کار عجیب زنان یک‌روستا؛ پول درآوردن از زیر سنگ!

جدا کردن سنگ فلورین از میان پسماندهای معدنی کار متفاوتی است که زنان روستای ده‌شور برای کسب درآمد مشغول آن هستند.

فلورین به عنوان یکی از ۵ عنصر راهبردی جهان به شمار می‌رود و بیشترین کاربرد آن در صنایع فولادسازی اهواز، خمیره روی الکترودها، فولاد مبارکه اصفهان، صنایع شیشه‌سازی، صنایع نظامی و هسته‌ای، فلورایت خمیردندان‌ها، صنایع چینی و بهداشتی، صنایع شیمیایی، ساخت لنزهای اپتیکال و جواهرات است.

بخشی از سنگ فلورین استخراج شده از معادن طبس، در داخل کشور مصرف شده و مقداری دیگر نیز به کشورهای پاکستان، امارات و کویت در خاورمیانه و کشورهای ترکیه، یونان، اوکراین و بلغارستان در اروپا صادر می‌شود.

روستای ده‌شور با جمعیت ۲۲۰ نفری از توابع شهرستان طبس در استان خراسان جنوبی است که در ۱۰۰ کیلومتری آن یکی از مهمترین معادن سنگ فلورین قرار دارد که زنان ساعت‌های طولانی در میان ضایعات و دور ریزهای معدن سنگ فلورین جست‌وجو می‌کنند تا بتوانند تکه سنگ ارزشمند و جا مانده از فرآیند استخراج را پیدا کنند.

بنا به گفته بخشدار مرکزی طبس، بانوان روستا به صورت داوطلبانه از صاحبان این معدن خواستند تا باطله‌ها را به نزدیک روستا بیاورد تا آن‌ها بتوانند به اندک درآمدی برسند.

بیشتر آن‌ها از بانوان سرپرست‌خانوار بوده که ساعت‌ها با دقت و حوصله به جستجو می‌پردازند تا سنگ‌های موجود را پیدا کرده و به شرکت تحویل دهند و در ازای آن پول دریافت کنند تا به اقتصاد خانواده‌شان کمک کنند.

زیبائیان درباره میزان درآمد حاصل از این کار گفت: طبق آمار، بین ۱۰ تا ۲۰ درصد از فلورین در باطله‌ها باقی می‌ماند و آمار دقیقی از درآمد آنان نداریم. تخمین زده می‌شود جمع‌آوری فلورین ماهانه ۹ میلیون تومان درآمدزایی داشته باشد.

همشهری