نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
منصور فیروزبخت اظهار کرد: یکی از شایعترین موارد مسمومیت که پزشک قانونی با آن سروکار دارد، مسمومیت با گاز مونوکسید کربن است که احتراق ناقص سوختهای فسیلی باعث تولید آن شده و به علت تمایل شدید آن برای اتصال به هموگلوبین (حدود ۲۰۰ برابر اکسیژن)، حتی غلظتهای پایین آن نیز میتواند در بدن تجمع یابند و مسمومیت با منوکسید کربن ایجاد کند.
وی با بیان اینکه منوکسید کربن گازی بیرنگ و بو است، ادامه داد: بخاری، آبگرمکن، شومینه و اجاق گازهای با سیستم تهویه نامناسب (دودکش) عامل مسمومیت با این گاز میشود. مسمومیت با منوکسید کربن میتواند طیف وسیعی از علائم را شامل شود که در بیماریهای مختلفی دیده میشود، بسیاری از این علائم شبیه به علائم سرماخوردگی است و اکثر افراد تصور میکنند به دلیل سردی هوا دچار سرماخوردگی شدهاند و سعی در خوابیدن میکنند.
مدیرکل پزشکی قانونی استان اصفهان با اشاره به علائم مسمومیت با گاز منواکسیدکربن، تصریح کرد: سردرد، ضعف جسمانی، سرگیجه و بیقراری، تهوع و استفراغ، خمیازه کشیدن بیش از حد، کاهش دید و حالت خوابآلودگی شدید، کسلی، خستگی و کاهش قدرت عضلانی از جمله علائم عمده و اولیه مسمومیت با گاز منوکسید کربن است، در صورتی که افراد در این مرحله متوجه چنین علائمی شدند با خارج شدن از فضای آلوده میتوانند از پیشرفت مسمومیت جلوگیری کنند.
وی اضافه کرد: کبودی دست، دور لبها و نوک انگشتان از علائم پایانی مسمومیت با گاز منوکسید کربن به شمار میرود که در نهایت فرد دچار تنگی نفس شده و فوت میکند.
فیروزبخت با اشاره به گروههای در معرض خطر مسمومیت با گاز منوکسیدکربن، خاطرنشان کرد: تمام افراد در معرض خطر قرار دارند، اما کودکان، زنان باردار و سالمندان جزو گروههای آسیبپذیرتر هستند و بیشتر در معرض خطر مسمومیت با منوکسید کربن قرار دارند، همچنین علائم مسمومیت نیز در آنها سریعتر و با شدت بیشتری ایجاد میشود.
وی در پاسخ به این پرسش که اگر فردی دچار مسمومیت با گاز منوکسیدکربن شده بود، باید چه اقداماتی انجام دهیم، گفت: باز کردن در و پنجرههای محیط، انتقال فرد مسموم از محیط آلوده به هوای آزاد، باز کردن یقه پیراهن و کمربند و لباسهای تنگ افراد مسموم، در صورت امکان اکسیژندهی به فرد مسموم، باز کردن راههای هوایی و تماس با اورژانس ۱۱۵ در مراحل بعدی درمانی باید مورد توجه قرار گیرد.
مدیرکل پزشکی قانونی استان اصفهان با اشاره به اینکه پیشگیری از مسمومیت با گاز منوکسید کربن بسیار ساده است، افزود: استفاده از وسایل گرمایشی استاندارد و دقت در سلامت مسیر خروجی محصولات احتراق در وسایل گرمایشی در پیشگیری از این مسمومیت از اهمیت بالایی برخوردار است، شهروندان باید توجه داشته باشند که بخاریهای بدون دودکش به هیچ عنوان از تولید این گاز جلوگیری نمیکند.
گاز سمی مونواکسید کربن موجود در هوا در سه ماهه نخست بارداری به راحتی از جفت عبور کرده و در صورت شدت زیاد مسمومیت منجر به سقط جنین میشود.
بنابراین و با توجه به خطر بسیار مواد سمی موجود در هوا، مادران باردار باید در هشت هفته اول حاملگی بسیار مراقب باشند و خود را در معرض هوای آلوده قرار ندهند.
ایمنا
سلام من درمنزل کوچکی در مشهد به مدت شش سال زندگی میکنم که این منزل متوجه شدم بعداز پنج سال خروجی گاز منوکسید کربن بسته بوده ودراین مدت همسربنده یک سقدجنین سه الاچهارماهه داشته ویک جنین نارس شش ماهه بدنیا آمده که وی معلولیت از ناحیه پا دارد آیا این گازمیتواندباعث این مشکلات بشودمیشه جواب بدین
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت