نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
کمبود نیروی پرستاری را میتوان بهعنوان یکی از مهمترین چالشهای نظام سلامت کشور در حوزه نیروی انسانی دانست که متأسفانه روزبهروز بحرانیتر میشود.
درعینحال، هر روز شاهد مهاجرت گروهی از پرستاران به خارج از کشور برای اشتغال هستیم و برخی دیگر نیز به تغییر شغل روی آورده و برای تأمین معیشت به حرفههای دیگری میپردازند.
این موضوع سؤالی را به وجود میآورد که چرا پرستاران از حرفه خود رضایت ندارند و به دنبال مشاغل دیگر میروند و بهاصطلاح، خانهنشینی را به پرستاری ترجیح میدهند.
محمد شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستار، در پاسخ به این سؤال نکاتی را مطرح کرد و گفت: “ما ۵۰ هزار پرستار خانهنشین داریم، اما تا زمانی که زیرساختها بهدرستی فراهم نشود، استخدام نیروی جدید مانند آبی است که در آبکش ریخته میشود. مشکل اصلی امروز نگهداشت نیرو است و به همین دلیل نیروی جدید بهمحض ورود، میرود. این موضوع انکارناپذیر است. برخی مهاجرت میکنند و برخی دیگر شغل خود را ترک کرده و به مشاغل دیگر میپردازند.”
وی افزود: “مسئولان وزارت بهداشت نیز اذعان دارند که نیروهای جدید پس از یک یا دو ماه کار، به دلیل درآمد پایین، شغل خود را ترک میکنند.”
شریفی مقدم در پاسخ به این سؤال که راهکار چیست، گفت: “تا زمانی که جذابیت شغلی ایجاد نشود، نمیتوانیم حتی نیروهای فعلی را نیز نگه داریم.”
وی ادامه داد: “اگر کارانهها را با حقوق برابر کنیم و مبلغ فوقالعاده خاص نیز افزایش یابد، شاید بتوانیم در نگهداشت نیرو موفق باشیم. البته این مبالغ را بهصورت دست بالا بیان میکنم تا به دوبرابر شدن حقوق پرستاران برسیم و حداقلی از زندگی تأمین شود.”
دبیرکل خانه پرستار تأکید کرد: “تا زمانی که این مسائل حل نشود، پرستاران نمیمانند. آنها مهاجرت میکنند، اما این راهی است که وزارت بهداشت پیشروی آنها گذاشته است. همه میگویند که بودجه نیست، درحالیکه بودجه وجود دارد؛ اما متأسفانه در جاهای دیگر و برای گروههای دیگر نظام سلامت هزینه میشود.”
شریفی مقدم بر اصلاح پرداختی به پرستاران بابت اضافهکاری تأکید کرد و گفت: “حداقل مبلغ اضافهکاری پرستاران باید ۱۰۰ هزار تومان باشد و این عدد کاملاً منطقی و قابلقبول برای مسئولان است.”
وی افزود: “تا زمانی که نتوانیم انگیزههای شغلی را برای پرستاران ایجاد کنیم، نمیتوان انتظار داشت که شرایط کار برای آنها قابلقبول باشد.”
اقتصاد ایران
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت