نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
در قرن بیست و یکم، جوامع در سرتاسر جهان، در حال پیشرفت هستند. از زمان بازگشت به قدرت طالبان در سال۲۰۲۱، طالبان پیوسته افغانستان را به دیدگاه قرن هفتم و ظهور اسلام باز میگرداند. پسرفت آنها یک زنستیزی شدید را در بر میگیرد که آنقدر محدود کننده است که نرخ خودکشی در میان دختران و زنان افزایش یافته است. تحمیل آپارتاید جنسی خشونت آمیز و وحشتناک توسط طالبان یک جنایت بی چون و چرا علیه بشریت است. کاری که رژیم طالبان با زنان افغان انجام میدهد، چیزی فراتر از یک ظلم است.
اما نفرت و تبعیض جنسیتی به تنهایی ایدئولوژی طالبان را که بر اساس تفسیر اشتباه آنها از قوانین اسلامی است، توضیح نمیدهد. تعدادی از عوامل مرتبط با یکدیگر به شکلگیری زنستیزی طالبان منجر میشود، از جمله اعتقاد عمیق آنها به تفکیک فیزیکی جنسیت، نگاه آنها به زن به عنوان ابزار وسوسه و اعمال گناه آلود، تلقین شدید در سلفیگری، رواج وهابیت توسط اساتید حوزه علمیه اغلب بیسواد و تمایل برای کنترل زنان و تسلط مردان بر جامعه به عنوان جنس برتر.
طالبان محصول جنگ مقاومت در برابر تهاجم شوروی به افغانستان در سال ۱۹۷۹ و جنگ داخلی افغانستان است که پس از خروج شوروی یک دهه بعد، این کشور را در برگرفت. طالبان اولین بار در سال ۱۹۹۶ به عنوان پیروز جنگ داخلی در افغانستان به قدرت رسیدند. ایالات متحده رژیم طالبان را پس از حملات ۱۱ سپتامبر در سال ۲۰۰۱ سرنگون کرد، اما این گروه با خروج ایالات متحده از افغانستان در سال ۲۰۲۱ در کابل مجددا به قدرت بازگشت.
در طول تهاجم شوروی به افغانستان، پاکستان با کمک عربستان سعودی و ایالات متحده به تشکیل نیرویی از مبارزان مقاومت به نام مجاهدین کمک کرد. حوزههای علمیه اسلامی در منطقه مرزی افغانستان و پاکستان گسترش یافت، جایی که پسران و مردان جوان و عمدتاً پناهندگان افغانی که از جنگ فرار می کردند برای شرکت در آن جذب میشدند.
این حوزههای علمیه، مرد را از تمامی روابط زنانه، اعم از مادران و خواهرانشان جدا میکرد. آنها نه تنها از نظر جسمی از زنان جدا شدند، بلکه به آنها تلقین شد که زنان منبع وسوسه ها و اعمال گناه هستند. تلقین بیشتر در آموزه های فوق ارتدکس وهابیت، که به دلیل زن ستیزی اش بدنام است، به وجود آمد.
از زمانی که طالبان کنترل افغانستان را دوباره به دست گرفتند، تحصیل و اشتغال زنان را غیرقانونی اعلام کردند. زنان اجازه ندارند چهره خود را نشان دهند یا حتی در جمع صحبت کنند. وزارت معاونت و فضیلت طالبان قوانین متعددی را در سرکوب حقوق و آزادی های اساسی زنان افغان صادر کرده است. به همین دلیل است که جمعیت زنان افغان به ویژه در اجتماع نامرئی است.
طالبان مجموعهای از قوانین جدید با عنوان فضیلت و رذیلت را منتشر کردند که توسط هیبتالله آخوندزاده، رهبر عالیشان تأیید شده بود، که میگوید زنان باید همیشه بدن خود، از جمله صورتشان را با لباسهای ضخیم در انظار عمومی بپوشانند زیرا مردان دچار وسوسه و رذیلت میشوند. همچنین، قبل از قوانین جدید فضیلت و رذیلت، زنان و دختران از حضور در دبیرستان و تقریبا از هر نوع شغلی با حقوق و یا حتی از پیادهروی در پارکهای عمومی، حضور در سالنهای ورزشی یا سالنهای زیبایی منع میشدند. در اوایل سال جاری، طالبان نیز از اجرای مجدد شلاق و سنگسار زنان برای زنا خبر داد.
جامعه جهانی نمیتواند آرام بگیرد در حالی که این وحشتها علیه زنان و دختران افغانستان انجام میشود. تحریمهای جدید علیه رژیم طالبان ضروری است تا امیدی به آینده ای بهتر به مردم کشور و علی الخصوص زنان افغان بدهد.
نیوزویک
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت