نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
مجتبی طباطبایی تهیهکننده و کارگردان فیلم سینمایی «اختالرضا» از آثار بلند داستانی راهیافته به نخستین جشنواره بینالمللی فیلم «حوا» در توضیح این اثر گفت: این فیلم روایتی داستانی از مقطع دعوت حضرت معصومه(س) به مرو از سوی یکی از برادرنشان بهنام اسحاق ابن موسی(ع) آغاز میشود. داستان فیلم ما داستان این سفر است که در قالب آن فلاشبکهایی به فضای سیاسی و اجتماعی آن روزگار هم داریم. از این منظر فضای کلی روایت، نزدیک به یک مستند است.
وی درباره نسبت محتوایی این فیلم تاریخی با شرایط امروز جامعه هم توضیح داد: هر فیلمی متأثر از دغدغههای فرهنگی و اجتماعی یک فیلمساز ساخته میشود. سوای از فضای تاریخی و اجتماعی، این فیلم نگاه ویژهای به نقش و جایگاه زن و کارویژهای که زنان میتوانند در فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی داشته باشند، دارد. فیلم شاید بهصورت مستقیم ارتباطی با اتفاقات امروز جامعه نداشته باشد اما در زیرلایه خود، مخاطب با محتوای اثر همذاتپنداری میکند.
طباطبایی ادامه داد: تلاش ما این بوده است روایتی از زندگی حضرت معصومه(س) ارائه کنیم که برای زنان امروز کاربردی هم باشد. ما در زمینه معصومین(ع) و مهمتر از آنها مادران و همسران و خواهران امام بزرگوار، کمتر کار کردهایم. آن هم در حالی که هر یک از آنها داستانهایی در تاریخ داشتهاند و با اندکی کنکاش متوجه میشویم که این بزرگواران چه بروز و ظهوری در مقاطع مختلف تاریخ داشتهاند. مانند حضرت زینب(س) که بعد از واقعه عاشورا بار سنگین ادامه این نهضت را بردوش کشیدند.
وی ادامه داد: حضرت معصومه(س) هم در جایگاه یک دختر و خواهر امام معصوم(ع)، وقتی به مرو فراخوانده میشوند، در طول سفر جریاناتی را رقم میزنند که بسیار تأثیرگذار بوده و منشأ تحولات فرهنگی میشود. آنقدر این جریان ادامه پیدا میکند که دشمنان به فکر حذف ایشان میافتند.
کارگردان «اختالرضا» درباره بازنمایی تصویر زن ایرانی در سینمای ایران هم گفت: تلاشهای خوبی در سینما صورت گرفته و از برخی کارها هم لذت بردهایم اما همه قبول داریم که این کارها کافی و وافی نبوده است. بهتعبیری این تلاشها ناقص مانده و تبدیل به یک امر پیوسته نشده است. تکمضرابهایی در طول چهار دهه گذشته داشتهایم اما شاهد جریان پیوسته، هدفمند و دارای یک استراتژی مشخص نبودهایم.
برنا
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت