نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
واقعیت این است که بیماری های قلبی عروقی بیشتر از مجموع انواع سرطان ها باعث مرگ زنان می شود، اما با این حال بسیاری از زنان آن را چندان جدی نمی گیرند. تقریباً ۴۵ درصد از زنان بالای ۲۰ سال با نوعی بیماری قلبی عروقی زندگی می کنند. در این میان برخی از الگوهای سلامتی که از دوران کودکی شروع میشوند، میتوانند خبر از ایجاد بیماریهای قلبی خاصی در آینده بدهند.
به عنوان مثال، شروع اولین قاعدگی در سن ۱۰ سالگی یا زودتر، خطر ابتلا به حوادث قلبی را افزایش می دهد. عوارض بارداری مانند پره اکلامپسی و دیابت بارداری نیز می تواند علائم هشدار دهنده مشکلات قلبی در آینده باشد. یائسگی زودرس می تواند از عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی برای زنان محسوب می شوند.
سایر بیماریهای رایج در زنان که میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را افزایش دهد، از جمله میگرن ، سندرم تخمدان پلیکیستیک، لوپوس، آرتریت روماتوئید، پسوریازیس و بیماریهای التهابی روده. غربالگری برای بیماری های قلبی عروقی باید مانند انجام ماموگرافی یا پاپ اسمیر روتین شود. در حالی که ممکن است نتوانید برخی از عوامل خطر بیماری قلبی را کنترل کنید، ۸۰ درصد از بیماری های قلبی عروقی با انتخاب سبک زندگی قابل پیشگیری هستند. شما می توانید عادات مفید برای قلب مانند ورزش منظم، رژیم غذایی متعادل و عدم مصرف سیگار را در اولویت قرار دهید. شاید عمل کردن به این موارد کمی مشکل به نظر برسد. اما بدانید که ارزشش را دارد. اگر به سلامت قلب خود اهمیت می دهید این نکات را هرگز فراموش نکنید:
درد و ناراحتی ها را دست کم نگیرید
اگر درد قفسه سینه را تجربه می کنید، ممکن است گمان کنید این به دلیل ریفلاکس اسید، سوزش سر دل یا استرس باشد، اما همین درد ساده ممکن است با یک مشکل قلبی مرتبط باشد . حتی درد خفیف یا مختصر نیز میتواند علامت هشداردهندهای باشد. سایر علائم احتمالی مشکلات قلبی عبارتند از: درد فک، درد شانه، احساس باد کردن هنگام راه رفتن، خستگی، علائم شبیه آنفولانزا ، عرق کردن، حالت تهوع و تغییر حالت ناگهانی هنگام ورزش. درد قفسه سینه و سایر علائم قلبی می تواند هفته ها قبل از یک رویداد قلبی رخ دهد، بنابراین مراجعه زودهنگام به پزشک میتواند شما را نجات دهد.
وراثت و ژنتیک را جدی بگیرید
همه باید از اعضای خانواده خود در مورد سابقه سلامت قلبی عروقی خود پرس و جو کنند. فرض کنید والدین یا خواهر و برادر شما قبل از ۵۵یا ۶۵ سالگی یک مشکل قلبی مانند سکته مغزی، حمله قلبی، استنت یا جراحی بای پس داشته اند. این به پزشک می گوید شما سابقه خانوادگی مثبتی دارید. سایر شرایطی که بر قلب تأثیر می گذارد نیز می تواند از نظر ژنتیکی تعیین و منتقل شود. این مهم است که بپرسید آیا سابقه خانوادگی نارسایی قلبی، مرگ ناگهانی قلبی، ناهنجاری های الکتریکی قلب، آنوریسم آئورت یا افزایش سطح چربی دارید یا خیر.
هیچ کس از بیماری قلبی مصون نیست
هیچ تصویری از ظاهر یک فرد مبتلا به بیماری قلبی وجود ندارد. در حالی که ممکن است فعال باشید، رژیم غذایی سالمی داشته باشید و سیگار نکشید، همچنان ممکن است به بیماری عروق کرونر مبتلا شوید. علاوه بر این، حتی اگر شریان های شما سالم باشند، ممکن است دریچه قلب سفت یا نشتی، آنوریسم آئورت، بیماری دریچه قلب، آریتمی یا کاردیومیوپاتی داشته باشید. به یاد داشته باشید، بیماری قلبی علت اصلی مرگ و میر در مردان و زنان است، بنابراین همه باید هوشیار باشند.
استرس را مدیریت کنید
بین ذهن و قلب ارتباطی وجود دارد و استرس بیش از حد می تواند منجر به حوادثی از جمله حملات قلبی شود برای افرادی که استرسهای مداوم دارند، توصیه می شود استراحتهای کوتاهی داشته باشند تا میزان استرس را در طول روز کاهش دهند. به عنوان مثال، ۱۰ دقیقه در روز مدیتیشن و پیاده روی های کوتاه را انجام دهید . اضطراب، افسردگی و سایر شرایط مانند PTSD همگی می توانند بر سلامت قلب و عروق شما تأثیر جدی بگذارند.
خواب کافی گام مهمی برای سلامتی
بسیاری از فرآیندهای بدن هنگام خواب اتفاق میافتند و عدم دریافت کافی از آن با سلامت قلبی عروقی ضعیف مرتبط است. اختلالات تنفسی در خواب، مانند آپنه خواب، می تواند به فشار خون بالا و ریتم غیر طبیعی قلب کمک کند. توصیه میشود هر فرد بزرگسال هفت تا هشت ساعت بخوابد و بهداشت خواب را در اولویت قرار دهند. بهداشت خواب این شامل خوابیدن در یک اتاق خنک و تاریک و دوری از صفحه نمایش است تا ذهن شما آرام شود.
سلامت قلب آسان نیست. این چیزی است که باید برای اولویت بندی آن تلاش کنید، از رژیم غذایی و ورزش گرفته تا هماهنگی با قرار ملاقات با پزشک و نظارت بر تغییرات بدنتان. ضروری است که هر زنی سلامت قلب و عروق خود را در اولویت قرار دهد و مطمئن شود که پزشک به علائم هر چند خفیف دقت و توجه نشان می دهد. قلب خود را دوست داشته و به آن توجه کنید. قلب بزرگترین سرمایه زندگی شماست.
ان بی سی نیوز
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت