تحلیل خبر؛

توسعه روابط ایران و چین این‌بار در حوزه زنان

ایران و چین با توجه به قرابت فرهنگیِ دیرینه‌، امکان همکاری و گفت‌وگوی تمدنی بیشتری با یکدیگر را دارند.

خبر اصلی:

«به گزارش ایرنا؛ معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، پیشنهاد ایران به چین برای برگزاری گفت‌وگوی تمدنی بین دو کشور و در دستور کار‌بودن برگزاری دومین گفت‌وگوی اندیشکده‌ای ایران و چین و معرفی سال ۲۰۲۶ به عنوان سال فرهنگی دو کشور را فرصتی برای تعمیق هر چه بیشتر همکاری های عملیاتی در حوزه زنان برشمرد.

وی با ارائه آماری، به تشریح توسعه زنان در ایران و فعالیت چشم‌گیر آنان طی سال‌های اخیر در عرصه‌های مختلف فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات به عنوان برنامه‌نویسان، طراحان و مدیران پروژه‌ در شرکت‌های استارت آپ داخلی و بین‌المللی پرداخت و برای تبادل تجارب دو کشور در زمینه فقر‌زدایی، اشتغال‌زایی، سلامت و بهداشت زنان و همچنین تبادل اساتید و همکاری‌های رسانه‌ای در حوزه زنان اعلام آمادگی کرد.

رئیس فدراسیون سراسری زنان چین با اشاره‌ به تحولات مثبت چین در سال‎‌های اخیر در زمینه حفاظت از حقوق و منافع و فراهم‌کردن بستر توسعه زنان، اعلام کرد که این تحولات منجر به افزایش شاخص‌های مربوط به سلامتی و بهداشت زنان و کودکان چین شده است و بر نقش موثر برگزاری نشست‌های مشترک با موضوع زنان در تبادلات فرهنگی زنان دو کشور تاکید کرد.»

تحلیل خبر:

ایران و چین با توجه به قرابت فرهنگیِ دیرینه‌، امکان همکاری و گفت‌وگوی تمدنی بیشتری با یکدیگر را دارند.

جمهوری اسلامی ایران و چین هردو از تمدن‌های کهن و اصیل آسیا محسوب می‌شوند. در هردو کشور خانواده بنیان‌های اصلی و مهم جامعه محسوب می‌شود و در هردو کشور نیز فرزندان تا قبل از ازدواج از خانواده جدا نمی‌شوند. (سبک اروپایی و غربی جدایی فرزندان در زیر ۲۰ سالگی از خانواده‌شان معنایی ندارد در این دو کشور)

با توجه به صف‌بندی آمریکا و حامیان غربی‌اش در راستای به انزوا کشاندن کشورهای آسیایی و تنازعات جدی ایران و چین با آمریکا این اشتراکات فرهنگی، تمدنی و سیاسی میان جمهوری اسلامی ایران و چین می‌تواند سبب صف‌بندی مشترک برای حفظ منافع مشترک در برابر فشارهای آمریکا و متحدان اروپایی‌اش شود.

در سال‌های اخیر توجه بسیاری بر اشتراکات و مواضع سیاسی جمهوری اسلامی ایران و چین از سوی سیاستمداران هر دو کشور و قوای تصمیم‌ساز آنها شد. این پیوند می‌تواند از طریق همکاری‌های فرهنگی و خصوصا همکاری‌های دوجانبه در حوزه زنان و خانواده محکم‌تر و پایدارتر گردد. تاکید «خانم بهروزآذر» معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و «شین یی چین» رئیس فدراسیون سراسری زنان چین بر داشتن همکاری‌های دو جانبه و نشست‌های مشترک پیرامون اشتغال، کارآفرینی، استارتاپ، بهداشت و فقرزدایی نوید خوبی از چشم‌انداز روابط ایران و چین است.

هرچه روابط و همکاری‌های دوجانبه و چندجانبه کشورهای آسیایی افزایش یابد سبب پیشرفت کشورهای آسیایی می‌شود. این پیشرفت، قدرت را نیز در پی دارد و انزوای مدنظر آمریکا و متحدان غربی‌اش که برای کشورهای آسیایی خصوصا چین و جمهوری اسلامی ایران ترتیب داده شده است، خنثی خواهد شد.

جهان‌بانو