معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده

ایجاد اشتغال برای ۲۶۰۰ زن سرپرست خانوار

خزعلی با اشاره به اجرای کسب و کار پایدار خانواده‌ محور گفت: با بانوان کارآفرین قرارداد بسته‌ایم که تعدادی زن سرپرست خانوار را تحت پوشش قرار دهند و در این راستا به بانوان کارآفرین تسهیلات می دهیم تا به این زنان آموزش دهند، مواد اولیه در اختیارشان قرار دهند و بازار فروش را برای آنها تامین کنند.
سرپرست

انسیه خزعلی معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده در نشست تخصصی با موضوع آخرین وضعیت قوانین توانمندسازی زنان سرپرست خانوار که توسط هسته ملی تخصصی حقوق زن و خانواده برگزار شد، اظهار کرد: توانمندسازی زنان سرپرست خانوار فقط مربوط به کارآفرینی و حمایت های مالی نیست و این قشر در همه زمینه ها باید حمایت شوند.

وی با اشاره به اجرای کسب و کار پایدار خانواده‌ محور گفت: با بانوان کارآفرین قرارداد بسته‌ایم که تعدادی زن سرپرست خانوار را تحت پوشش قرار دهند و در این راستا به بانوان کارآفرین تسهیلات می دهیم تا به این زنان آموزش دهند، مواد اولیه در اختیارشان قرار دهند و بازار فروش را برای آنها تامین کنند.

ایجاد اشتغال برای ۲۶۰۰ زن سرپرست خانوار

معاون رئیس‌جمهور افزود: این کار خیلی خوب پیش رفته است و با اجرای این مصوبه تاکنون برای ۲۶۰۰ زن سرپرست خانوار کار ایجاد شده و به دلیل اینکه بودجه ما محدود است از مشارکت و همکاری بنیاد برکت استفاده کرده ایم.

خزعلی ادامه داد: ذیل صندوق تعاون، صندوق زنان سرپرست خانوار را ایجاد کردیم و در ستاد ملی زن و خانواده مصوب کردیم، زنانی که برای دریافت تسهیلات ضامن ندارند، دولت ضامن آنها باشد و با کمک بانک رفاه توانستیم ۶۰ میلیارد تومان تودیع در این صندوق داشته باشیم.

۴ میلیون زن سرپرست خانوار  نیاز به حمایت دارند

وی با بیان اینکه حدود ۶ میلیون زن سرپرست خانوار داریم، ابراز کرد: همه این افراد نیاز به حمایت ندارند و در حدود ۴ میلیون نفر نیازمند حمایت هستند که فقط حمایت های مالی نیست و بسیاری از آنها نیاز به پشتیبانی حقوقی و یا مشاوره‌ای دارند.

معاون رئیس‌جمهور با اشاره به حمایت های مالی از زنان سرپرست خانوار اظهار کرد: برخی ادعاها وجود دارد که حمایت از زنان سرپرست خانوار ممکن است عوارضی داشته باشد از جمله اینکه طلاق بیشتر شود و یا این زنان تن به ازدواج مجدد ندهند، در حالی که اینطور نیست.

خزعلی اضافه کرد: میزان حمایت ها به قدری نیست که کسی به خاطر آن بخواهد طلاق بگیرد. همچنین حمایت از زنان سرپرست خانوار و کارآفرینی برای آنها، باعث می شود تن به هر ازدواجی ندهند و ازدواج بهتر و موفقی داشته باشند. پیشنهادی هم داشتیم درخصوص اینکه زنان پس از فوت همسرشان تا یک سال از خدمات مشاوره ای استفاده کنند چون بحث مشاوره یکی از نیازهای مهم برای زنان پس از تنها شدن است.

وضعیت شغلی بانوان شناور شود

معاون رئیس‌جمهور در ادامه تاکید کرد: نظام واره شغلی برای وضعیت شغلی بانوان باید به این شکل اجرا شود که شغل زنان منعطف و شناور شود که بتوانند از مرخصی های بیشتر، دورکاری و سایر موارد استفاده کنند و درواقع وضعیت شغلی برحسب جنسیت متفاوت باشد.

خرعلی با اشاره به دیگر مصوبات ستاد ملی زنان و خانواده عنوان کرد: بیمه زنان روستایی دارای سه فرزند قطعی شده و اجرا می شود همچنین وزارت راه و شهرسازی برای خانواده های چهارقلو مسکن رایگان می دهد.

وی با اشاره به اجرای بیمه ناباروری و بیمه زنان باردار تا پایان شیردهی، ادامه داد: حمایت از نومادران، حمایت از شرکت های دانش بنیان و تهیه مسکن برای زنان سرپرست خانوار از دیگر برنامه هایی است که پیگیر هستیم تا اجرا شوند.

معاون رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه بسیاری از مصوبات سالهای قبل اجرا نشده است، خاطرنشان کرد: هر هفته با تعدادی از استانداری ها با ارتباط آنلاین مصوبات را پیگیری می کنیم تا همه آنها اجرا شود به عنوان مثال در استان خوزستان طی یک سال، ۱۰ میلیارد تومان به زنان سرپرست خانوار تخصیص دادیم درحالی که قبل از آن برای مدت ۴ سال تنها یک میلیارد تومان اختصاص یافته بود.

خزعلی در پایان بیان کرد: سال ۹۲ پست مشاور زنان حذف شد و ساختار و نیرو نداشت که این پست را ارتقا دادیم و اکنون پستی که به مشاور زنان اختصاص پیدا می کند معادل معاون وزیر یا مدیرکل است و ساختار و شرح وظایف آن را نیز تعریف کردیم که باید در شوراهای کلان و اصلی هر سازمان با نظر آنها آیین نامه تصویب شود.

فارس