توسعه اقتصادی در آذربایجان شرقی به دست بانوان

در سال ۱۴۰۱ حدود ۲۷ درصد اشتغال استان آذربایجان شرقی مربوط به زنان بود که این میزان تا ۱۳ دی ماه امسال به حدود ۳۵ درصد رسید.

یکی از دلایل توسعه اقتصادی در آذربایجان شرقی، حضور پررنگ و نقش آفرینی زنان در عرصه اقتصادی می باشد.

حضور بیش از پیش زنان در آموزش های عالی گوی سبقت را از مردان ربوده و با افزایش ۵۳ درصدی نسبت به آقایان نقش آفرینی بیشتری را در عرصه های اجتماعی و فرهنگی و علمی ایفا می‌کنند.

این افزایش آمار سبب حضور فعال بیشتر بانوان در توسعه اقتصادی و مشارکت آنها در رونق اقتصاد تبریز شده است.

دولت همواره از این تلاش ها حمایت کرده و بسترهای لازم خود را جهت افزایش هرچه بیشتر این آمار فراهم کرده است؛ طرح های توسعه اشتغال، توسعه مشاغل خانگی، حمایت دولت سیزدهم از زنان کارآفرین، توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانواده، اعطای تسهیلات ویژه و ایجاد شرایط بهتر و بسترهای لازم برای فعالیت این قشر در عرصه های اقتصادی در سال های اخیر ورود زنان و بانوان به صحنه های اقتصادی را تسهیل و تسریع کرد و بر این اساس شاهد افزایش فعالیت اقتصادی زنان در آذربایجان شرقی هستیم.

محمد کلامی معاون ﻫﻤﺎﻫﻨﮕﯽ ﺍﻣﻮﺭ ﺍﻗﺘﺼﺎﺩﯼ ﺍﺳﺘﺎﻧﺪﺍﺭ ﺁﺫﺭﺑﺎﯾﺠﺎﻥ ﺷﺮﻗﯽ  اظهار داشت: میزان آمار بانوان در فعالیت های اقتصادی سی و یک درصد می‌باشد که این آمار به چهل درصد خواهد رسید.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی می گوید: در سال ۱۴۰۱ حدود ۲۷ درصد اشتغال استان مربوط به زنان بود که این میزان تا ۱۳ دی ماه امسال به حدود ۳۵ درصد رسیده و این روند روبه رشد همچنان ادامه دارد.

وی همچنین تصریح کرد هدف گذاری دولت در امر اشتغال بیش از پیش بوده و ما شاهد اقدامات و موفقیت های بیشتری از سمت دولت هستیم.

زهرا کوهی، مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری آذربایجان‌ شرقی، نیز با بیان اینکه در سال های اخیر فعالیت زنان در حوزه اقتصاد استان افزایش چشمگیری داشته است، می گوید: دولت سیزدهم با اعطای تسهیلات ویژه از زنان و بانوان کارآفرین حمایت می کند.

وی می افزاید: در سال های گذشته عمده اشتغال بانوان در سطح استان مربوط به مشاغل خانگی بود ولی در سال های اخیر رغبت این قشر برای فعالیت و مشارکت در اقتصاد خرد و مشاغل صنعتی نیز افزایش یافته است.

کوهی، با اشاره به ثبت نام بیش از ۴۸ هزار نفر در سامانه «رصد»، ادامه داد: بیش از ۱۳ هزار تعهد ایجاد شغل استان و ۳۱ درصد تسهیلات پرداختی سال جاری، به اشتغالزایی و کارآفرینی بانوان اختصاص یافته است.

برای نقش آفرینی بیشتر زنان در حوزه اقتصاد استان و با هدف حمایت دولت از بانوان کارآفرین، در دور دوم سفر رییس جمهور به آذربایجان شرقی ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار از سوی معاونت فناوری ریاست جمهوری در حوزه دانش بنیان و حمایت از بانوان کارآفرین اختصاص یافت؛ بر این اساس ۳۰ بانوی کارآفرین از جمله در حوزه های صنایع غذایی، قالی بافی، کشاورزی، آموزشی و خیاطی استان شناسایی شدند و برای حمایت از آنان پنج میلیارد ریال کمک بلاعوض پرداخت و برای ۸۰ نفر اشتغالزایی ایجاد شد.

رضا جعفری، دبیر هیات رییسه اتاق بازرگانی تبریز، نیز  در این خصوص می‌گوید: تلاش این اتاق همواره بر این بوده است که از بانوان حمایت کند و از طریق آموزش راه راه برای ورود بانوان به عرصه اقتصادی تسهیل کند، توانمندسازی،  تسهیل کردن مسیر برای ورود بیشتر بانوان  به بازارهای جهانی و برند سازی برای محصولات، و افزایش زنجیره ارتباطی بین بانوان فعال اقتصادی از برنامه های این اتاق است.

ایرنا