«قلاده‌های سرخ» نمایشی درباره تأثیر جایگاه زن در سرنوشت جامعه است

«قلاده‌های سرخ» درباره تأثیر جایگاه زن در سرنوشت جامعه است. این نمایشنامه از صدر اسلام شروع می‌شود و به حضرت فاطمه زهرا (س)، اتفاقات پس از رحلت پیامبر اکرم (ص)، زمان حضرت علی (ع)، امام حسن (ع) و امام حسین (ع) می‌پردازد و در انتها گریزی به عصر حاضر دارد.

حدیقه حیدری نویسنده و کارگردان نمایش «قلاده‌های سرخ» درباره اینکه چه میزان از موضوع نمایش بر اساس مستندات تاریخی و پژوهش‌هایی است که انجام شده، گفت: بخشی از نمایش بر اساس تخیل من به عنوان نویسنده شکل گرفته ولی جریاناتی که به آن‌ها پرداخته شده همه بر اساس مستندات تاریخی است. این نمایشنامه به سمع و نظر استاد محمدحسین رجبی دوانی رسیده و مورد تأیید اوست.

حیدری درباره تعداد شخصیت‌های نمایش «قلاده‌های سرخ» و شیوه اجرای آن، توضیح داد: این نمایش دارای ۸ کاراکتر اصلی، ۵ کاراکتر فرعی و ۱۸ نفر گروه فرم است و با موضوعی زنانه ویژه بانوان اجرا می‌شود. «قلاده‌های سرخ» در فضای سوررئال و ذهنی روایت می‌شود و قسمت عمده آن دیالوگ‌محور و بخشی از آن نیز با حرکات فرم طراحی و اجرا می‌شود.

کارگردان «قلاده‌های سرخ» تأکید کرد: این نمایش پیوند تاریخ با وقایع حال حاضر است.

این اثر نمایشی تنها ویژه بانوان اجرا می‌شود. گروه «حسیبا» گروهی است که نمایش‌هایی ویژه بانوان اجرا می‌کند و موضوعاتی که مدنظر قرار می‌دهد موضوعاتی زنانه است.

حیدری درباره میزان استقبال مخاطبان از اجرای «قلاده‌های سرخ»، به مهر گفت: سالن اجرا ظرفیتی یک هزار نفری دارد و استقبال نسبتا خوبی از نمایش شده است. البته استقبالی که انتظار داشتیم نبود. با وجود تبلیغات خوبی که داشتیم متأسفانه برخی ارگان‌ها و نهادها که قول‌هایی برای تبلیغات و جذب مخاطب به ما داده بودند به قول خود عمل نکردند و این در حالی است که گروه یک سال برای تولید و اجرای این نمایش زحمت کشیده است.

این نمایش که از ۱۵ مرداد روی صحنه رفته است تا ۳۰ مرداد به اجرای خود ادامه می‌دهد.

فاطمه طاهری‌نسب، فاطمه محمدی، فاطمه رحیمی، فاطمه حاجی اسفندیاری، مبینا حاجی‌زاده، مائده سادات حسینی، ریحانه عمرانی، النا غضنفری، از جمله بازیگران نمایش «قلاده‌های سرخ» هستند.

نمایش “قلاده‌های سرخ” به قلم و کارگردانی حدیقه حیدری، روایتی متفاوت از تاثیر زنان عوام جوامع مختلف تاریخی تا زنان عصر حاضر بر روند اتفاقات اجتماعی و مذهبی تاریخی آن جامعه می‌پردازد.
نمایشنامه این کار از لحاظ تاریخی و مذهبی مورد تایید بزرگان تاریخ‌شناسی همچون استاد رجبی‌دوانی قرار گرفته است.