نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
۲۵ نوامبر (چهارم آذر) به نام روز بین المللی «مبارزه با خشونت علیه زنان» مانند بسیاری از رویدادهای دیگر تبدیل به وسیله ای برای نمایش های دروغین کشورهای غربی در حمایت از حقوق بشر شده است.
در حالی که کشورهای غربی داعیه دار حمایت از حقوق زنان هستند و هر سال روز ۲۵ نوامبر را به سخنرانی های مفصل در این زمینه اختصاص می دهند، هیچ گونه توجهی به حلقه مفقوده ای که در این میان وجود دارد،یعنی حمایت از حقوق زنان مسلمان نمی کنند.
هدف اصلی روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان جلب توجه جهان به تبعیض گسترده علیه بسیاری از زنان در سراسر جهان است، اما در این میان خشونت علیه زنان مسلمان در غرب به طور کامل به دست فراموشی سپرده شده است.
تاثیر اسلام هراسی بر زنان مسلمان در زمینه اشتغال و جرایم ناشی از نفرت در بسیاری از کشورها از جمله آمریکا ، بلژیک، دانمارک، فرانسه، آلمان، ایتالیا، هلند، سوئد و بریتانیا کاملا مشهود است و گزارش های بسیار زیادی منتشر شده که تایید کننده این تبعیض هاست اما عجیب به نظر می رسد که چرا در روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان هیچ گونه اشاره ای به این حقایق نمی شود.
در بازار کار کشورهای غربی زنان مسلمان مشمول سه نوع مجازات هستند: مجازات های جنسیتی، مجازات های قومیتی و مجازات های مذهبی؛این تبعیض ها به تصورات مربوط به مسلمان بودن آنها و به ویژه پوشش آنها مربوط می شود.
در اکثر کشورها، زنان مسلمان هدف اصلی جنایات و سخنان نفرت انگیز اسلام هراسی و خشونت هستند، به خصوص اگر روسری بر سر داشته باشند.
به عنوان مثال در هلند و فرانسه به ترتیب بیش از ۹۰ درصد و ۸۰ درصد از قربانیان حوادث اسلامهراسی که در سالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۱۴ گزارش شدهاند، زنان مسلمان بودهاند که بیشتر آنها دارای پوشش اسلامی بوده اند.
برای ملموس شدن این حقیقت که زنان مسلمان در آمریکا و بسیاری از کشورهای اروپایی به ویژه در یک دهه اخیر با تبعیض و خشونت مواجه بوده اند. وضعیت آنها در چند کشور را مورد بررسی قرار داده ایم:
فرانسه
در سال ۲۰۱۰ میلادی فرانسه قانونی را مبنی بر ممنوعیت پوشاندن صورت و استفاده از برقع برای زنان مسلمان در مکان های عمومی وضع کرد. پیش از آن در قانون مصوب سال ۲۰۰۴ زنان مسلمان از پوشیدن روسری در مدارس و دیگر مکان های عمومیمنع شده بودند.
افزایش تمرکز بر پوشش زنان مسلمان منجر به افزایش جرایم ناشی از نفرت در فرانسه شد.در سال ۲۰۱۳ یک زن مسلمان ۲۱ ساله در پاریس به دلیل داشتن حجاب مورد حمله دو مرد قرار گرفت و دچار سقط جنین شد. در سال ۲۰۱۵ نیز یک زن محجبه ۲۹ ساله مورد حمله قرار گرفت و نوزاد متولد نشده خود را از دست داد.
این تبعیض ها علیه مسلمانان به ویژه زنان مسلمان در فضای سیاسی فرانسه نیز کاملا ملموس و مشهود است.
در سال ۲۰۱۶ « لارنس روسینیول»، وزیر سابق حقوق زنان فرانسه، زنان مسلمانی را حجاب را پوشش خود می دانند و روسری بر سر می کنند را با «مردم طرفدار برده داری» مقایسه کرد.
این اظهارات از سوی بسیاری از مقابله کنندگان با اسلام هراسی به دلیل استفاده از کلمه برده داری برای خدشه دار کردن چهره مسلمانان از جمله زنان محجبه محکوم شد.
گروه مقابله با اسلام هراسی در فرانسه با انتشار گزارشی ضمن محکوم کردن این اظهارات تاکید که فرانسه ما به سطح جدیدی از نظر نژادپرستی رسیده است و زنان مسلمان در ۷۵ درصد از موارد قربانی حملات اسلام هراسانه و نژادپرستی در این کشور هستند.
انگلیس:
هنگامی که بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا در سال ۲۰۱۸ میلادی زنان مسلمان محجبه را با صندوق های نامه مقایسه کرد، حملات به زنان مسلمان ۳۷۵ درصد افزایش داشت.
جانسون آن زمان از عذرخواهی برای اظهارات توهین آمیز و نژادپرستانه خود خودداری کرد و باعث شد خشونت علیه زنان مسلمان در این کشور به شدت اقزایش پیدا کند.
آمار و ارقام ارائه شده پس از این ماجرا نشان داد که لفاظی های سیاسی اهمیت بسیار زیادی دارند می توانند پیامدهای منفی برای زنان مسلمان داشته باشند.
گزارشی توسط یک موسسه خیریه بریتانیایی نشان می دهد که زنان مسلمان به دلیل پوششی که دارند بیشترین حملات ضد مسلمانان را متحمل میشوند و اکثر عاملان این جنایت ها نیز مردان هستند.
حزب حاکم محافظه کار در بریتانیا نیز متهم است که چشم خود را بر احساسات ضد مسلمانان در حزب خود بسته است.
بلژیک:
بر اساس گزارش منتشر شده از سوی «مرکز نظارت بر اسلام هراسی در بلژیک» در سال ۲۰۲۰ میلادی ،زنان مسلمان ۹۰٫۶ درصد قربانی های اسلام هراسی در این کشور را تشکیل می دهند.
مرکز نظارت بر اسلام هراسی در بلژیک ۱۰۸ مورد شکایت از اسلام هراسی را در این سال دریافت کرد که ۹۶ مورد آنها منجر به تشکیل پرونده هایی در این زمینه شدند.
در حقیقت بر اساس این گزارش ۹۰٫۶ درصد قربانی های اسلام هراسی در بلژیک در سال ۲۰۲۰ زن ها و ۹٫۴ درصد مردها بوده اند.
تقریبا در ۹۰ درصد از موراد گزازش شده نیز اقدام عاملان بر خلاف قوانین و مقررات بوده است.
«مرکز نظارت بر اسلام هراسی در بلژیک» برای مقابله با اسلام هراسی به دنبال افزایش آگاهی در رسانه ها و در میان رهبران سیاسی است.
کانادا:
در دسامبر گذشته یک مادر و دختر سیاه پوست محجبه در اتومبیل خود در خارج از مرکز خرید ادمونتون مورد حمله با انگیزه جنایت ناشی از نفرت نژادی و مذهبی قرار گرفتند و این تنها یک نمونه از رویدادهای ناشی از نفرت علیه زنان مسلمان در کانادا است که هیچ کس توجهی به آنها نمی کند.
از آن زمان تا کنون این گونه خشونت ها به مقدار زیادی افزایش پیدا کرده است و در یک سال گذشته زنان مسلمان در سراسر آلبرتا مورد تعرض ، تهدید و آزار و اذیت قرار گرفته اند.
با وجود اینکه خشونت جنسیتی در سطح ملی توجه زیادی را در کانادا به خود جلب کرده است اما یک اپیدمی خاموش سوء استفاده هنوز مورد توجه قرار نگرفته است و آن خشونت علیه زنان مسلمان سیاه پوست است.
گفتنی است که اکثر زنان قربانی یعنی حداقل ۱۰ مورد از ۱۴ حمله گزارش شده ، سیاهپوست بوده و زنان مسلمان با حجاب بوده اند.
آمار منتشر شده در سال گذشته افزایش ۹۲ درصدی جنایات ناشی از نفرت علیه جمعیت سیاهپوست مسلمان در کانادا را گزارش کرده است.
همچنین بر اساس گزارش سازمان ملل متحد ، نفرت علیه مسلمانان در سطح جهانی به یک اپیدمی شده است و با این حال هیچ کس در مورد آن صحبت نمی کند یا کاری در مورد آن انجام نمی دهد.
درک این سطح از خشونت مستلزم رسیدگی به سالها غفلت و جهل نسبت به اسلام هراسی ضد سیاه پوستان از سوی افراد ذی نفع است.
رسانه ها ، دولت ها و سازمان های فمینیستی که مدعی حمایت از خشونت های جنسیتی هستند هنوز تشخیص نداده اند که جنایات ناشی از نفرت علیه زنان مسلمان سیاه پوست نوعی خشونت جنسیتی است و باید کاری برای مقابله با آن انجام شود.
هلند،اسپانیا و آلمان:
زنان مسلمانی که عکس های محجبه خود را هنگام درخواست کار در هلند به رزومه خود ضمیمه می کنند، مستقیما و بدون تماس برای مصاحبه شخصی رد می شوند و در صورت شناسایی در محل زندگی خود مورد حملات اسلام هراسانه قرار می گیرند.
تحقیقات منتشر شده نشان می دهد که به ۶۵ درصد از زنان مسلمانی که هنگام درخواست کار در هلند، عکس های محجبه خود را به رزومه خود پیوست می کنند،کار داده نمی شود.
این وضعیت برای پیدا کردن کار در مورد زنان محجبه در اسپانیا و آلمان نیز صدق می کند.
تحقیقات جدید انجام شده نشان می دهد که زنان محجبه به شدت در معرض نژادپرستی و تبعیض در هنگام درخواست شغل در کشورهای هلند، آلمان و اسپانیا هستند.
این تحقیق میافزاید که عکس های با حجاب تنها عاملی نیست که موجب می شود زنان مسلمان در آن کشورها طرد میشوند، زیرا بسیاری از آنها حتی بدون پیوست کردن عکس شخصی،درخواست خود را ارسال میکنند اما نمی توانند شغل مورد نظر خود را به دست بیاورند.
به این ترتیب حتی اگر رزومه افراد شامل داشتن شغل در کارهای مربوط به مسلمانان مانند داوطلب شدن در یک مرکز مذهبی یا یک انجمن خیریه اسلامی باشد در گزینش رد می شوند.
«جهاد الحق» ،از فعالان در زمینه حقوق زنان در مورد نتایج این تحقیق گفت: اروپایی ها فکر می کنند نژادپرستی آنها اشکالی ندارد، زیرا دلایل خوبی برای نژادپرستی دارند.
وی افزود: داشتن حجاب در این کشورها جسارت می خواهد و ما هرگز به جایی نخواهیم رسید که نگران تبعیض حجاب نباشیم.
در ژوئیه ۲۰۲۱، دادگاه دادگستری اروپا اعلام کرد که شرکتها میتوانند با حکم بالاترین دادگاه اروپا زنان محجبه را از کار اخراج کنند.
دادگاه حکم داد که ممنوعیت استفاده از هر پوششی که بیانگر عقاید سیاسی، فلسفی یا مذهبی در محل کار باشد،باید توجبه شود.
موضوع حجاب سال هاست که در سراسر اروپا جنجال برانگیخته و اختلافات شدید بر سر ادغام مسلمانان در جوامع اروپایی را به همراه داشته است.
شبستان
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت