به دست حضرت زهرا(س) آغاز شد. حضرت در عمر کوتاه خویش پس از پدر، یک لحظه از تلاش برای اثبات ولایت امیرالمؤمنین(ع) و زنده کردن حقیقت امامت از پا ننشست.

حضرت با فرزندانش به خانه مهاجر و انصار می‌رفت و بر حق غصب شده مولایش استدلال می‌کرد. به بقیع می‌رفت و بر ظلمی که بر ولی مؤمنان و بر همه عالمیان به محروم شدن از حجت خدا رفته، اشک می‌ریخت. با تمام قدرت ایستادگی کرد تا از ظلم و جور غاصبان، جانی بر تنش نماند و از جهان ما رفت.

بنابراین مقاومت شیعی یک الگوی فاطمی است و روح زنانه مادر مومنان در آن دمیده شده، از این‌روست که زنده و پویا به پیش می‌رود و چراغش خاموش ناشدنی است.

این چراغ همان مشکات ملکوتی است که تجلی نور خدا در زمین است؛ آن جا که می‌فرماید:
“مثل نوره کمشکات فیها مصباح”
طبق تفاسیر روایی مشکات چراغ وجود حضرت زهراست که نور وجود معصومین از بطن آن به عالم راه یافته، این نور عالمگیر در کربلا به مسلخ رفت و اینک در غیبت است. اما مقاومت فاطمی به یمن مومنین و فرزندان حضرت در جهان استمرار می‌یابد.

جهاد تاریخی که حضرت صدیقه(س) با مقاومت خویش در تاریخ رقم زده، بی‌وقفه ادامه دارد تا در ظهور به پیروزی برسد.

دکتر زهرا راد