افزایش خطر ابتلای زنان به بیماری قلبی پس از یائسگی

اغلب، زنانی که علائم بیماری قلبی عروقی دارند به دلیل تعصبات جنسیتی که زنان به بیماری قلبی مبتلا نمی‌شوند توسط پزشکان به درستی مورد معاینه قرار نمی‌گیرند.

یک تفاوت ساده در کد ژنتیکی دو کروموزوم X در مقابل یک کروموزوم X و یک کروموزوم Y  می تواند منجر به تفاوت های عمده در بیماری قلبی شود. به نظر می‌رسد که این تفاوت‌های ژنتیکی اساسا نحوه ایجاد و بروز بیماری‌های قلبی عروقی را تغییر می‌دهند. احتمال مرگ زنان پس از اولین حمله قلبی یا سکته بیشتر از مردان است. زنان همچنین بیشتر احتمال دارد که علائم حمله قلبی اضافی یا متفاوتی را تجربه کنند که فراتر از درد قفسه سینه است، مانند حالت تهوع، درد فک، سرگیجه و خستگی.

در حالی که زنانی که وارد دوران یائسگی نشده‌اند نسبت به مردان در معرض خطر کمتری برای ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی هستند، اما خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی آنها پس از یائسگی به طرز چشمگیری افزایش می‌یابد. علاوه بر این، اگر زنی مبتلا به دیابت نوع ۲ باشد، حتی اگر وارد دوران یائسگی نشده باشد خطر حمله قلبی او به اندازه مردان  افزایش می‌یابد.

با وجود این تفاوت‌ها، یک چیز کلیدی است: حمله قلبی، سکته مغزی و سایر اشکال بیماری های قلبی عروقی علت اصلی مرگ و میر برای همه افراد، صرف نظر از جنس یا جنسیت است.

تفاوت جنسیتی در بیماری قلبی

دلایل پشت تفاوت های جنسیتی  در بیماری های قلبی عروقی کاملا شناخته شده نیست. شواهد پزشکی برای درمان بیماری‌های قلبی عروقی اغلب از کارآزمایی‌هایی به دست می‌آید که زنان را کنار گذاشتند، زیرا زنان تا قبل از قانون احیای NIH در سال ۱۹۹۳ در تحقیقات علمی در اکثر موارد گنجانده نشدند.

به عنوان مثال، دستورالعمل‌های فعلی برای درمان عوامل خطر قلبی عروقی مانند فشار خون بالا عمدتا بر اساس داده‌های مردان  است. این علیرغم شواهدی است که نشان می‌دهد تفاوت‌ها در نحوه ایجاد بیماری‌های قلبی عروقی باعث می‌شود که زنان بیماری‌های قلبی عروقی را متفاوت تجربه کنند.

علاوه بر تفاوت‌های جنسیتی، سوگیری‌های جنسی ضمنی در میان ارائه‌دهندگان و هنجارهای اجتماعی جنسیتی در میان بیماران، پزشکان را به سمت دست‌کم گرفتن خطر حوادث قلبی در زنان در مقایسه با مردان سوق می‌دهد. علاوه بر این، اکثر زنان نمی دانند که بیماری‌های قلبی عروقی عامل شماره ۱ مرگ و میر در میان زنان است . به طور کلی، تصور نادرست زنان از خطر خود ممکن است آنها را از مراجعه به پزشک برای بررسی علائم احتمالی حمله قلبی یا سکته بازدارد.

تفاوت‌های جنسیتی در بیماری قلبی

بیماری قلبی عروقی از نظر فیزیکی برای زنان و مردان متفاوت به نظر می رسد، به ویژه در تجمع پلاک بر روی دیواره سرخرگ‌ها که به بیماری کمک می‌کند. زنان نسبت به مردان کریستال‌های کلسترول کمتری دارند و رسوبات کلسیم کمتری در پلاک شریان خود دارند. تفاوت های فیزیولوژیکی در کوچک‌ترین رگ‌های خونی تغذیه کننده قلب نیز در پیامدهای قلبی عروقی نقش دارد.

اغلب، زنانی که علائم بیماری قلبی عروقی دارند به دلیل تعصبات جنسیتی که زنان به بیماری قلبی مبتلا نمی‌شوند توسط پزشکان به درستی معاینه نمی‌شوند. در نظر گرفتن اینکه چگونه علائم بیماری قلبی عروقی بر اساس جنسیت و جنسیت متفاوت است می‌تواند به پزشکان در مراقبت بهتر از همه بیماران کمک کند.

Womensagenda